Printre cei patru pacienți ai spitalului județean de urgență din Ploiești, care au murit de gripă porcină, în ultima săptămână, se numără și Elena Dinulescu, de 78 de ani. Fiica sa, Veronica Dinulescu, a povestit, în exclusivitate pentru observatorulph.ro, tragedia prin care a trecut. Incredibil, dar adevărat, mama sa a contactat virusul gripal în județean, din acest motiv găsindu-și sfârșitul cu câteva zile înainte de externare.

"Vă contactez după ce în presă a apărut informația că mama mea, una dintre persoanele decedate din cauza gripei de la județean, ar fi fost internata în stare grava in spitalul groazei cu probleme pulmonare. Va spun ca informatia este falsa! Desi avea 78 de ani, mama a mers la spital pe picioarele ei, chiar ș- a vopsit și coafat parul înainte de a se interna. Nu a avut niciodată probleme pulmonare, ci a avut valva aortica inlocuita, în urma cu 8 ani. S-a internat la secția interne pentru a face investigatii, endoscopie și colonoscopie, care i-au ieșit bine. In spital a contactat virusul gripal și a fost tratata de răceala, nu de gripa. Cand s-a agravat au dus-o la terapie intensiva. Nu a fost izolata, nimeni nu a purtat masca. Mă întreb câți oameni trebuie sa mai moara pentru a se schimba ceva?" susține fiica decedatei.

Îndurerată de pierderea mamei, Veronica Dinulescu își continuă cutremurătoarea mărturie: "Luni  ar fi trebuit sa o externeze, însă sâmbătă seara a făcut febra. A cerut un termometru unei asistente și i-a spus ca sunt închise! Asta se intampla în jurul orei 19.  A insistat și s-a certat cu asistenta și într-un final i l-a adus. Avea febra mare. I-a spus sa îi dea un algocalmin ca sa îi scadă temperatura. Asistenta a plecat si dusa a fost! Cu starea gripala a stat de sâmbătă seara pana miercuri seara, când a fost dusa la terapie pentru supraveghere. Si a rămas la terapie pana a murit. Imi aduc aminte ca atunci când a fost internată la secția interne, erau persoane care tuseau foarte rau". 

Femeia povestește de condițiile mizerabile din spitalul județean. "Gândacii roșii mișunau peste tot, inclusiv pe frigider Am adus și eu acasă vreo doi, pitiți în pijamalele mamei"

Fiica femeii care a murit de gripă la județean nu s-a hotărât dacă va sesiza parchetul sau colegiul medicilor pentru că în România doar mortul e de vină. "Mama oricum nu se întoarce și nici daune morale nu urmăresc. Cert este ca nu au tratat-o de gripa, iar afecțiuni pulmonare nu a avut niciodată. Mai mult, febra nu a mai facut in ultimii opt ani. Imediat trebuia dusa la secție de boli infecțioase, in schimb a stat pe salon si apoi la terapie intensiva. Repet, nimeni nu purta masca de protectie. Cu o zi inainte de deces a dus-o într-o rezerva cu un barbat în aceeași stare" a completat Veronica Dinulescu.