fbpx

f080b362-5e3d-4013-849f-65376d838541.jpg

Iarna a pus stăpânire pe Europa. Cel puțin 24 de persoane și-au pierdut viața din cauza gerului, iar Germania a emis o avertizare cod violet de viscol și ninsoare.

Autoritățile avertizează că un strat nou de zăpadă de până la un metru înălțime urmează să se depună, iar vântul va ajunge până la 85 de kilometri la oră. Până acum, în Alpi, a fost în vigoare un cod roșu, după ce a nins mai bine de o săptămână. Avertizarea cod roșu rămâne însă valabil în Austria, unde trei schiori au murit, în urma unei avalanşe.

În Germania, codul roşu s-a agravat şi a devenit acum violet, cel mai sever posibil. 1.100 de oameni sunt blocaţi într-o staţiune de schi din regiunea Allgäu, după ce o trecătoare montană a fost acoperită de o avalanşă. Autoritățile examinează însă posibilitatea de a trimite echipe de salvare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ninsorile, gerul și vremea rea continuă în țara noastră, care se află sub influența unui val de aer polar de mai multe zile. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, va continua să ningă în mai multe regiuni, iar ceața și poleiul au început deja să creeze probleme în țară. Meteorologii au emis un nou cod galben de ninsori abundente.

Temperaturile scăzute din ultimele zile au făcut primele victime. Cel puțin trei persoane, un bărbat și două femei, și-au pierdut viața în acest weekend.

Ninsoarea a trecut Marea Mediterană și a ajuns în nordul Africii. Totul e alb în Algeria şi Tunisia, la altitudini mai ridicate, iar în Liban o furtună de zăpadă a lăsat în urmă dezastru într-o tabără de refugiaţi sirieni.

Și în centrul Statelor Unite ale Americii ninge puternic şi viscoleşte. Zece state au fost afectate de furtuna de zăpadă, care a ajuns pe coasta de est, inclusiv în capitală.

sursa: digi24.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg