Câmpina va avea pasaj subteran în centrul municipiului, pe Bulevardul Carol I. Deși locuitorii, mulți dintre ei, contestă utilitatea unei asemenea lucrări, catalogând o astfel de investiție „un dezastru” și „bani aruncați aiurea”, lucrările la pasajul rutier subteran încep.
Deja în zona centrală au apărut utilajele de foraj, mostre de sol urmând să fie analizate de către specialiști.
Ideea pasajului de la Câmpina e aceea de fluidizare a traficului rutier în centrul orașului. Deasupra pasajului se va amenaja o zonă pietonală. Se vrea și o parcare subterană, care să asigure undeva la 100, chiar 200 de locuri de parcare.
Practic, spun autoritățile, cel de-al doilea municipiu al județului va intra, odată finalizat proiectul, în rândul orașelor europene, civilizate.
Principala problemă a câmpinenilor, dincolo de, spun ei, lipsa de utilitate a unui asemenea pasaj rutier, o reprezintă și disconfortul creat, odată ce zona centrală va deveni șantier. În termeni optimiști, lucrările ar trebuie să se finalizeze într-un an, în termeni pesimiști, nu se știe ce surprize ar putea apărea.
Oamenii spun că mai bine le-ar fi reparate străzile sau s-ar face investiții mai aproape de realitatea zilnică. „Nu fac orașe precum Brașovul sau Clujul și faceți voi? S-a tărăgănat atât lucrarea de pe Calea Doftanei, vă dați seama ce va fi acum pe centru? Și pentru cât timp?!”, sunt doar câteva opinii.
Aceiași câmpineni care invocă și starea jalnică a clădirii cinematografului sau turnul înclinat, o clădire abandonată de ani zile, „palmă” peste obrazul acestui oraș.
Proiectul pasajului rutier subteran este investiție cu finanțare europeană.