spot_img
- Publicitate -

Aberațiile sistemului de învățământ în era COVID și inutilitatea formularului completat de la școală

Data:

A început a treia săptămână a anului școlar. Teoretic, astăzi ar fi trebuit să îmi văd de serviciu… doar de serviciu. Ce fac în schimb?

- Publicitate -

Stau acasă cu copiii. Cea mică este acasă pentru că încă nu i-a trecut viroza căpătată la grădiniță săptămâna trecută.

Cel mijlociu învață online, deoarece are un caz de COVID în clasă.

Cea mare este acasă pentru că s-a dus „pe bulevard” în weekend și a mâncat înghețată (presupun că foarte multă) și are gâtul inflamat.

O familie lăsată pe drumuri, după ce o rudă le-a incendiat casa

O familie din satul prahovean Pietriceaua a rămas sub cerul liber după ce, în dimineața de 5 mai, locuința le-a fost mistuită de flăcări....
- Publicitate -

În afară de situația celui mijlociu, cu cazul de COVID în clasă, nimic nu ar fi fost anormal pentru un început de an școlar. Dar nu este un început normal de an școlar…

Aberațiile sistemului de învățământ în era COVID

În mod normal, cea mare, neavând alte simptome, ar fi mers la școală. În condiții de pandemie, deși este vaccinată, nu are voie la școală decât dacă este în perfectă stare. Așa că, în cazul în care aș fi riscat și aș fi trimis-o, m-ar fi chemat de la cabinetul medical să o iau acasă. Știu ce vorbesc. Așa am pățit săptămâna trecută.

Citește și: La Ploiești rata incidenței a depășit astăzi 3. Ce restricții vor fi introduse

- Publicitate -

Pe fondul unei oboseli, nu s-a simțit bine și a avut (sau a acuzat) dureri de cap. Imediat m-au sunat de la cabinet să mă duc să o iau acasă. Am întrebat de ce, nu avea niciun simptom, nu avea febră, nu tușea, nici măcar secreții nazale, doar o stare generală de oboseală. Mi s-a răspuns că acesta este protocolul. Le-am spus că e vaccinată, mi s-a răspuns că nu contează. Am întrebat dacă au testat-o, mi s-a spus că nu, nu sunt încă definitivate procedurile și nu au voie. Așa că, nu am avut altceva de făcut decât să mă duc să o iau.

Logic că am și testat-o pe banii proprii, nu de la școală. Test negativ, bineînțeles.

A doua zi a rămas acasă deoarece era tot obosită. Mi-am dat seama clar că nu avea sens să o trimit la școală pentru că s-ar fi repetat scenariul de cu o zi înainte, indiferent de faptul că avea un test negativ de COVID. Așa că a pierdut două zile de școală. Ce mai contează, nu? Oricum vor trece în online cu toții cât de curând…

- Publicitate -

De ce simțim atâta frică zilele astea?

Crearea a două tabere între membrii aceleiași populații este de când lumea o tactică de dezbinare. Divide et impera (dezbină și cucerește) spuneau romanii...

Citește și: Lista școlilor din Prahova unde elevii vor învăța online săptămâna aceasta din cauza incidenței crescute

Întreb și eu, pentru că vorbim de copii, și cu toții am fost copii dornici să scăpăm de școală: Dacă un elev acuză o stare generală de rău, de fiecare dată este trimis acasă chiar dacă nu prezintă alte simptome? Păi, în acest caz, ce oprește un elev să simuleze o stare de rău? Sau ne bazăm pe faptul că toți elevii sunt dornici să meargă la școală și niciunul nu va spune niciodată că îi e rău doar ca să stea acasă?

Caz de COVID în clasă – toți în aceeași oală, indiferent de formular

Deși am semnat formularul că sunt de acord cu testarea copilului în absența mea, iată că lucrurile nu stau chiar așa…

- Publicitate -

„Păi, știți, dacă doriți să vină la școală din ziua a 8-a, trebuie să veniți cu el dimineață, să-l testați și apoi trebuie să vină și cadrul didactic (nevaccinat, bineînțeles) să se testeze, și, dacă testele sunt negative, trebuie să se facă legătura din clasă cu cei de acasă (adică toți ceilalți) și să i se predea copilului prezent la ore simultan cu cei de acasă, ai căror părinți nu au fost de acord să li se testeze copilul…”. Cam asta ar fi procedura explicată pe scurt.

Ce te faci însă dacă respectivul cadru didactic manifestă clar o reticență în a urma procedura și este vizibil deranjat de posibilitatea de a-i cere, tu, ca părinte, să facă acest lucru, deși este dreptul tău.

Te gândești ce îl așteaptă pe copil, singur în clasă cu cadrul didactic pe care l-ai deranjat evident.

- Publicitate -

Citește și: Două noi focare în Prahova. Unul a fost confirmat la Complexul de servicii comunitare „Rază de soare” din Băicoi

Bun, ok, dacă respectivul cadru didactic ar fi fost vaccinat, procedura ar fi fost mai simplă, în sensul în care nu ar mai fi trebuit să treacă prin testare, dar așa? E un stres în plus pentru el. Dacă ar fi fost vaccinat, nu ar mai fi trebuit să fie testat. Și eu ce vină am? Și copilul meu ce vină are? Niciuna. Dar, tu ca părinte, te gândești ce e de făcut, și ajungi la concluzia că mai bine taci și îl lași să facă „online” cu toți ceilalți. Nu de alta, dar… să ferească Dumnezeu un copil de furia unui profesor! ☹

Și ce facem în aceste condiții?

- Publicitate -

Câți profesori vor veni la școală să predea copiilor vaccinați?

În scurtă vreme vom intra în scenariul roșu. În mod normal, conform legii, copilul cel mare, vaccinat fiind, poate merge la școală.

Mă întreb câți profesori vor veni la școală să îi predea?!?!!? Da, va trebui să vină pentru a-i preda unui singur copil! Acum, la cel mijlociu, fiind vorba doar de câteva zile, am lăsat predarea online. Nu se va întâmpla însă la fel când vom intra în scenariul roșu…

Citește și: România împărțită în două. Proteste cu mii de oameni în București, Constanța și Timișoara, împotriva certificatului verde COVID

- Publicitate -

Mi-am vaccinat copilul ca să poată merge la școală, ca să poată face ore normal, fiind an terminal. Nu, nu voi fi de acord să intre în online cu toți ceilalți pentru că nu l-am vaccinat degeaba sau ca să meargă în vacanțe, să se plimbe și să intre în mall.

L-am vaccinat în principal pentru a avea parte de predarea față în față. Și vai de cei care nu vor respecta legea și nu vor veni să îi predea, chiar dacă va fi singurul copil din școală!

Nu este problema mea că respectivul profesor este sau nu vaccinat, trebuie sau nu să se testeze zilnic pe banii lui sau pe banii statului. Pe mine mă interesează că mi-am luat toate măsurile astfel încât copilul meu să nu mai piardă încă un an (crucial) de școală. Sistemul și-a luat măsurile? Doar întreb… 😊

Cum ți se pare subiectul?

7 COMENTARII

  1. Chiar daca este vaccinat tot se poate infecta. Și eu am copilul vaccinat ,an terminal dar as prefera sa învețe numai on line decât să știu că riscă infectarea. .Sanatata este mai importanta.Daca se dorește cu adevărat se obțin rezultate bune la învățătură și on line .

    • Eu cred că vaccinul, nefiind un copil cu probleme de sănătate, îl va proteja și dacă merge la școală. Prefer clar să meargă fizic la cursuri decât facă ore în online.
      Sănătatea este cea mai importantă. Din această cauză am și luat decizia de a face vaccinul.

    • Asta ați înțeles? Atât?
      Dacă mergea la școală nevaccinat, risca să se îmbolnăvească și să facă o formă gravă.
      Sunt convinsă că, sănătos și vaccinat fiind, se poate duce la școală fără a-mi face griji pentru sănătatea lui. Întrebarea care se pune este: Vine cineva să îi predea?

  2. Este ceva ce nu inteleg din articolul dvs. Spuneti ca va puneti problema ca, in scenariul rosu, desi copilul e vaccinat si are dreptul legal sa mearga la scoala nu vor veni profesorii. Ordinul comun in vigoare prevede ca scenariul rosu – in ceea ce priveste scoala – este in cazul in care numarul de cazuri depaseste 6 la mie. Dar in aceasta situatie ordinul (adica legea) prevede ca TOTI copiii sa faca scoala online (fara diferentiere intre vaccinati si nevaccinati), cu exceptia prescolarilor si elevilor din invatamantul special care fac toti fizic (din nou, fara diferentiere intre vaccinati si nevaccinati). Deci nu inteleg, in aceasta situatie a scenariului rosu, ce lege prevede ca elevii sa poata merge la scoala daca sunt vaccinati.
    In situatia descrisa cu cazul de covid in clasa, intr-adevar, vaccinat fiind copilul, ar fi putut sa mearga la scoala. Dar ordinul spune ca acesti elevi „pot” continua fizic – nu ca „trebuie” sa continue fizic. Deci exista acoperire legala pentru scoala si in acest caz, mai ales ca exista si prevederea conform careia – in situatii speciale, scoala poate decide sa se invete online si in afara scenariului rosu de peste 6 la mie. Dar daca stau sa ma uit pe ce spune ordinul comun legat de acest aspect, mie mi se pare (nu este chiar 100% clar) ca art.6 alin (6) ii excepteaza pe cei vaccinati de la testare in cazul in care se pune problema revenirii la scoala. Deci, daca interpretez eu corect acel articol 6, nu ar fi fost necesar sa mergeti cu copilul la testat in ziua a 8-a…
    Cum spuneam, insa, nelamurirea mea era legata de primul aspect, al doilea este doar o varianta a unui raspuns pe care il puteti primi de la scoala / isj si la care sa nu prea aveti ce face legal… Indiferent daca profesorii sunt sau nu vaccinati…
    Cel mai important este sa fim cu totii sanatosi si sa revenim mai rapid la normal!

  3. Ați făcut o mare greșeală doamna jurnalista! Trebuia să fi emigrat cu familia in Scoția, nu in Ploiesti. Aici, in orașul lui nenea Iancu, totul este aiurea, sucit. Cat despre vaccinare, ce sa zic, te apăra cat de cat, dar de prostie și incompetenta, niciodată.

  4. Pentru mine este absolut inexplicabila reticenta,teama,aversiunea asta fata de vaccin si ma refer aici la oameni cu scoala multa, la cadre didactice si la parinti care, nu numai ca nici nu vor sa auda de vaccin pentru copiii lor dar refuza categoric chiar si testarea acestora.E trist ce se intampla.

Ce părere ai? Comentează aici!

Comentariul tău
Numele tău

Sondaj Observatorul Prahovean

Provocarea Observatorul Prahovean

Doctor bun

Medicul Carmen Ionică m-a salvat după un diagnostic greșit”

Observatorul Prahovean continuă campania „Doctor bun” dedicată medicilor apreciați...

„Datorită medicului Oana Ignatov am ales Maternitatea Ploiești”

Ioana Arion este o ploieșteancă ce a născut un...

Interviu cu stomatologul Claudiu Petriu, omul care redă frumusețea zâmbetului

În lumea stomatologiei, există oameni specializați, care nu doar...
- Publicitate -

Antreprenori de succes

Măcelăria Pion din Ploiești, mezeluri ca pentru la ei acasă

Gabriel Barbu nu are birou cu vedere panoramică, aflat...

Chic Fleuriste, arta bijuteriilor din flori naturale la Ploiești

În centrul Ploieștiului, în apropierea Sinagogii, pe strada Traian...

Un antreprenor produce sucuri naturale la Urleta. Fără e-uri!

Urleta, satul din Prahova care îmbină istoria cu modernitatea,...
- Publicitate -

Exclusiv

Măcelăria Pion din Ploiești, mezeluri ca pentru la ei acasă

Gabriel Barbu nu are birou cu vedere panoramică, aflat...

Zeci de case din Ploiești vor fi demolate. Oamenii sunt disperați

Situație revoltătoare în Ploiești. Aproximativ 50 de case de...

Patroni de magazine înșelați prin terminalele self pay

Escrocii au găsit o metodă prin care să-i lase...

Ce a pățit șoferul care a golit vidanja pe câmp, la Berceni

După ce Observatorul Prahovean a publicat imagini surprinse recent cu...

Pasajul sub DN 1, pagubă de un milion de euro la Primăria Azuga

Primăria Azuga a solicitat suspendarea licitației pentru viitorul pasaj...

Ai un pont?

Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0785 075 112

- Publicitate -

Știri noi

Furt într-un cabinet stomatologic din Ploiești

Autorul unui furt petrecut miercuri într-un cabinet stomatologic din...

9 mai, zi cu triplă semnificație istorică în România

România marchează pe 9 mai  atât „Ziua Europei”, cât...

Cum explică Polițeanu demolarea caselor din Ploiești

După ce Observatorul Prahovean a prezentat situația ploieștenilor de...

Focar de infecție în cartierul Bereasca din Ploiești [FOTO]

De ani buni, o stradă din Ploiești este transformată...

Noi detalii despre eliberarea cărții electronice în Prahova

Noua carte electronică de identitate este eliberată și în...
- Publicitate -

Emisiuni

Se poate și la Ploiești. Orașul se schimbă

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Ștefan Vlăsceanu au...

Cum poți avea factură de curent pe ”minus”? Secretul fotovoltaicelor

De la 1 iulie, guvernul nu va mai subvenționa...

Tăieri de sporuri și salarii în Primăria Ploiești

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Ștefan Vlăsceanu au...
- Publicitate -

Vox Publica

De ce simțim atâta frică zilele astea?

Crearea a două tabere între membrii aceleiași populații este...

Ploieșteancă din Diaspora după vot: „Stau cu inima strânsă”

Votul din 4 mai a generat o imagine distorsionată...

PSD-ul, balaurul cu șapte capete, a îngropat România

Indiferent cât am fost de blamată cu privire la...
- Publicitate -

Pe aceeași temă

De ce simțim atâta frică zilele astea?

Crearea a două tabere între membrii aceleiași populații este...

PSD-ul, balaurul cu șapte capete, a îngropat România

Indiferent cât am fost de blamată cu privire la...

Lașii din PSD și complicii din PNL au dus România în colaps

După ce la alegerile prezidențiale a jucat la două...
- Publicitate -

De ce nu ai votat duminică? Mergi la vot pe 18 mai?

Puțin peste 50%... atât a fost prezența la vot...

România a votat. A avut de ales și a decis să sancționeze

România a votat duminică. A avut de ales și...

Reacția ambiguă a șefului de campanie al lui Crin Antonescu

Mircea Roșca, șeful de campanie al lui Crin Antonescu,...

Românii n-au înțeles, românii nu ne merită! 

Crin Antonescu a fost sprijinit de fostul său tovarăș...