- Publicitate -

Filmul românesc “Tabăra”, filmul cu vloggerul Selly în rol principal: “Ai senzația că te uiți la o telenovelă marca 5GANG. Noroc că apare Dorian Popa la cadru!”

Filmul românesc merită mai mult. Am trecut de perioada în care, dacă te uitai la o proiecție cinematografică românească, te plictiseai de la cadrele lungi și tremurate.

Filmul românesc are o șansă reală, iar tinerii din această industrie ajung la festivaluri importante, internaționale. Ca prin minune, poate și din plictiseală, am ajuns să îmi iau bilet la filmul “Tabăra”, film românesc care îl are în centrul atenției pe Andrei Șelaru, poate cel mai cunoscut vlogger din România.

Alături de aceasta se regăsesc și alte voci puternice ale internetului românesc: Dorian Popa, Matei Dima, Vlad și Cristi Munteanu, Cezara Cristescu etc.

Citește și: Interviu cu Izabela Pădure, educatoare și interpretă de muzică populară: “Unul dintre visurile mele este să îmi deschid propriul afterschool”

Am ales să merg la această proiecție pentru că, în trecut, deși nu i-am dat nicio șansă, mă impresionase proiectul cu “5GANG – Un altfel de Crăciun”, chiar dacă, în prezent, acesta are pe IMDB nota 1,9 din 10.

25 de lei e prețul aproximativ al unui bilet la cinema

Am zis să specific prețul pentru că sălile de cinema sunt destul de goale, iar Netflix-ul a început să prindă tot mai bine de când cu pandemia.

Să trecem la filmul românesc “Tabară”. Promit să nu dau spoilere (detalii din acțiune) și să fiu într-o stare bună de spirit, că altfel îmi sar în cap toți fanii 5GANG. Acest feedback, de tip review, îl scriu în calitate de simplu cinefil, cu pasiune pentru imagine, sunet și poveste.

Voi începe cu punctele slabe ale filmului “Tabăra”

Am avut senzația că asist la un episod dintr-un serial obosit, în niciun caz la o producție cinematografică. Ziarul Libertatea spune că s-au investit mulți bani în clip. Se vechiculează sume de peste 400.000 de euro. Serios? Înseamnă că au câștigat bine actorii.

Povestea e banală, iar mesajul riscă să nu ajungă la tineri. Sau ajunge, dar fără impact real. Deși există puncte clare ale filmului care încearcă să distreze publicul sau să-l educe, povestea nu curge de la sine, ci pare a fi forțată.

Cei mai faimoși vloggeri pleacă într-o tabără de vară. Vloggeri din film poartă același nume ca cele din realitate. Scopul taberei este de a îi face pe acești tineri să “scape” de tehnologie și să petreacă mai mult timp în realitate.

Citește și: VIDEO: Cum să NU conduci în apropierea trecerilor pentru pietoni! Atenția celei care traversa regulamentar i-a salvat viața

Deși nu sunt multe locuri de filmare, cele mai multe dintre cadre fiind filmate în pădurea în care se desfășoară tabără, acțiunea are dinamică.

Problema cu dinamica e legată de faptul că îi dă impresie de telenovelă ieftină. Nu e chiar atât de greu să îți dai seama care e treaba cu personajele și cam ce urmează să se întâmple în film.

Intriga, faptul că ceva dubios se întâmplă în tabară, e ușor diluată de nenumăratele apropouri care se fac pe parcursul filmului. Nu știu dacă treaba asta e făcută intenționat și cu cap, însă e obositor să urmărești un film care îți tot spune că “ceva se întâmplă”, însă suspansul să se diminueze, nu să crească.

Tot la minus adaug și intervenția lui Dorian Popa care, într-un moment aproape “incredibil” de important, își face numărul, dorind să fie amuzant și precum o pauză de la întreagă proiecție.

Dacă filmul te plictisește, ai totuși o șansă de scăpare. Apariția lui Dorian Popa în filmul “Tabăra” este precum o picătură de artă cinematografică. O picătură și gata! E scump cu efecte d-astea prin filme românești!

Am văzut cel puțin 3 actori tineri care s-au perindat prin fața camerei având mici burtici la vedere. Nu mă înțelegeți greșit, nu am nimic cu treaba asta. Oamenii pot fi cum vor ei. Dar oare regizorul, Vali Dobrogeanu, a dorit să transmită ceva anume? Nu m-am prins, scuze!

Am văzut cel puțin un cadru cu Selly fiind fugărit prin pădure. Întunecate cadrele! Da, știu, așa sunt cadrele în pădure, că doar e întuneric acolo, nu? Oare echipa producției serialului “Umbre” ce ar fi zis despre asta?

Puncte forte ale filmului românesc “Tabăra”

Am lăsat comentariile pozitive pentru final, ca să rămâneți cu o părere bunicică despre film. Am observat că tehnica asta se aplică și în cinematografie. Dacă un film e slăbuț, pentru genericul de final se alege o melodie cunoscută, pe care lumea o iubește, pentru a crea o stare de bine, ca de final. Hai, vă mulțumim. Să vorbiți de bine filmul. Pa!

Totuși, avem încă un film românesc pe listele cinematografice din România. Selly, Matei Dima, 5 GANG și echipa au mai creat un film. Chiar dacă filmul e slab și are doar nota 2,5 din 10, proiecția are rol educativ: un semnal de alarmă transmis tinerilor care își petrec prea mult timp pe rețelele de socializare.

Proiecția subliniază inclusiv responsabilitatea pe care o au influencerii față de publicul pe care îl reprezintă

Nu știu în ce măsură pastilele educative din film reușesc să fie potrivite pentru publicul tânăr, dar este de aplaudat ideea. Prezența Mădălinei Bellariu Ion în filmul “Tabăra” ajută enorm întreaga idee a filmului. Faptul că actrița joacă un rol clar, sub un alt nume, o poziționează cu ușurință pe podiumul admirației. V-aș oferi un spoiler, dar vreau să vă las în suspans: vă va hipnotiza cu frumusețea ei!

Există și un puști în “Tabăra”, un puști care joacă genial! E o adevărată speranță pentru viitorul actoriei din România. Cred că e mai bun decât Pistruiatul! Și încă un rând de aplauze pentru frații Munteanu. Tipii ăștia joacă foarte bine și merită o carieră în actorie. Felicitări!

Să tragem linie și să concluzionăm ideile legate de filmul românesc “Tabăra”

Recomand filmul cu condiția să aveți sub 18 ani, să fiți fanii lui Selly sau să aveti în playlist măcar o piesă a formației “5GANG”. Cred că ar fi mult mai potrivit de vizionat acasă, cu prietenii, imediat ce va apărea pe Netflix sau oriunde pe internet.

Pentru cei care doresc să susțină filmele românești independente, da, merită tot interesul și nu numai. Respect actorilor care și-au donat toate încasările din film!

Acesta este un feedback oferit din perspectiva unui cinefil și nu dorește să atace, în niciun fel, actorii, echipa sau producția filmului “Tabăra”.

Citește și: Interviu cu Denis Dochioiu, master trainer yoga: “O minte antrenată va alege să răspundă, nu să reacționeze”

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Selly și Dorian Popa au încălcat restricțiile autorităților de 1 mai

Selly și Dorian Popa au postat pe Instagram mai multe clipuri și fotografii din care reiese că, împreună cu alți prieteni, au petrecut la...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

În ultimii 8 ani, ați fost informat/ă despre faptul că Primăria Municipiului Ploiești a demarat lucrările de elaborare a unui nou Plan Urbanistic General?
În același interval de timp, ați fost invitat/ă la vreo ședință, discuție, dezbatere sau informare referitoare la proiecția (cum va arăta) viitorului PUG asupra zonei în care locuiți?
Dacă nu ați fost invitat/ă, ați participa la o astfel de dezbatere?
Sunteți de acord ca noul PUG să aprobe sau să încurajeze construirea de locuințe colective (blocuri) în zonele de case?
Considerați că beneficiați de suficient spațiu verde în zona dumneavoastră?
Considerați că rețeaua stradală a cartierului face față traficului actual?
Vă rugăm să introduceți numele străzii unde locuiți (această informație nu va fi publicată)
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Proiectul Transbaiul prinde contur. Echipa de proiectanți și-a început treaba (FOTO)

Unul dintre marile proiecte ale comunei Valea Doftanei prinde contur. Echipa de proiectanți care a câștigat licitația pentru proiectul Transbaiul, drumul care va lega...

Cercul de Donatori Ploiesti, ediția a XIV-a. Donează 2 ore din timpul tău pentru a susține acțiunile de impact din comunitatea noastră.

Fundația Comunitară Prahova organizează pe 25 mai 2022 cea de-a XIV-a ediție a Cercului de Donatori Ploiești. Cercul de Donatori este Arena Leilor pentru inițiative...

Bianca Bucur, ploieșteanca medaliată cu aur la limba turcă: “Nu aș fi reușit fără ajutorul profesorului Samir Hatipoğlu”

Bianca Mihaela Bucur este elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești. Iubește limba turcă, cultura turcă și tot ce...

O mașină primită cadou de Zoia Ceauşescu este scoasă la licitație. Cât este prețul de pornire

Mașina primită cadou de Zoia Ceauşescu de la Nicolae și Elena Ceaușescu, un Renault Fuego GTS, va fi scoasă la licitație pe 19 mai....

Un bărbat a fost filmat de soție conducând cu un bebeluș de doar câteva luni în brațe [VIDEO]

Pe internet au apărut imagini cu un tânăr aflat la volanul unui autoturism, cu un bebeluș de doar câteva luni în brate, pe Valea...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -