Alina Mihai, fondator ONG: “Dorim să ne implicăm în viețile oamenilor care au nevoie de noi”

0
Alina Mihai, strop de dragoste, ong, asociatie, interviu

Alina Mihai are 27 de ani, s-a născut în Ploiești și este mama a 3 copii. Din dorința de a face bine în comunitate și a ajuta familiile nevoiașe, Alina, alături de soțul ei și câțiva prieteni, au înființat Asociația “Strop de dragoste”. În cadrul interviului, fondatoarea ong-ului vorbește despre importanța pe care o au voluntarii în demersul de a face bine. Află cum poți face un bine și tu!

1. Prezintă-te în câteva cuvinte. (nume, pasiuni, proiecte).

Mă numesc Alina Mihai, am 27 ani, sunt căsătorită de 7 ani cu Claudiu Mihai și împreună avem trei copilași (două fetițe și un băiețel) de 5 ani, 2 ani, 2 luni. Sunt o persoană activă, pozitivă și îmi place să ajut oamenii.

2. Cum ți-a venit ideea de a crea o asociație? Povestește despre începuturi și oamenii implicați în acest ONG.

Ideea unei asociații a început la finalul anului 2019. Ne-am dorit să ajutăm copii din mediu rural cu o masă caldă dată în școli. Din cauza pandemiei lucrul acesta nu a mai fost posibil.

Citește și: Interviu cu Denisa Moise, mămică și vloggeriță: “Nu avem nevoie de jocuri și jucării scumpe, ci de imaginație și implicare”

Chiar și în acest context, s-a concretizat proiectul “Punguța cu mâncare” oferită săptămânal familiilor în nevoie. În anul 2020 am înființat oficial Asociația “Strop de dragoste” împreuna cu soțul meu, David (fratele meu) și Adela cu Teo (prietenii noștri).

3. De unde a venit ideea numelui “Strop de dragoste”? Detaliază.

Am dorit ca acest nume să ne definească, iar oamenii la care ajungem să fie impactați pozitiv. Să simtă cu adevărat ce înseamnă un strop de dragoste.

4. Enumeră 3 cele mai importante direcții ale asociației “Strop de dragoste”.

Implicare, ajutorare, transformare. Ne dorim să ne implicăm în viețile oamenilor care au nevoie de noi. Să îi ajutăm în diferitele probleme și realizarea de transformare în viețile lor pentru a își îmbunătăți viața.

5. Cum arată luna decembrie din punct de vedere al implicării comunității prahovene?

Oamenii vor să se implice, dar nu știu unde și nu au contact cu persoanele care sunt în nevoie. Noi suntem un punct de legătură.

6. Care este principala problemă cu care se confruntă ONG-urile în vreme de pandemie?

Lipsa voluntarilor.

7. Și pentru copiii nevoiași trebuie să vină Moș Crăciun! Întrebarea e: ce cadouri își doresc cei mici?

Lucrurile simple pentru ei înseamnă foarte mult. Nu sunt obișnuiți să primească daruri. Orice cadou înseamnă o mare bucurie pentru ei.

8. Care consideri că este cel mai de preț lucru pe care îl au oamenii, dar nu îl conștientizează?

Familia și timpul de calitate petrecut în familie.

9. Aveți nevoie de voluntari în asociație? Cum pot să vă contacteze cei care doresc să vă sprijine, așa cum pot ei?

Da, avem nevoie pentru diferitele proiecte. Aceștia pot găsi toate detaliile pe pagina oficială de facebook “Strop de Dragoste”. Așteptăm cu drag mesaje și idei în acest sens.

10. La final, lasă un mesaj pentru cititorii ziarului Observatorul Prahovean.

Anul trecut, pe timpul acesta, ne pregăteam să strângem cadouri pentru copii. Anul acesta vrem să bucurăm și bunicii singuri. Suntem nerăbdători să vedem dărnicia, bunătatea și dragostea voastră! CINE ESTE CU NOI?

Citește și: Ioana Avram, fostă voluntară ISU Prahova: “Sunt sensibilă, dar sunt și puternică în același timp. Nu mă las doborâtă de orice lucru mărunt!”

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău