- Publicitate -

Prahoveanca Monica Marin a renunțat la învățământ pentru o carieră în comunicare: “Era timpul să mă pun pe primul loc”

Monica Marin, după mai bine de 10 ani de activitate ca profesor, renunță la catedră și își asumă un nou început în zona de coaching și dezvoltare personală. În cadrul podcastului Generația lui John invitata vorbește despre importanța pe care o au schimbările în viața noastră pentru a ne fi bine pe termen lung.

Monica Marin consideră că totul ni se întâmplă cu un motiv și că avem de învățat lecții pe tot parcursul vieții. Este de părere că nu ar trebui să privim negativ nicio experință și că merită să învățam cum să comunicăm eficient cu cei din jurul nostru.

Monica Marin este iubitoare de oameni și de frumos. Este dornică să îi inspire pe oameni și să îi determine să vadă viața dintr-o perspectivă pozitivă. S-a pregătit și certificat pentru titulaturi precum: trainer, coach, și trainer. Moderează o emisiune cu și despre succes, are o experiență didactică de peste 10 ani și, poate cel mai important, este mamă.

Citește și: Maria Bădicioiu, eleva care își înfruntă emoțiile prin scris: “Când scriu simt că mă descarc de toate emoțiile negative

În copilărie pășea timid către drumul dezvoltării personale și credea că nu are șanse ca vocea să i se facă auzita. La un moment dat, a simțit că trebuie să iasă din carapace și să facă mai mult pentru ea. Nu a mai ținut cont de părerile celor din jur, mai ales dacă erau răutăcioase, și a început să își asume ceea ce își dorea.

“Felul timid de a fi în copilărie m-a determinat să evoluez, să am o voce puternică pe care să i fac auzită, să pot să transmit ceea ce am de decis fără să mai aștept acceptul altcuiva.”

Monica Marin consideră că este important să ne acordăm mai multă atenție și să fim prezenți în viețile noastre. La finalul fiecărui an, Monica ne sugerează că ar fi indicat să analizăm foarte bine în ce punct al vieții ne aflăm și să observăm dacă ne aflăm pe calea cea bună sau dacă nu cumva ne neglijăm visurile noastre.

Citește și: Mihai Tonsciuc, ploieștean și consilier local: “Iulian Dumitrescu este vinovat pentru că nu avem apă caldă în Ploiești”

“La finalul fiecărui an ar fi bine să stăm cu noi și să ne gândim dacă este ceea ce noi am vrut sau dacă nu cumva este diferit față de țelurile noastre.”

S-a frământat foarte mult înainte de a lua decizia de a pleca din învățământ. Totuși, anul acesta școlar a început fără ea la catedră. Deși îi e greu să se despartă de ideea de a fi profesor și de a forma viitoare generații, Monica își asumă decizia și crede că a venit momentul să se pună pe primul loc.

“Nu a fost o schimbare de azi pe mâine. Am stat să mă gândesc dacă mă dacă mă regăsesc mai mult acolo sau nu. De anul acesta nu a mai sunat clopoțelul pentru mine ca diriginte, ci doar ca mamă.”

Când satisfacția ajunge la cote minine, iar ideea de a te simți bine în pielea ta lipsește cu desăvârșire, important ar fi să iei o decizie care să te pună pe primul loc. Cel puțin, așa vede lucrurile Monica Marin.

Citește și: Pentru apă caldă avem robinetul electric. Acum, pentru caldură, să facem loc și unui calorifer pe ulei. Nu?

“Am simțit că dau prea mult pentru ceilalți și prea puțin pentru mine. După multe căutări, am decis că e trebuie să mă pun pe primul loc.”

Succesul poate fi și despre bani, mai ales că succesul este definit diferit de la o persoană la alta. În vreme ce mulți sunt cei care vorbesc despre prosperitate financiară, puțini sunt cei care investesc în propria persoană și în prosperitatea emoțională.

“Prosperitatea financiară nu este același lucru cu prosperitatea emoțională.”

Numărul like-urile și inimioarele și ne “hrănim” cu aprecierile virtuale la care, din păcate, mulți dintre noi ne raportăm întreaga viață. Cu toate acestea, nu aceasta este direcția dezvoltării noastre personale. Pentru a fi bine cu noi este indicat să ne apreciem noi pe noi înșine. Să ne privim din interior spre exterior fără să ascultăm gurile rele.

“Chiar dacă omul are nevoie de apreciere, de validare, omul merită să își culeagă aprecierea din interior.”

Monica Marin în cadrul podcastului Generația lui John:

Citește și: Steliana Toma, despre cum e să fii mămică singură la doar 20 de ani: “Mi s-a spus să fac avort, să renunț la sarcină și să-mi văd de carieră”

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!
- Publicitate -

Sondaj

Dacă Andrei Volosevici va candida pentru un nou mandat la Primăria Ploiești îl veți realege?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Interviu cu Anda Mănescu, antreprenoarea care promovează „ia de Breaza” dincolo de hotarele țării [VIDEO]

„Ia de breaza by Anda Mănescu” a ajuns în câțiva ani un adevărat brand recunoscut, atât la nivel național, cât și internațional. Reporterii Observatorul...

Anda Mănescu, antreprenoarea poveștilor cu acul și pânza, povestește despre lupta acerbă și inegală pe care o duce pentru a fi recunoscută adevărata valoare...

Anda Mănescu, un nume care a depășit demult granițele județului Prahova, este sinonimul „iei de Breaza”. Pentru a afla cum a început businessul și...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

În orașul fără patinoar, patinatorii viteză de la CSM Ploiești au obținut medalia de argint la echipe în concursul U23 de la Cupa Mondială...

În weekendul care tocmai s-a încheiat, sportivii secției de patinaj viteză ai CSM Ploiești au participat la cel de-al doilea concurs din cadrul Cupei...

Interviu cu Anda Mănescu, antreprenoarea care promovează „ia de Breaza” dincolo de hotarele țării [VIDEO]

„Ia de breaza by Anda Mănescu” a ajuns în câțiva ani un adevărat brand recunoscut, atât la nivel național, cât și internațional. Reporterii Observatorul...

Șoferii reclamă traficul blocat în Ploiești din cauza ceremoniei aprinderii iluminatului festiv de Sărbători – FOTO

Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă: În timp ce în centru pietonii se bucură de luminiţe, şoferii reclamă blocajul traficului în oraș. „La Caraiman e...

Prahoveni beți și drogați, opriți în trafic de Poliția Rutieră

Dacă în urmă cu 2-3 ani apărea câte un caz izolat de șofer care să conducă sub influența drogurilor, acum astfel de cazuri în...

Cum arată Ploieștiul de Sărbători. S-au aprins mii de luminițe în centrul orașului – FOTO

În centrul orașului este forfotă mare în această seară. S-a aprins iluminatul festiv de Sărbători. Mii de beculețe împodobesc Ploieștiul spre deliciul trecătorilor. Aspectul seamănă...

Parteneri

MindArchitect

WallStreet

Țara care te-ar putea lăsa să transporți la aeroport lichide în bagajul de mână
- Publicitate -