coada medicina.jpg

Mii de absolvenţi de liceu au venit să îşi depună dosarele pentru înscriere la Facultatea de Medicină. Tinerii spun că vor să profeseze în spitalele din România, pentru că ţara noastră are nevoie de medici tineri.

Cei mai nerăbdători s-au aşezat la coadă de la 4 dimineaţa, ca să fie siguri că vor fi primiți la ghişeul de înscrieri de la Medicină. Îşi doresc să fie medici în ţara lor, convinşi că sistemul le va oferi tot ce visează. 

Un rezident din anul I ajunge la un venit de 4 mii de lei pe lună, iar după 20 de ani de experienţă, un medic poate câştiga şi peste 20 de mii de lei. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Chiar dacă înscrierile au început la ora 9.00, coada de mai bine de 50 de metri s-a format inca de la primele ore ale dimineţii. Anul trecut, 3 mii de candidaţi s-au înscris la Medicină. Cei mai mulţi au depus dosarul la medicină generală şi la stomatologie.

Înghesuială la înscriere a fost şi la Academia de Studii Economice din Capitală. Cea mai aglomerată zonă a fost cea de la Facultăţile de Cibernetică şi de Economie. Aici s-au format două cozi, iar de la deschidere, în primele de două ore au venit în jur de 300 de candidaţi.

Ghişeele de înscriere sunt deschise până luni, iar taxa este între 100 şi 250 de lei. 

sursa: observator.tv


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.