- Publicitate -

Cum ne-a tras țeapă Hidroelectrica. Aviz ”amatorilor”!

Fac parte din cei peste 300.000 de români care, odată cu intrarea pe piața de furnizor final de electricitate a Hidroelectrica, au devenit clienții companiei „unicorn” a statului român. Și cum poveștile cu unicorni au final fericit doar în cărți, iată ce am pățit ca și client al Hidroelectrica Energie SA.

- Publicitate -

M-am ”mutat” la Hidroelectrica în luna iunie 2022 și, tot atunci, i-am făcut solicitare de abonare și tatălui meu. Amândoi eram clienți ai Tinmar Energy, cu care am avut o colaborare fără probleme, până în momentul în care nu ne-a mai convenit prețul energiei.

În cazul tatălui meu, solicitarea de a deveni client Hidroelectrica a fost făcută pe data de 02.06.2022. În data de 23.06.2022 a început contractul său și, oficial, a început și livrarea de energie electrică de către Hidroelectrica, încetând de drept contractual anterior (21 de zile de la momentul solicitării/încheierii contractului cu noul furnizor, conform ANRE).

Din acel moment, lună de lună, tatăl meu a transmis indexul în termenul indicat în contract, neprimind nicio factură de la Hidroelectrica până la data de 03.04.2023 când s-a trezit cu o somație de plată pentru suma de aproximativ 1000 de lei de la Tinmar Energy, fostul furnizor de energie electrică, cu care finalizase contractul din luna iunie 2022.

Imaginați-vă ce reacție poate avea un bătrân de 72 de ani, a cărui pensie nu este ”specială” în momentul în care primește o astfel de somație de plată.

Potrivit somației, suma de 1.054,39 lei, reprezenta facturi neachitate pentru furnizarea de energie electrică aferentă lunilor: Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie, Decembrie 2022.

Frustrarea era cu atât mai mare cu cât personal, în toată această perioadă, am trimis periodic mailuri către Hidroelectrica pentru neemiterea facturilor. Hidroelectrica a trimis abia după 7 luni notificarea de schimbare a furnizorului.

- Publicitate -

solicitare informatii contract hidroelectrica

Prima reacție a fost să discut cu Tinmar Energy, care a emis somația de plată. Așa am aflat că în baza lor de date contractul tatălui meu a încetat abia la data de 06.01.2023, după șapte luni de la intrarea efectivă în vigoare a contractului semnat cu Hidroelectrica, deoarece abia atunci noul furnizor a trimis notificarea de schimbare.

Practic, în tot acest timp, tatăl meu a fost abonat la doi furnizori de energie electrică pentru același loc de consum.

Am convenit cu Tinmar Energy că nu vom face nicio plată până nu se deslușesc ițele, numai că somația de plată era valabilă timp de 15 zile de la data recepționării (24.03.2023) iar, după această dată, suma datorată devenea executorie.

- Publicitate -

Hidroelectrica nu a răspuns nici în ziua de azi

După discuția cu Tinmar Energy, primul pas a fost să formulăm o sesizare cu solicitare de clarificări către Hidroelectrica, lucru făcut pe email în data de 03.04.2023. Deoarece nu am primit nici măcar o confirmare de primire din partea Hidroelectrica iar solicitarea a fost trimisă pe mai multe adrese, pe data de 18.04.2023 am revenit solicitând răspuns.

Au mai trecut câteva zile și, dată fiind situația, am trimis o petiție către ANRE, solicitând clarificări și rezolvarea situației.

Pe data de 12.05.2023, am primit răspuns din partea Distribuție Energie Electrică România, operatorul rețelei, prin care eram informați că solicitarea Hidroelectrica a fost făcută cu începere din data de 06.01.2023, în anul 2022 neexistând nicio solicitare din partea acestora pentru schimbarea furnizorului.

- Publicitate -

raspuns deer hidroelectrica

dovada solicitare schimbare furnizor hidroelectrica deer

În aceeași zi, ANRE a transmis o notificare către Tinmar Energy, Hidroelectrica și Distribuție Energie Electrică România prin care erau somați să facă demersurile necesare pentru rezolvarea situației reclamate.

raspuns anre-hidroelectrica

La mai bine de o lună distanță, pe 28.06.2023, timp în care nu am primit niciun fel de răspuns/soluționare din partea Hidroelectrica, am transmis o nouă sesizare pe email către aceștia în care am solicitat comunicarea în regim de urgență a răspunsul la petiția înregistrată cu nr. 65858/18.04.2023 la ANRE.

Ne aflăm, iată, la două luni de la ultimul demers făcut către Hidroelectrica iar, în tot acest timp, nu am primit niciun fel de răspuns, indiferent de adresele de email și căile de contact alese.

- Publicitate -

Dovada că Hidroelectrica își bate joc de abonați

Faptul că Hidroelectrica a anunțat cu șapte luni întârziere schimbarea furnizorului de energie electrică pe numele tatălui meu este dovedit de o platformă oficială online mai puțin cunoscută a ANRE. Site-ul posf.ro este locul unde fiecare consumator de energie electrică și gaze naturale poate verifica în timp real statusul și istoricul contractelor sale de furnizare.

dovada contract hidroelectrica
Contractul este datat cu 23.06.2022. Hidroelectrica a notificat furnizorul la data de 05.01.2023

Platforma confirmă faptul că pe data de 02.06.2022 a fost depusă cererea nr. 10260489 prin care se solicită procesarea contractului 2022.1433.3653. Potrivit aceleiași platforme, contractul cu SOCIETATEA DE PRODUCERE A ENERGIEI ELECTRICE IN HIDROCENTRALE HIDROELECTRICA SA a intrat în vigoare la data de 23.06.2022 și nu la data de 06.01.2023.

Sondaj Observatorul Prahovean

11 COMENTARII

 1. Hidro este pentru…,,baietii de baietii, cu afaceri multe…nu pentru mancatorii de pate,, ……citez din ,,clasicii securisti,, care imi explicau cum ,, banii nostrii sunt banii nostrii, banii vostrii sunt banii nostri,,. Numeau asta ,, ecologie sociala,,. Asa au si facut,

  • Stimate domn, conform legii, noul furnizor, adică Hidroelectrica, trebuia să notifice vechiul furnizor despre schimbare, imediat după momentul primirii și înregistrării contractului. În termen de 21 de zile, acest vechi furnizor era obligat să dea acordul pentru schimbare. Hidroelectrica a notificat, dar după șapte luni de la data semnării contractului.

 2. Este foarte bine ca prezentati astfel de cazuri, pentru o situatie cat mai obiectiva. Pe de alta parte,colegi de ai dvs. prezentau migrarea catre Hidroelectrica ca pe un miracol, efectiv ma intrebam daca nu cumva acest unicorn va livra energie pe gratis. Nu exista asa ceva, in Romania profitul trebuie sa fie rapid si mare peste noapte,indiferent despre ce vorbim.

  • Exact. Când preaslsveau cu toții minunea Hidroelectrica și sfătuiau lumea sa meargă la ei dintr-un motiv tâmp nejustificat decât de un preț puțin mai mic, nu s-au mai văitați. Acuma H nu mai e bun ca i-au bombardat cu mii de contracte deodată și vai domle nu le răspunde la mailuț în scurt timp

 3. Ar fi interesant sa ne spuneti daca acelasi lucru s-a petrecut cu contractul dvs. Ați pomenit doar de cel al tatălui. În cazul dvs lucrurile au fost ok?

 4. Mă bucur că înjurați Hidroelectrica, ar trebui sa vă mutați la CEZ și dacă depășiți 300 kw lunar să plătiți cu 2,5 lei kw, adică cei 1000 lei într-o lună și probabil că veți fi foarte mulțumit, din cauza afluxului mare de transferuri au apărut și probleme care se vor rezolva cu răbdare.

 5. Sunt client Hidro din martie 2021.
  Am fost client CEZ,aprox 3 saptamani dupa depunerea documentelor necesare contractului cu Hidro am fost sunat de un angajat CEZ cu oferta ptr acelasi pret…..ca Hidro.NU multam.NU laud Hidro dar Tinmar trebuia sa ia cunostiinta de optiunea tatalui dvs.Conform legi nu se poate opune.Ptr cei ce au probleme cu Hidro,reclamatiile se depun online la reclamatii hidroelectrica.ro….au site stufos cei drept.Am avut si eu probleme mici,am rezolvat…zic eu usor.

 6. Sunt foarte multumit de Hidroelectrica,am inceput contractul in Noiembrie 2022 iar primele facturi au inceput sa vina prin Aprilie 2023…inainte a fost client Enel dar acestia imi facuse-ra oferta de 4 lei/kw…

 7. De ce e asa important cui platesti curentul care oricum a fost consumat?Pt ca pretul e acelasi, subventionat de stat…Plateai aia 1000 de lei si gata era rezolvata situatia!Dar nu,noua ne place scandalul!Si poate obtinerea de ceva beneficii, ( de ce nu?😉,)prin presiuni Problema e simpla:ai consumat trebuie sa platesti!Daca esti onest,platesti ceea ce ai consumat,daca nu,faci scandal ca poate ,poate,cine stie?iese ceva…Rusinos…

Ai ceva de spus despre articol? Lasă un comentariu aici

Comentariul tău
Numele tău

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Amenzile ANAF nu vor mai putea fi plătite la jumătate, în termen de 15 zile

Amenzile ANAF nu vor mai putea fi plătite la jumătate, potrivit noilor măsuri publicate de Guvern. Dacă până acum, amenzile contravenționale aplicate de ANAF puteau fi...

Se schimbă prioritatea de trecere pe strada Bobâlna din Ploiești. Ultimele măsuri luate pentru fluidizarea traficului

Închiderea Bulevardului Independenței din Ploiești a dus la îngreunarea circulației rutiere pe străzile adiacente. În acest context, miercuri după amiază, Primăria Ploiești a anunțat...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Amenzile ANAF nu vor mai putea fi plătite la jumătate, în termen de 15 zile

Amenzile ANAF nu vor mai putea fi plătite la jumătate, potrivit noilor măsuri publicate de Guvern. Dacă până acum, amenzile contravenționale aplicate de ANAF puteau fi...

El este șoferul microbuzului strivit între două tiruri pe A 1. ”Drum lin spre Cer, George!”

Cinci oameni au murit, ieri, într-un teribil accident rutier petrecut pe A 1, la Ciorogârla. Aceștia se aflau într-un microbuz care a fost strivit...

Se schimbă prioritatea de trecere pe strada Bobâlna din Ploiești. Ultimele măsuri luate pentru fluidizarea traficului

Închiderea Bulevardului Independenței din Ploiești a dus la îngreunarea circulației rutiere pe străzile adiacente. În acest context, miercuri după amiază, Primăria Ploiești a anunțat...

Consilierul local Alexandru Ștefan: ”Primăria Ploiești are o datorie de 154 de milioane de lei”

Consilierul local Alexandru Ștefan, recent exclus din Partidul România în Acțiune, a atras atenția, miercuri, cu privire la „direcția greșită în care se îndreaptă...

VIDEO – Șofer căutat, după ce a avariat grav o mașină în Ploiești și a fugit. Imaginile cu autorul au fost surprinse de camere...

Accidentul s-a produs în noaptea de luni spre marți, în cartierul Bariera București, în apropiere de Timken. Când a coborât să plece la muncă,...
Emisiuni
- Publicitate -

Mașini scoase la vânzare de ANAF în Ploiești și în țară, de la 225 de euro, dar și de lux

ANAF scoate la vânzare mai multe autoturisme în perioada următoare. Vorbim de modele mai vechi, care au prețuri de câteva sute de euro, dar...

Cum (nu) se lucrează pe Bulevardul Castanilor, în timp ce șoferii pierd timp prețios în blocaje rutiere [FOTO-VIDEO]

Au trecut două zile de când circulația rutieră a fost închisă pe un tronson important din Bulevardul Castanilor pentru lucrări de modernizare. Măsura a provocat,...

Dacă nici ăsta nu e circ… Proiectul măsurilor fiscale trage 20 de miliarde de la privați și maxim 3 miliarde de la stat

Este greu de analizat cu atenție proiectul măsurilor fiscal-bugetare pe care guvernul intenționează să-și asume răspunderea, iar greutatea vine nu din nepricepere, din neînțelegerea...

Sunteți de acord cu introducerea uniformei în școli și licee? Sondaj Observatorul Prahovean

Articolul publicat astăzi de Observatorul Prahovean cu privire la introducerea într-o școală din Ploiești a uniformei a declanșat o dezbatere aprinsă în spațiul public. Un...

Cine concertează la “Sărbătoarea Vinului”, cel mai așteptat eveniment din Valea Călăgurească

Primăria Valea Călugărească păstrează tradiția și va organiza cel mai important eveniment al localității, “Sărbătoarea Vinului”, în perioada 30 septembrie – 1 octombrie. Anul acesta,...
Emisiuni