Arestat preventiv, Nicolae Onea, patronul firmei Coni, a depus o contestație la sentința dată în Camera de Consiliu de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din 21 februarie. Dosarul s-a aflat ieri în atenția magistraților de la Curtea de Apel Ploiești.
Patronul de la SC Coni a fost arestat preventiv anul trecut, alături de mai multe persoane, la propunerea parchetului, sub acuzația, printre altele, evaziune fiscală și spălare de bani. Luna trecută, salariații firmei la care este patron au solicitat eliberarea acestuia. Ieri, magistrații de la Curtea de Apel Ploiești au respins contestația formulată de Nicolae Onea, care a solicitat, pe noul Cod de Procedură Penală, schimbarea măsurii de arestare preventivă. Iată soluția dată de instanță, postată astăzi pe site-ul Curții de Apel Ploiești:
Ora estimata: 09:00
Complet: 8DLPa
Tip solutie: respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge ca nefondată contestaţia formulată de contestatorul ONEA NICOLAE, împotriva încheierii de şedinţă nr.22 dată în Camera de Consiliu din data de 21 februarie 2014 de Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi în dosarul nr.934/105/2014 al Tribunalului Prahova,. Obligă contestatorul la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Cercetată şi pronunţată în Camera de Consiliu din data de 25 februarie 2014.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 25.02.2014
Comunicatul Parchetului:
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au început urmărirea penală faţă de Ionescu Dragoş Ioan, Onea Nicolae, Ţărîndă Marian Răducu, Soare Gheorghe, Ţărîndă Andrei Costin şi Muşat Costin Gabriel, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, fapte prevăzute de art. 9 din Legea nr.241/2005; art. 29 alin.1 lit.a din Legea nr. 656/2002 şi art. 323 alin.1 din Codul penal, constând în aceea că în perioada 2010 – 2013 au desfăşurat operaţiuni comerciale nereale, cu societăţi de tip fantomă, operaţiuni pe care le-au înregistrat în contabilitatea societăţilor pe care le administrează, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitului datorat bugetului consolidat al statului.