Soarta sălii de box a secției de la CSM Ploiești va fi decisă în Consiliul Local. Pentru a treia oară, în istoria postdecembristă, se propune inființarea unei comisii de negociere pentru achiziționarea legendarei săli de box.
Din articol
Sala de box a secției de la CSM Ploiești este o adevărată istorie a orașului. Aici s-au format, de-a lungul timpului, celebrii campioni mondiali, europeni și naționali ai României. Leonard Doroftei sau Adrian Diaconu sunt doar doi dintre ei.
Sub marea umbrelă a maestrului emerit Titi Tudor, generații întregi de copii au performat în acest sport al disciplinei, dar și a formării de caractere solide. (Detalii AICI).
Sala de box de pe strada Mihai Eminescu din Ploiești a fost și este, de altfel, casă pentru zeci de sportivi antrenați de maestrul Titi Tudor.
O nouă încercare în Consiliul Local
Pentru a treia oară, în istoria postdecembristă a Ploieștiului, la Ploiești se propune înființarea unei comisii de negociere pentru achiziționarea clădirii de pe strada Mihai Eminescu, nr. 7 – 9, în care funcționează sala de box a sportivilor de la CSM Ploiești.
Soarta acestei săli va fi decisă în Consiliul Local Ploiești. Vorbim de un teren în suprafață de 687 mp și o construcție p+etaj.
Clădirea a fost scoasă deja la vânzare încă din luna aprilie (Detalii AICI).
Sala de antrenamente, casa boxului ploieștean
„E păcat ca această sală de box, atât de celebră, să nu rămână în patrimoniul Ploieștiului. Este o adevărată istorie a orașului”, spune Titi Tudor, maestrul emerit al boxului.
„Sala de box, cunoscută și sub numele Titi Prosop, este casa boxului ploieștean. De aici s-au ridicat cei mai mari pugiliști ai lumii, ai României și ai Ploieștiului. Este vorba despre Leonard Doroftei și Adrian Diaconu, campioni mondiali la amatori și campioni mondiali la profesioniști, precum și campioni europeni.
Anul trecut, alți doi campioni europeni, crescuți și antrenați în sala de box de pe strada Mihai Eminescu 7 – 9, au adus faimă Ploieștiului. Este vorba despre Fabian Stroe și Livia Botică. Aceeași sportivi au obținut medalie de bronz la campionatele mondiale din februarie 2025”, spune Titi Tudor, cel care a format o adevărată „pepinieră” de sportivi la Ploiești.
Sala de box, casă pentru zeci de copii
Cu lacrimi în ochi, maestrul emerit al boxului, Titi Tudor, povestește că sala de box nu este doar un loc de antrenamente pentru copiii sportivi ai Ploieștiului.
„Aici vin copii care fac performanță și fac cinste Ploieștiului și județului Prahova, dar și României.
„Mulți dintre acești copii provin din medii defavorizate. Boxul nu a fost niciodată un sport al oamenilor bogați. Îmi amintesc că, pe vremea când eram copil și mă antrenam, nu avem bani să fac naveta și preferam să dorm în sala de box.
De aceea mi-am dorit ca și copiii care vin să facă box să aibă posibilitatea de cazare aici, la Sala de box”, povestește Titi Tudor.
Ultima dorință a lui Titi Tudor, maestrul emerit al boxului
Această sală, spune maestrul emerit al boxului, nu este doar pentru antrenamente. Este pentru cantonament, are cantină și a fost precum o casă pentru mulți sportivi care au performat în box.
„Este și casă pentru sportivi, dar este și locul unde li se oferă, la prânz și seara, o masă. Cu ajutorul oamenilor care m-au cunoscut am putut să dotez cantina cu scaune, masă, plită, și să găsesc sprijin pentru a le oferi acestor copii mâncare. Nimeni nu m-a întrebat de unde fac rost de mâncare.
În sufletul meu am fost însă împăcat că, în fiecare zi, am reușit să pun la masă atâtea suflete. Că atâția copii și-au găsit un loc unde să doarmă și să mănânce, dar și să facă performanță.
Am însă o singură dorință. Să nu ajung în mormânt până când această sală nu va ajunge în patrimoniul Primăriei ”, a susținut Titi Tudor.