- Publicitate -

Răzvan Macovei, profesor și coach: “Viața ne încearcă pe toți. E important să apelăm la profesioniști pentru ajutor!”

Răzvan Macovei este profesor de limba engleză în cadrul Liceului Tehnologic Administrativ și de Servicii “Victor Slăvescu” din Ploiești. Cea de-a doua meserie/pasiune este profesia de life coach. Află cum îi ajută Răzvan pe oameni să-și aleagă drumul potrivit în viața cu ajutorul coaching-ului.

  1. Prezintă-te în câteva cuvinte. (nume, profesie, pasiuni)

Mă numesc Macovei Răzvan. Sunt profesor de limba engleză la Liceul Tehnologic Administrativ şi de Servicii “Victor Slăvescu” Ploieşti. A doua profesie pe care o practic este cea de life coach.

Citește și: Rodica Georgescu, 33 ani, antreprenor: “Până să înceapă pandemia făceam totul din frică. Acum am descoperit că pot acționa din iubire!”

Îmi place să citesc cărţi interesante şi utile, să creez glume şi jocuri de cuvinte în limba engleză, să scriu poezii, atât în română cât şi în engleză, să ascult muzică de bună calitate, să cunosc oameni deosebiţi şi să vizitez locuri fascinante. Şi nu în ultimul rând, îmi place mult coaching-ul.

2. Cum ai descoperit life coaching-ul și ce anume te-a determinat să te îndrepți către această profesie?

Am descoperit coaching-ul în urmă cu vreo şapte ani, prin intermediul unui videoclip de pe internet, în care Tony Robbins, unul dintre cei mai mari antrenori motivaţionali, prezenta o strategie de coaching menită să ajute la învăţarea accelerată. Mi s-a părut fascinant şi am început să citesc tot mai mult despre coaching.

Faptul că sunt profesor de engleză a ajutat, în sensul că am avut acces mai rapid la informaţie de bună calitate. Cu cât deveneam mai informat, cu atât mai mult simţeam că a face coaching este o activitate care reflectă total valorile în care mă regăsesc: empatie, compasiune, , învăţare continuă, pasiune şi contribuţie.

3. Să spunem că aș vrea să fiu clientul tău. Ce m-ar convinge să vin la tine?

Să lucrezi cu Macovei Răzvan înseamnă să beneficiezi de experiența unui coach dedicat si empatic, care apelează la tehnici variate pentru a te ghida în atingerea obiectivelor alese. Mai presus de toate, vei găsi în mine un partener care are răbdarea și prezența de a te asculta activ, are empatia de a vibra la emoțiile pe care le încerci, dar și claritatea de a te sprijini în găsirea soluțiilor.

4. Care este diferența dintre un coach și un psiholog?

Pentru a deveni psiholog este nevoie să urmezi studii îndelungate, respectiv să fi absolvit Facultatea de Psihologie şi să fi obţinut atestatul de liberă practică emis de către Colegiul Psihologilor din România. Să devii coach implică un proces de formare tot formal, dar mai puţin îndelungat.

La nivel de practică, un psiholog poate simţi nevoia să exploreze împreună cu clientul cauzele din trecut ale problemelor recurente din prezent ale acestuia, pe când coaching-ul orientează clientul mai mult spre prezent şi viitor şi spre găsirea soluţiilor şi strategiilor în vederea atingerii obiectivelor identificate.

Un coach poate sprijini clientul în a-şi atinge obiective legate mai mult de viaţa personală (life coach) sau obiective legate de afaceri (business coach).

5. Detaliază, sub anonimat, povestea unui client pe care ai reușit să îl ajuți prin coaching.

De curând, am ajutat un client de coaching să îşi identifice profesia pe care doreşte să o practice pe termen lung. Mi-a cerut serviciile într-un moment în care era foarte debusolat privind cariera şi viitorul său.

L-am sprijinit în a identifica punctele forte ale personalităţii, valorile în care credea şi aptitudinile care îl puteau plasa într-o poziţie favorabilă pe piaţa muncii. Am explorat împreună profesiile cele mai potrivite personalităţii sale şi l-am ghidat în a-și alege cariera potrivită. În prezent, este foarte satisfăcut de actualul loc de muncă.

6. Tu, Răzvan Macovei, ai un coach? Detaliază.

Desigur că şi eu, la rândul meu, apelez la serviciile unui coach profesionist, atunci când simt nevoia. Ca orice om, coach-ul poate avea momente de îndoială sau de blocaj emoțional, deoarece viaţa ne poate încerca pe toţi, nu-i aşa? Şi atunci când aceste provocări vin, este bine să apelezi la ajutor profesionist şi să găseşti soluţiile la probleme cât mai rapid.

7. Ce nu se spune despre profesia de life coach, dar merită spus?

A fi life-coach implică multă responsabilitate. Lucrezi cu oameni şi cu sentimentele lor. Nu îţi permiţi să fii neglijent sau nepregătit. Personal, pentru a deveni life-coach am urmat un curs de formare foarte serios, cu unul dintre cei mai bine cotaţi coachi din România şi, mă aventurez să spun, din Europa.

Din păcate, există deja pe piaţă şi şcoli care oferă, cred eu, un training superficial. O diplomă singură nu certifică competenţa. Clientul de coaching, sper, va fi destul de înţelept să apeleze la serviciile unui coach bine pregătit.

8. Care este cel mai mare vis al tău și cum te pregătești pentru acesta?

Cred că cel mai mare vis al meu este să devin un coach mai bun pentru clienţii mei decât am fost ieri. Ca atare, lucrez îndelung, în fiecare zi, pentru a atinge acest obiectiv.

9. Este România pregătită pentru life coaching?

La nivel mondial, piaţa de coaching a crescut exponenţial în ultimii ani. Sunt semnale bune că din ce în ce mai mulţi români apelează la serviciile unui coach. Depinde şi de noi toţi, cei care activăm în calitarte de coach, să furnizăm servicii de bună calitate şi să promovăm coaching-ul. Asta va duce la o mai mare încredere a clienţilor potenţiali în a achiziţiona servicii de coaching.

10. La final, lasă un mesaj pentru cititorii ziarului Observatorul Prahovean.

Coaching-ul merită experimentat, pentru a înţelege cu adevărat beneficiile lui. Lucrul cu un coach îţi poate schimba fundamental în bine viaţa şi în moduri pe care nu le poţi anticipa dinainte.

Ţin să mulţumesc cititorilor pentru disponibilitatea de a parcurge aceste rânduri şi îi invit să exploreze gândurile mele pe macoveirazvan.ro, locul unde pot afla detalii importante despre coaching.

Citește și: Cine este tânărul care organizează evenimentul „Visele devin realitate” și îl are cap de afiș pe vlogger-ul Selly 

Razvan Macovei, despre coaching, life coach, Victor Slavescu Ploiesti

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Bianca Bucur, ploieșteanca medaliată cu aur la limba turcă: “Nu aș fi reușit fără ajutorul profesorului Samir Hatipoğlu”

Bianca Mihaela Bucur este elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești. Iubește limba turcă, cultura turcă și tot ce...

Ruxandra Iosif, ploieșteanca admisă la Princeton University, în America: “Le mulțumesc părinților pentru că nu mi-au tăiat aripile”

Numele ei este Ruxandra Iosif, are 18 ani, este clasa a XII-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești și se pregătește să reprezinte...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

În ultimii 8 ani, ați fost informat/ă despre faptul că Primăria Municipiului Ploiești a demarat lucrările de elaborare a unui nou Plan Urbanistic General?
În același interval de timp, ați fost invitat/ă la vreo ședință, discuție, dezbatere sau informare referitoare la proiecția (cum va arăta) viitorului PUG asupra zonei în care locuiți?
Dacă nu ați fost invitat/ă, ați participa la o astfel de dezbatere?
Sunteți de acord ca noul PUG să aprobe sau să încurajeze construirea de locuințe colective (blocuri) în zonele de case?
Considerați că beneficiați de suficient spațiu verde în zona dumneavoastră?
Considerați că rețeaua stradală a cartierului face față traficului actual?
Vă rugăm să introduceți numele străzii unde locuiți (această informație nu va fi publicată)
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Câini crescuți în grădina unui bloc din Cina. Ce măsuri a dispus Poliția Locală

După ce Observatorul Prahovean a publicat sesizarea unui ploieștean din cartierul Cina, sătul de mirosul imposibil provenit de la mai mulți câini ținuți de...

Client umilit și jignit de către un agent de pază la magazinul Carrefour din PSC. Reprezentanții supermarketului regretă incidentul

Un ploieștean, Călin Mihai, acuză pe unul dintre paznicii magazinul Carrefour din interiorul PSC de faptul că a fost jignit și umilit în fața...

Concurs inedit la Liceul “Toma Socolescu” din Ploiești. Cum s-au descurcat elevii la probele practice din atelierele liceului – VIDEO

Liceul Tehnologic “Toma Socolescu” din Ploiești a organizat joi, 12 mai 2022, concursul profesional județean “Împreună construim viitorul!”. Concursul, aflat la prima ediție, s-a adresat...

Mai nou ori Mai vechi? Recomandările Observatorul Prahovean de muzică și filme

Bine v-am regăsit! Sper ca măcar una dintre recomandările mele de săptămâna trecută să vă fi încântat, dacă nu chiar toate! … Iar de...

Tarife noi pentru curățenia căilor publice și deszăpezire la Ploiești

Aleșii locali ploieșteni au aprobat, joi, noi tarife pentru activitatea de salubritate. De data aceasta, proiectul de hotărâre a fost inițiat după ce firma...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -