Monica Marin, după mai bine de 10 ani de activitate ca profesor, renunță la catedră și își asumă un nou început în zona de coaching și dezvoltare personală. În cadrul podcastului Generația lui John invitata vorbește despre importanța pe care o au schimbările în viața noastră pentru a ne fi bine pe termen lung.
Monica Marin consideră că totul ni se întâmplă cu un motiv și că avem de învățat lecții pe tot parcursul vieții. Este de părere că nu ar trebui să privim negativ nicio experință și că merită să învățam cum să comunicăm eficient cu cei din jurul nostru.
Monica Marin este iubitoare de oameni și de frumos. Este dornică să îi inspire pe oameni și să îi determine să vadă viața dintr-o perspectivă pozitivă. S-a pregătit și certificat pentru titulaturi precum: trainer, coach, și trainer. Moderează o emisiune cu și despre succes, are o experiență didactică de peste 10 ani și, poate cel mai important, este mamă.
Citește și: Maria Bădicioiu, eleva care își înfruntă emoțiile prin scris: “Când scriu simt că mă descarc de toate emoțiile negative
În copilărie pășea timid către drumul dezvoltării personale și credea că nu are șanse ca vocea să i se facă auzita. La un moment dat, a simțit că trebuie să iasă din carapace și să facă mai mult pentru ea. Nu a mai ținut cont de părerile celor din jur, mai ales dacă erau răutăcioase, și a început să își asume ceea ce își dorea.
“Felul timid de a fi în copilărie m-a determinat să evoluez, să am o voce puternică pe care să i fac auzită, să pot să transmit ceea ce am de decis fără să mai aștept acceptul altcuiva.”
Monica Marin consideră că este important să ne acordăm mai multă atenție și să fim prezenți în viețile noastre. La finalul fiecărui an, Monica ne sugerează că ar fi indicat să analizăm foarte bine în ce punct al vieții ne aflăm și să observăm dacă ne aflăm pe calea cea bună sau dacă nu cumva ne neglijăm visurile noastre.
Citește și: Mihai Tonsciuc, ploieștean și consilier local: “Iulian Dumitrescu este vinovat pentru că nu avem apă caldă în Ploiești”
“La finalul fiecărui an ar fi bine să stăm cu noi și să ne gândim dacă este ceea ce noi am vrut sau dacă nu cumva este diferit față de țelurile noastre.”
S-a frământat foarte mult înainte de a lua decizia de a pleca din învățământ. Totuși, anul acesta școlar a început fără ea la catedră. Deși îi e greu să se despartă de ideea de a fi profesor și de a forma viitoare generații, Monica își asumă decizia și crede că a venit momentul să se pună pe primul loc.
“Nu a fost o schimbare de azi pe mâine. Am stat să mă gândesc dacă mă dacă mă regăsesc mai mult acolo sau nu. De anul acesta nu a mai sunat clopoțelul pentru mine ca diriginte, ci doar ca mamă.”
Când satisfacția ajunge la cote minine, iar ideea de a te simți bine în pielea ta lipsește cu desăvârșire, important ar fi să iei o decizie care să te pună pe primul loc. Cel puțin, așa vede lucrurile Monica Marin.
Citește și: Pentru apă caldă avem robinetul electric. Acum, pentru caldură, să facem loc și unui calorifer pe ulei. Nu?
“Am simțit că dau prea mult pentru ceilalți și prea puțin pentru mine. După multe căutări, am decis că e trebuie să mă pun pe primul loc.”
Succesul poate fi și despre bani, mai ales că succesul este definit diferit de la o persoană la alta. În vreme ce mulți sunt cei care vorbesc despre prosperitate financiară, puțini sunt cei care investesc în propria persoană și în prosperitatea emoțională.
“Prosperitatea financiară nu este același lucru cu prosperitatea emoțională.”
Numărul like-urile și inimioarele și ne “hrănim” cu aprecierile virtuale la care, din păcate, mulți dintre noi ne raportăm întreaga viață. Cu toate acestea, nu aceasta este direcția dezvoltării noastre personale. Pentru a fi bine cu noi este indicat să ne apreciem noi pe noi înșine. Să ne privim din interior spre exterior fără să ascultăm gurile rele.
“Chiar dacă omul are nevoie de apreciere, de validare, omul merită să își culeagă aprecierea din interior.”