fbpx

sky1_64d9e.jpg

Nu știu altele cum sunt, dar când mă gândesc la SPA am câteva ezitări. E curat? E multă lume? Mi-e cam rușine pentru că nu arăt atât de bine în costum de baie încât să mă afișez la un SPA. Asta până de curând... O bună prietenă mi-a făcut de ziua mea un cadou neașteptat: un ritual Hammam la Sky Wellness & Spa din Păulești. Suna interesant, așa că mi-am zis: de ce nu?

Am ajuns la Sky Wellness & Spa și am fost impresionată de ce am găsit. Decorul este  modern, rafinat și încă de la  început ai senzația că pășești într-o oază de liniște. Am abandonat instant grijile, temerile, iar stresul a dispărut treptat, fiind eliminat din organism cu fiecare etapă ce completează ritualul tradițional turcesc.

Cea mai importantă etapă este curățarea pielii cu săpun negru (Beldi), originar din Maroc (foarte hidratant și creat din sâmburi de măsline negre și ulei de eucalipt). Sunt eliminate impuritățile și toxinele. După o baie relaxantă de aburi, porii se dilată, iar săpunul este aplicat prin masaje delicate. Pielea absoarbe spuma, apoi devine catifelată și fină.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Urmează gomajul cu mănușa specială Kassa, prin care sunt îndepărtate celulele moarte. Exfolierea se face pe pielea ușor umedă, pregătind trupul pentru o sesiune adițională de hidratare cu produse speciale, recomandate de terapeuții de la Sky Wellness & Spa.

Pentru un ritual complet și o experiență unică, am încercat și un răsfăț suplimentar: băile Kneipp, două bazine cu apă caldă și două cu apă rece. Picioarele sunt introduse în baia caldă pentru două minute, iar în cea rece pentru cel mult un minut. La final, după ce este repetat acest proces de zece ori, picioarele sunt învelite într-un prosop tradițional turcesc.

sky2_b4c85.jpg

Așa m-am convins că beneficiile ritualului Hammam sunt multiple: elimină stresul, curăță și tonifiază pielea, detoxifică organismul, întărește sistemul imunitar, îmbunătățește funcțiile sistemului respirator (este recomandat persoanelor cu astm sau bronșită cronică), dilată vasele de sânge, favorizează somnul și odihna, ajută la scăderea colesterolului, reglează tensiunea arterială, ameliorează durerile musculare și articulare, favorizează eliminarea apei din organism. Hammam-ul este recomandat și persoanelor cu reumatism sau care suferă de psoriazis.

Deși ambele au la bază terapia cu aburi, Hammam-ul nu trebuie să fie confundat cu sauna. Ritualul oriental are loc la o temperatură mult mai scăzută (40°C față de 100°C, cum este în cazul saunei uscate), iar umiditatea poate să atingă și cota de 100%.

Detalii găsiți aici: 

https://www.facebook.com/skywellnessspa/

http://www.sky-center.ro/sky-wellness-spa/

Istoria ritualului

Tradiție, istorie și momentul tău de relaxare. Hammam-ul, cunoscut ca și baia turcească/sauna umedă, este un ritual oriental inspirat din băile grecești sau romane. În timpul Imperiului Otoman, pe lângă numeroasele beneficii pentru sănătate și frumusețe, Hammam-ul oferea o ambianță ideală pentru îmbinarea utilului cu plăcutul: înconjurați de aburi și secrete, atât femeile, cât și bărbații, oscilau între momente de odihnă și discuții ce facilitau viitoare prietenii, precum și alianțe politice și economice. Treptat, Hammam-ul a devenit păstrătorul tainelor și trezorierul enigmelor. (P)

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg