De la finalul lunii februarie strada Bobâlna din Ploiești este un adevărat șantier. Zilnic, muncitorii taie asfaltul, sapă, deviază circulația și delimitează zonele unde intervin.
Ca la toate lucrările desfășurate pe domeniul public, disconfortul este major, însă trebuie precizat că spre deosebire de alte intervenții, șantierul este bine organizat.
Citește și: Marea cârpeală a străzilor din Ploiești. De ce vă bateți joc?
Nu există termen de comparație între modul în care se realizează „Marea Cârpeală” a străzilor din Ploiești, unde șoferii își rup roțile mașinilor și intervenția de pe Bobâlna, chiar dacă cea din urmă este mult mai amplă.
Scopul lucrărilor de pe strada Bobâlna din Ploiești
Intervenția de pe strada Bobâlna din Ploiești, care se extinde și pe căile de acces adiacente, este realizată de o societate subcontractată de Distrigaz și urmărește modernizare a rețelei de distribuție a gazelor naturale, pe o lungime de aproximativ trei kilometri de conducte și branșamente.
„Pentru execuția acestora există AC nr. 222 din 21/06.2024, ce are termenul de valabilitate 24 luni și cel de execuție de 24 luni, de la data demarării lucrărilor (15.10.2024), adică lucrările vor trebui executate până la termenul maxim de 15 octombrie 2026” au precizat reprezentanții Distrigaz pentru Observatorul Prahovean.
Când se vor termina lucrările de pe strada Bobâlna din Ploiești
Disconfortul de pe strada Bobâlna ar urma să se termine la sfârșitul lunii aprilie, în schimb. „Cu toate acesta, estimăm că lucrările de montaj conductă/branșamente se vor finaliza până la 30.04.2025.
Concomitent cu montajul conductei și branșamentelor, se reface cu beton și carosabilul. Nu sunt zone fără beton pe o lungime mai mare de 50-60 m.
Citește și: Cum îți recuperezi banii dacă ți-ai rupt mașina în gropi
Conform HCL privind execuția lucrărilor, refacerea cu asfalt se va face pe lățimea benzii afectate.
Pentru a putea demara lucrările de refacere finale, este necesară realizarea montajului conductei și a branșamentelor aferente, precum și efectuarea probelor de rezistență/etanșeitate.
Astfel, estimăm că în perioada 20-30 aprilie 2025, se vor demara lucrările de refacere pentru asfalt pe lățimea benzii de circulație, conform HCL”, au mai precizat reprezentanții societății.
O sa se faca o mare carpeala cu asfalt si apoi ne miram de ce iarna apar gropile,in tarile civilizate prima data se schimba absolut tot unde se fac lucrari si apoi covor de asfalt,la noi dupa ce toarna covor de asfalt se trezesc la 1 saptamana ca trebuie bagat nu stiu ce cablu,bataie de joc tipic lucrare romaneasca si asta ca legile permit,bani aruncati si birocratie MADE IN ROMANIA!