Fabrica de campioni, de la CSM Ploiești, condusă de Titi Tudor. Povestea celor patru frați pugiliști din Gherghița

0

„Fabrica de campioni” condusă de Titi Tudor, antrenorul coordonator al Secției de box de la CSM Ploiești a înregistrat un nou succes. Boxerul Cosmin Bănică a devenit campion național de juniori, la categoria de greutate „50 kg”! Sora lui, Geanina Bănică, este la rândul ei campioană națională. La fel și fratele său, Cătălin Bănică.

Sportivul Cosmin Bănică, legitimat la CSM Ploiești, a obținut titlul de campion național, la categoria de 50 de kilograme, iar anul viitor va face parte din lotul național la Campionatul European.

În „sferturi”, potrivit CSM Ploiești, Cosmin a trecut de Alexandru Mateiu (CS Petrolul), iar în semifinale l-a învins pe Alexandru Potârniche (CSM Oneşti).

„A fost nu greu, ci foarte greu, ca urmare a situației pandemice. Nu a existat nici timp de pregătire… Nu au existat nici meciuri de verificare și nu a avut nici un sprijin substanțial de nicăieri.

Ca sportiv, ca să ajungi la performanțe, ai nevoie de pregătire pentru a ajunge în vârful piramidei.

Anul viitor, Cosmin va fi titular în lotul național, la categoria de 60 kg, la Campionatele Europene și va reprezenta România, dar și CSM Ploiești”, ne-a declarat Titi Tudor, care ne-a povestit și ce se află în spetele dorinței lui Cosmin de a ajunge campion.

Cei patru frați pugiliști din Gherghița

„Cosmin este din satul Independența, comuna Gherghița. Mai are doi frați și o soră. Toți cei patru copii au îmbrățișat acest sport. Părinții nu sunt boxeri. Sunt oameni care își iubesc copiii și care fac eforturi să-i crească.

Geanina Bănică, sora lui Cosmin, are 15 ani și este campioană a României la categoria de 57 de kg.

Cătălin Bănică are 13 ani și a fost campion național în 2020, iar Ciprian Bănică, fratele cel mic, are 10 ani și se pregătește pentru a fi campion.

Cum ajung copiii campioni? Campionii se fac cu multe ore de antrenament. Campionii se fac cu grijă, cu răbdare și cu multă dragoste”, spune Titi Tudor, antrenorul coordonator al Secției de box a CSM Ploiești, care a reușit să formeze numeroși campioni de-a lungul timpului.

„Pepiniera” din ringul de box

„N-am ore de antrenament câți campioni am scos de-a lungul carierei. O să încerc să-mi amintesc cu câți copii m-am antrenat în ring”, spune Titi Tudor, care și-a amintit de Leonard Doroftei, de anul 1985, de vremea când acesta a devenit campion național al României.

„E o performanță de care sunt mândru. Totul cere sacrificii și un efort susținut”, a precizat Titi Tudor, antrenorul coordonator al Secției de box a CSM Ploiești.

Fotografie de colecție cu cei patru frați de la Gherghița când au venit la primele antrenamente de la CSM Ploiești.

Trei dintre ei, Geanina Bănică, Cosmin Bănică și Cătălin Bănică, au devenit deja campioni naționali. Fratele cel mic, în vârstă de 10 ani, se pregătește să devină, la rândul său, campion.

Cosmin, noul campion național al României, la categoria 50 kg

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău