- Publicitate -

Cum funcționează pompele de căldură aer/aer folosite pentru climatizarea complexului rezidențial Bucegi12 din Ploiești?

Data:

Economia de energie și protecția mediului au devenit necesități urgente ale acestor zile. Ca surse de climatizare, de departe pompele de căldură sunt inovațiile tehnologice a căror utilizare se face deja la scară largă, deoarece eficiența lor a fost dovedită prin exploatare. Cea mai nouă tendință în domeniu este aceea a pompelor de căldură ”aer/aer”. Cum funcționează acest sistem de pompă de căldură, folosit pentru climatizarea complexului rezidențial Bucegi12 din Ploiești și de ce este el așa de apreciat?

- Publicitate -

Apartamente de vânzare în Ploiești – pompe de căldură

Apartamentele de vânzare în blocul Bucegi 12 din centrul Ploieștiului au un sistem de climatizare performant. Acesta este acționat prin intermediul pompelor de căldură, iar consumul de energie este parțial asigurat de panourile solare amplasate pe terasele blocului. În felul acesta, costurile de întreținere a locuințelor va fi unul redus, iar confortul locatarilor maxim.

Funcționare optimă chiar și la -20 grade sau +55 grade Celsius

Pompa de căldură aer/aer extrage căldură din aerul exterior folosind o unitate exterioară. În unitatea exterioară se află compresorul, evaporatorul și supapa de expansiune. Chiar și atunci când afară îngheață, se poate genera suficientă căldură datorită agentului frigorific care curge printr-o conductă de la unitatea exterioară la unitatea interioară.

În unitatea interioară se află condensatorul, astfel conducta de agent frigorific formează un circuit închis, iar pompa de căldură convertește energia din aerul exterior în căldură pentru încălzirea spațiilor și a apei.

- Publicitate -

Citește și Imagini de la lucrările impresionantei structuri de rezistență a blocului Bucegi 12 din Ploiești

Pompele de căldură aer/aer sunt atât de eficiente, încât funcționează în parametri optimi chiar și la -20 grade Celsius, ele fiind testate și aflându-se în serviciu în zone cu climă rece.

Pe timpul verii, sistemul funcționează în sens invers. Și în acest caz, eficiența sistemului de pompe de căldură este una ridicată, funcționând optim până la temperaturi de 55 grade Celsius la umbră.

Cât consumă o pompă de căldură aer/aer?

Conform producătorilor, coeficientul de performanță al unei pompe de căldură aer-aer este de 5.05. Asta se traduce prin faptul că 1 kw curent se transformĂ În pÂnĂ la 4 kw energie termică În funcție De temperatura aerului.

Potrivit specialiștilor, o instalație aer-aer, cu o putere între 4.67-11.5 kW și un coeficient de până la 5.05 W/W, are un consum mediu ce poate varia de la 915 W, la 13029 W.

Ca o comparație, în cazul optim, o centrală termică pe gaze în condensație, cu un randament mediu de 98%, consumă 10 W de gaz pentru a produce 9.8 W termici.

Premieră la Ploiești

La Ploiești, există un singur dezvoltator imobiliar care, în momentul de față, utilizează pompe de căldură aer/aer într-un proiect imobiliar. Este vorba de Verytas Plus Construct, care construiește complexul rezidențial Bucegi 12 Central Residence, un imobil de apartamente și birouri de lux din centrul Ploieștiului.

- Publicitate -

Furnizorul echipamentului este compania spaniolă Ecoforest, cu o vechime de 63 de ani în domeniu, cea care a produs și a introdus în premieră pe piața europeană centralele termice pe peleți.

”Pentru blocul pe care îl construim în centrul Ploieștiului, pe strada Bucegi12, am fost în vizită la fabrica lor și am discutat despre un proiect special adaptat climei de la noi. Le-am explicat particularitățile zonei noastre, au analizat datele și au venit cu un concept unic, dedicat proiectului.

Din acest punct de vedere, din câte știu eu, Bucegi12 Central Residence, despre care puteți găsi toate detaliile pe www.bucegi12.ro, este singurul bloc de locuințe din România care beneficiază de un sistem de climatizare centralizat, creat pe comandă, care folosește atât panouri solare, cât și alternativa pe gaze în cazul unor perioade mai reci”, explică Aurel Amuza, proprietarul firmei Verytas, constructorul proiectului.

- Publicitate -

Același producător folosit și de London Institute of Physics

Blocul de lux din centrul Ploieștiului se preconizează a fi una dintre cele mai ieftine clădiri din țară în ceea ce privește facturile de energie ale locatarilor. O mare contribuție o au panourile solare, introduse încă din faza de proiect.

Specialiștii estimează că panourile vor genera o bună parte a energiei necesare funcționării sistemului de climatizare a construcției, eliminând aproape complet folosirea drept combustibil a gazelor, inclusiv pe timpul iernii.

- Publicitate -

”Pentru noi experiența și portofoliul au fost determinante în alegerea furnizorului sistemului de pompe de căldură. Când am văzut că ei au furnizat soluția de climatizare pentru London Institute of Physics, organizație care numără nu mai puțin de 21.000 de membri, majoritatea covârșitoare fizicieni, nu am mai stat pe gânduri. Cine să cunoască cel mai bine acest domeniu, al proceselor termice, dacă nu fizicienii?”, spune Aurel Amuza.

Proprietarul proiectului, care este și constructorul clădirii, a negociat cu furnizorul echipamentelor de climatizare și servicii de mentenanță a acestora pe o durată de minimum 10 ani.

Citește și Au început lucrările la primul imobil de birouri și apartamente de lux din Ploiești. Ce facilități vor avea locatarii

Este o abordare nouă pe piața românească din domeniu, care impune o responsabilizare suplimentară a producătorului și o garanție suplimentară că proprietarii nu vor avea probleme legate de climatizarea spațiilor, vor avea condiții de eficiență energetică ridicată și vor fi și prietenoși cu mediul.

- Publicitate -

Cei interesați pot obține mai multe detalii despre vânzarea apartamentelor din Ploiești pe www.bucegi12.ro, sau la telefon/whatsapp: 0723 226 060 sau 0754 770 777 ori e-mail: contact@bucegi12.ro.

(P)

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Provocarea Observatorul Prahovean

Exclusiv

COM INOX, producător român de mobilier de inox, este prezent la Târgul IMM HoReCa de la Sinaia

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului organizează, prin Agenția pentru...

Interviu cu Cătălin Dragomir: „Cum am ajuns să deschid Crazy Bubble Ploiești? M-a cucerit produsul!”

Crazy Bubble Ploiești este un business local, deschis în...

Volosevici și foștii viceprimari ai Ploieștiului au încasat sporuri pentru fonduri europene [DOCUMENT]

Fostul primar Andrei Volosevici (ex-PNL, ex-PSD) și foștii viceprimari...

Ce acuzații îi aduc procurorii fostului primar al Ploieștiului, Andrei Volosevici

Fostul primar al Ploieștiului, Andrei Volosevici, este cercetat sub...

Depozitul de deșeuri voluminoase pentru populația din Ploiești ”zace” în sertarele primăriei

Primăria Ploiești trebuia să construiască un depozit de deșeuri...
- Publicitate -

Știri noi

Târg caritabil pentru Ioana Maria, o ploieșteancă diagnosticată cu leucemie

Peste 500 de copii de la Școala Gimnazială „Sfinții...

COM INOX, producător român de mobilier de inox, este prezent la Târgul IMM HoReCa de la Sinaia

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului organizează, prin Agenția pentru...

Petrolul câștigă la Buzău și urcă pe poziția a doua în clasamentul Superligii

Petrolul Ploiești a câștigat pe terenul celor de la...
- Publicitate -
- Publicitate -

Doctor bun

„Toată recunoștința mea pentru medicul ORL Gabriela Chiriță”. Scrisoarea de mulțumire a unei ploieștence

Observatorul Prahovean continuă campania „Doctor bun”  dedicată medicilor apreciați...

O farmacistă din Prahova merge din casă în casă pentru a duce medicamente sătenilor care nu se pot deplasa

Farmacista face fapte frumoase pentru localnici, în special pentru oamenii în vârstă, ori cei cu dizabilități.

Scrisoare de mulțumire pentru chirugul Dan Mihalache: „Acest medic este un om desăvârșit”

Femeia, voluntar SMURD în cadrul spitalului ploieștean, spune că fără acest medic pe care îl numește „de excepție”, rudele sale poate astăzi nu ar mai fi fost în viață

Scrisoare de mulțumire pentru medicul Inesa Barbălată: „Mi-ați dăruit o nouă speranță”

Ploieșteanca a trecut cu bine peste cumplitul diagnostic de cancer de col uterin
- Publicitate -

Antreprenori de succes

Cum a ajuns Stelian Muscalu de la analist financiar la Digi24, la proprietar de tavernă în Thassos

A lucrat zi de zi, cot la cot cu angajații lui, luând comenzi, servind la mese și făcând poze cu oamenii, care veneau la Motorship și pentru că auziseră că taverna era a lui Stelian Muscalu.

Povestea Forum Thassos: Proiectul lui Dan Adrian Drăgan, care s-a mutat acolo din dragoste de insulă

Curaj nebun sau doar pasiune dincolo de limite? Doar un om care face ce-i place... :)
- Publicitate -