Creșterea alarmată a cancerului la sân, maladie care dacă este depistată la timp ar putea reduce numărul de îmbolnăviri le-a dat de gândit aleșilor români, care vor să ajute femeile să depisteze dacă au acestă afecțiune până nu este prea târziu.

 

Aleșii vor depune în Parlament un proiect legislativ potrivit căruia toate femeile, începând cu vârsta de 18 ani, să beneficieze de mamografii gratuite pentru depistarea cancerului la sân.

Aleșii spun că nu toate româncele își pot permite să se prezinte la control cât de des ar trebui, întrucât mamografiile nu sunt tocmai ieftine.

”Este un fenomen care ia amploare pe zi ce trece. Cancerul la sân este o boală care, dacă este depistată la timp și tratată corespunzător se poate vindeca. Din păcate, multe femei nu au acces la medic pentru o mamografie, întrucât implică o sumă considerabilă de bani, pe care ele nu o au. De accea, vom propune ca statul să acorde gratuit două controale pe an tuturor femeilor, începând cu vârsta de 18 ani”, a declarat pentru Libertatea deputatul Petru Movilă, unul dintre inițiatorii legii.

 

Sursa: libertatea.ro