fbpx

spitalul-judetean-ploiesti-gripa.jpg

După ce accesul vizitatorilor în cea mai mare unitate medicală din Prahova a fost limitat, iar operațiile care nu reprezintă o urgență sunt efectuate pe bază de programare, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu gripă la Spitalul Județean Ploiești au fost luate noi măsuri. Astfel, a fost instituit triajul epidemiologic nu doar pentru pacienți, ci chiar și pentru personalul medical.

Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% față de nivelul așteptat, a anunțat, miercuri, Ministerul Sănătății.

Citește și: Operații amânate la Spitalul Județean Ploiești, din cauza gripei. Se fac doar intervenții chirurgicale urgente

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Triajul epidemiologic este efectuat la intrarea în tură, iar în cazul în care personalul prezintă simptome de infecții acute respiratorii sau de gripă se procedează la scoaterea temporară din activitate, în baza concediului medical”, a precizat Florin Pușcariu, directorul medical al Spitalului Județean Ploiești.

Pe lista măsurilor dispuse de Direcția de Sănătate Publică Prahova se numără și respectarea precauților standard la nivelul unității medicale. Personalul medical, obligatoriu, trebuie să poarte halat, măști și mănuși

Conform specialiștilor, dacă și cea de a 3-a săptămână consecutiv își va menține caracterul epidemic, va fi declarata epidemia de gripa.

Ministerul Sănătății a demarat procedurile pentru a achiziționa suplimentar un număr de aproximativ 25.000 de doze de vaccin.

Recomandările Ministerului Sănătății cu privire la prevenirea răspândirii virusului gripal:

Recomandăm populației să aplice cu rigurozitate a recomandările specialiștilor pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a răspândirii virusului gripal:
• Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare;
• Izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei;
• Respectarea etichetei tușei și strănutului (utilizarea de batiste de unica utilizare sau tuse/strănut la nivelul parții interne a articulației cotului);
• Igiena adecvată a mâniilor, în vederea reducerii răspândirii virusului;
• Purtarea echipamentului de protecție adecvat (măști, mănuși, halate) de către vizitatori și personalul medical;
• Continuarea vaccinării antigripale
În funcție de situația epidemiologică, unitățile sanitare sunt responsabile să limiteze accesul vizitatorilor în spitale, în special în secțiile cu risc crescut.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook