Doi dintre cei mai buni elevi ai Colegiului Național Mihai Viteazul din Ploiești au fost victimele profesorilor corectori la examenul de bacalaureat. Documentele doveditoare, la finalul textului.
Primul a obținut 8,05 la istorie, iar după ce a făcut contestație a obținut nota 10!
Citește și Șapte medii de zece la BAC în Prahova, după contestații. Din ce licee provin elevii de 10
Al doilea a luat tot la istorie 8,40, iar după contestație nota maximă: 10!
După contestații, media de la bac a crescut considerabil în ambele cazuri, astfel încât șansele celor doi elevi de a intra la facultățile dorite sunt acum mult mai mari.
Părinții sunt revoltați pentru că până la afișarea notelor finale, după contestații, cei doi copii au fost afectați deoarece știau că lucrările lor au fost fără greșeli!
”E de neînțeles ce se întâmplă, sincer! Se pare că în funcție de cine corectează se generează „răzbunări” interjudețene. Anul acesta a corectat Bucureștiul. Cred că ar trebui reformat sistemul de corectare. E trist că se întâmplă așa ceva!” a fost mesajul transmis de unul dintre părinții care s-au regăsit în această situație.
Reamintim că, la nivel național, în urma celor 56.000 de contestații depuse, 53.000 de note au fost modificate astfel: două treimi dintre note au fost crescute, iar o treime scăzute, iar în 16 situații diferența de note a fost și de 3 – 4 puncte.
Ministrul Educației a calificat această situație „ca inadmisibilă” și a pus-o pe seama subiectivismului profesorilor.
Baremul e foarte corect. Aceste rezultate sunt mai bune decât în anii precedenți pentru că subiectele au fost corect formulate, iar baremul corect stabilit.
Vom face analize concrete.
Prima măsură la care mă gândesc e ca profesorii care au corectat greșit să nu mai poată evalua niciodată”, a declarat ministrul Sorin Câmpeanu