fbpx

coada medicina.jpg

Mii de absolvenţi de liceu au venit să îşi depună dosarele pentru înscriere la Facultatea de Medicină. Tinerii spun că vor să profeseze în spitalele din România, pentru că ţara noastră are nevoie de medici tineri.

Cei mai nerăbdători s-au aşezat la coadă de la 4 dimineaţa, ca să fie siguri că vor fi primiți la ghişeul de înscrieri de la Medicină. Îşi doresc să fie medici în ţara lor, convinşi că sistemul le va oferi tot ce visează. 

Un rezident din anul I ajunge la un venit de 4 mii de lei pe lună, iar după 20 de ani de experienţă, un medic poate câştiga şi peste 20 de mii de lei. 

Chiar dacă înscrierile au început la ora 9.00, coada de mai bine de 50 de metri s-a format inca de la primele ore ale dimineţii. Anul trecut, 3 mii de candidaţi s-au înscris la Medicină. Cei mai mulţi au depus dosarul la medicină generală şi la stomatologie.

Înghesuială la înscriere a fost şi la Academia de Studii Economice din Capitală. Cea mai aglomerată zonă a fost cea de la Facultăţile de Cibernetică şi de Economie. Aici s-au format două cozi, iar de la deschidere, în primele de două ore au venit în jur de 300 de candidaţi.

Ghişeele de înscriere sunt deschise până luni, iar taxa este între 100 şi 250 de lei. 

sursa: observator.tv

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro