La doar 20 de ani a plecat de-acasă pentru că s-a îndrăgostit de un bărbat cu 18 ani mai mare decât ea. Părinții se opun vehement acestei relații!

3
poveste de iubire, bărbat cu 18 ani mai mare, independență financiară, a plecat de acasă, relații, iubire adevărată, părinți, maturitate, relație părinte copil

Povestea ploieștencei în vârstă de doar 20 de ani care s-a îndrăgostit de un bărbat cu 18 ani mai mare decât ea vă este prezentată, în exclusivitate, de Observatorul Prahovean. Studenta, care a decis să își păstreze anonimatul, consideră că nu e doar o simplă îndrăgosteală, ci este vorba de iubire adevărată.

Părinții fetei au aflat de relație și nu au dorit să o mai vadă sub același acoperiș cu aceștia. Așadar, tânăra a decis să plece de acasă și să depindă doar de ea. Visează la independență financiară și dorește să își ia viața în propriile mâini.

1. Prezintă-te în câteva cuvinte. (vârstă, pasiuni, planuri de viitor)

Am 20 de ani, sunt pasionată de foarte multe lucruri, încât nu cred că e ceva care să-mi displacă. Fac totul cu mare plăcere, însă cel mai mult îmi place să călătoresc și să citesc.

2. Enumeră 3 valori care te reprezintă.

Corectitudine, onestitate, compasiune.

3. Este pentru prima dată când te îndrăgostești? Detaliază.

Nu este prima dată când mă îndrăgostesc. În trecut am mai avut o relație de aproape un an. Însă e prima dată când găsesc tot ce caut și nu e nevoie să sper că cealaltă persoană se va schimba cu timpul.

4. De ce vrei să pleci de-acasă? E o decizie rațională sau o fugă a ta?

Nu mi-am dorit să fug de acasă, ci am vrut să încep să fiu pe picioarele mele complet pentru că simt că libertatea de a-mi alege drumul depinde în mod direct de independența financiară.

Citește și: Aidonis Evangelos, grecul îndrăgostit de Ploiești: “Am luat o pauză de la social media și am reușit să fiu prezent în viața mea”

Consider că este o decizie rațională pentru că o aveam demult în minte, însă abia acum am găsit puterea de a o face.

5. Ce părere au părinții tăi despre faptul că te-ai îndrăgostit de un bărbat în vârstă de 38 de ani?

Părinții mei sunt împotriva acestei relații. Ei spun că un bărbat de vârsta aceasta nu poate să se îndrăgostească de cineva de vârsta mea și sigur are intenții rele. Mă așteptam să nu fie încântați de idee, însă nu mă așteptam să se opună atât de vehement.

6. Contează părerea părinților tăi în legătură cu deciziile pe care le iei? Detaliază.

Țin foarte mult la părinții mei și îmi doresc să am o relație bună cu ei mereu. Faptul că ei nu sunt de acord cu deciziile mele, de multe ori mă pune în situația dificilă de a alege să le fac lor pe plac sau să îmi urmez visurile. Iar în ambele cazuri aș regreta: ori că sunt eu nefericită, ori că ei nu sunt împăcați cu ce am ales.

7. Cum te face să te simți faptul că părinții tăi nu sunt de acord cu relația ta și te forțează să renunți la el sau să părăsești domiciliul?

Felul în care au abordat ei situația mă face să mă gândesc că nu au niciun argument valid prin care să mă convingă de faptul că greșesc. E o situație neobișnuită pentru ei, iar șantajul acesta e singura metodă pe care o mai au.

Citește și: Întrebare: De ce trăim doar pentru weekenduri?

Însă, mă doare foarte tare că ei nu pot avea încredere în mine. Iar dacă pentru ei e mai important să îmi dicteze încotro să merg decât să fiu împăcată și fericită, nu mi-a rămas decât să plec de acasă, așa cum mi-au spus.

Totuși nu voi fi fericită 100% pentru că ei nu vor fi fericiți. Dar măcar va fi o consecință a alegerilor mele, nu a faptului că au ales în locul meu.

8. Care este, din punctul tău de vedere, diferența dintre un adult și un tânăr?

Diferența o face gradul de maturitate și cantitatea responsabilităților care îi revin unei persoane. Tineri putem fi toată viața, în suflet, însă tineri adulți putem fi atunci când devenim conștienți că ceea ce facem provoacă niște efecte și când acționăm ținând seama de acest lucru. Un adult își ia propria viață în mâini și are grijă în același timp și de cei din jur..

9. Actuala relație este una puternică sau este doar o curiozitate de moment?

Pentru mine, a intra într-o relație înseamnă un pas important și nu pot să îl fac doar din curiozitate. Curiozitatea m-a împins să îl cunosc mai bine, însă legătura dintre noi a devenit din ce în ce mai puternică.

10. Te-ai vedea o viață întreagă cu acest partener?

Da. Sunt convinsă că pot apărea probleme, că lucrurile nu sunt mereu la fel de roz ca la început, însă cred că putem trece peste orice dacă ne dorim cu adevărat.

11. Care este cea mai mare frică pe care o ai în legătură cu viața ta?

Cel mai mult mă tem că cei dragi ar putea suferi din cauza mea. Și mă străduiesc mereu să nu se ajungă aici.

12. Cum anume arată viața ta pe termen lung? Care este cel mai mare vis al tău?

Îmi doresc o familie fericită (asta i-ar include și pe părinții mei), o carieră împlinită și visez să îi pot face fericiți și pe alți oameni.

13. Lasă un mesaj pentru părinții tăi.

Mi-ar plăcea să vedeți lucrurile și așa cum le văd eu, dar știu că și voi mi-ați spune același lucru. Pot doar să sper că la un moment dat veți înțelege de ce am făcut această alegere. Și mai sper că veți fi fericiți măcar pentru fericirea mea.

14. Scrie un mesaj pentru toate fetele care se află într-o situație similară cu a ta și se simt descurajate.

Cineva mi-a spus și mie asta când eram descurajată și m-a ajutat mult: dacă simți că Dumnezeu te cheamă pe drumul acesta, nu asculta de nimeni altcineva.

15. Ce vei face dacă actuala ta relație se va sfârși… mâine?

Dacă s-ar încheia relația, ar fi pentru că nici eu, nici el, nu mai vedem nicio șansă de a construi ceva frumos. Și pentru că ținem mult unul la celălalt, ne dorim ce e mai bun unul pentru altul. Cu siguranță nu vor exista certuri.

Eu îmi voi continua drumul, iar el la fel. Nu aș regreta faptul că am ales să plec de acasă pentru că asta aș fi făcut oricum, chiar dacă poate nu atât de repede. Relația cu acest bărbat a fost doar un impuls, nu un motiv.

Imaginea reprezentativă folosită în prezentarea acestui articol este pur ilustrativă.

Citește și: Vlad Aldea Dieter, proprietar atelier detailing: “Din punct vedere al întreținerii mașinii, fumatul este un lucru care dăunează catastrofal interiorului”

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

3 COMENTARII

  1. Eu o incurajez. Sunt in aceeasi situatie, am o relatie cu un barbat mai mare cu 18 ani decat mine si ne intelegem minunat. Nu se compara relatia cu ceea ce am trait inainte cu fostul meu partener care era de aceeasi varsta cu mine. Diferenta este majora – om matur, comportament ireprosabil, respect maxim… nu regret nicio clipa alegerea facuta, chiar daca si familia mea imi critica decizia de fiecare data cand au ocazia. Fiecare om este liber sa isi traiasca viata asa cum doreste.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău