- Publicitate -

Atenție, Andrei Volosevici nu mai doarme de pe 27 iulie! Din nefericire, 55.000 de apartamente din Ploiești nu mai au apă caldă

Pentru cei care ați fost, sunteți sau veți fi în concedii, să știți că vara asta la primăria Ploiești a fost ca la spitalul de nebuni. S-au certat, s-au înjurat, s-au acuzat, s-au reclamat între ei la poliție, parchete și DNA, de ziceai că nu se mai opresc. Din acest punct de vedere, abia așteptăm să vedem rezultatele campaniilor din toamnă. Din celălalt punct de vedere, al administrării orașului, deja se văd rezultatele.

Când ne uitam la șobolanii care, după ce se împuiau în munții de gunoi, făceau echilibristică pe cablurile de curent, și credeam că nu se poate mai rău, uite că sunt oameni care au ținut morțiș să ne arate că suntem naivi. Se poate mai rău, adică fără apă caldă.

Problema reală știți care e? Ploieștenii care folosesc agent termic din sistemul centralizat este bine să știe că ar fi putut avea apă caldă cu condiția minimală ca primarul orașului să facă ce l-au votat ei să facă, și anume să administreze.

Chestia este că din cine știe care considerente, problema apei calde nu a apărut pe agenda primarului decât în momentul în care noul operator a anunțat pe scări de bloc oprirea apei calde începând cu 1 august. Mai precis, pe 27 iulie.

Până când a fost contactat de reporterul Observatorului Prahovean ca să clarifice situația, primarul Andrei Volosevici nu a scos un sunet despre această criză. A avut mai multe ieșiri publice pe tema sumelor colosale pe care fostul operator, Dalkia, le solicită ca despăgubiri, dar niciun sunet despre iminenta oprire a apei calde.

Citește și Reacția primarului Volosevici după ce Ploieștiul a rămas fără apă caldă: ”Este simplu să spui avem încredere că va găsi Andrei o soluție”

Pentru cei care ar putea să mă acuze de vreun tip de partizanat, ce spun mai sus este un adevăr factual. Puteți verifica fiecare dintre voi, că surse sunt o mulțime.

Ce mă sperie este că, în chestiunea sistării livrării apei calde, ne aflăm în fața unei situații în care cel care ar trebui să fie ”rezolvatorul”, și anume primarul Andrei Volosevici, are abordarea unui copil. Pentru el, atâta timp cât nu o recunoaște, problema nu există, iar atunci când apare, rezolvarea este una eroică, epopeică.

În cazul de față, am primit repetate asigurări că rezolvarea va veni după o perioadă muncă și de nesomn, pentru că a decis să nu mai doarmă până când problema nu va fi rezolvată. Câteva exemple, ale acestei abordări.

Miercuri, 27 iulie 2022, primăria Ploiești posta pe pagina de Facebook următoarea declarație a primarului: ” Am luat act de propunerea societății de a închiria 2 cazane de apă fiartă pentru a evita sistarea furnizării apei calde în municipiul Ploiești.

Citește și Cine credeți că este de vină pentru că Ploieștiul a rămas fără apă caldă? Participă la sondaj!

După cum se știe, aceste lucrări privind repararea CAF 2 şi închirierea celor două CAF-uri de la firma Bosch sunt la rețeaua primară de distribuție, care aparține Consiliului Judeţean Prahova.

Voi informa consilierii locali de propunerea venită din partea Termoficare Prahova SA pentru a putea decide care este forma legală prin care se poate implica şi Municipiul Ploiești.

Totodată, solicit public Consiliului Judeţean Prahova să demareze procedura de închiriere a celor două cazane şi să finanțeze investițiile necesare pentru repunerea în funcțiune, cât mai rapidă, a CAF 2 de la  CET Brazi, având în vedere că acesta este în patrimoniul județului.

De asemenea, solicit ADI Termo Prahova să monitorizeze cu foarte mare atenție modul de desfășurare a acestor investiții, pentru a nu exista sincope în furnizarea agentului termic în municipiul Ploieşti. Varianta de întrerupere a furnizării apei calde în Ploieşti este inadmisibilă în secolul XXI”, a declarat primarul Andrei Volosevici”.

Este și prima poziție publică oficială a primarului pe tema iminentei opriri a furnizării apei calde. Observați cât de clar spune primarul poporului care l-a ales cu o majoritate covârșitoare: ” Varianta de întrerupere a furnizării apei calde în Ploieşti este inadmisibilă în secolul XXI”.

Joi, 28 iulie, în cadrul primei și singurei conferințe de presă pe care a organizat-o după ce un ziar, nu primăria!, anunța că de la 1 august va fi oprită furnizarea apei calde către ploieștenii de la bloc, primarul Volosevici declara: ”(…) în niciun caz, și atenție, cu reacții juridice foarte dure, și de valență penală, nu voi permite să nu existe furnizare de apă caldă în Ploiești”.

Vezi video:

Vineri, 29 iulie, în ședința de consiliu, domnia sa a lăsat să se înțeleagă din nou este exclusă sistarea livrării apei calde în Ploiești. Nu a spus-o clar, dar a făcut aluzii la discuții și negocieri cu noul operator, discuții în urma cărora problema ar putea fi rezolvată.

A avut și un schimb interesant de replici cu consilierul local Simona Uță, colega sa de partid, în timpul căruia a dat asigurări că primarul a lăsat să se înțeleagă faptul că ”nu va dormi până când nu va rezolva problema ”.

Vezi video:

Astăzi, 1 august 2022, Termoficare Prahova a oprit furnizarea apei calde pentru aproximativ 55.000 de apartamente din Ploiești. Adică, pe puțin 110.000 de ploieșteni.

Probabil primarul Andrei Volosevici se ține de cuvânt și nu doarme de pe 27 iulie, fapt care mă cam ține în tensiune, nesomnul fiind cauza principală a multor decizii catastrofale de-a lungul istoriei. Ca să nu mai spun că privarea de somn, chiar și voluntară, e o formă de tortură.

Nu pot să mă abțin să nu mă întreb ce urmează dacă primarul nu va decide să tragă un pui de somn și să se ia în serios ca administrator al orașului? Să fie căldura?

P.S.: Ar fi incorect, totuși, să nu subliniez faptul că ploieștenii trebuie să nu uite că principalul responsabil pentru toată această mizerie în care s-a trezit într-un final și Andrei Volosevici, are un nume.

El se numește Horia Tiseanu, fost primar al Câmpinei, actualmente director al ADI Termo Prahova, organismul care are un singur scop existențial: să gestioneze corect contractul de termie al Ploieștiului.

În contextul în care 55.000 de apartamente din Ploiești nu mai au apă caldă, este incredibil că în loc să-și dea demisia sau să fie demis, acest ipochimen penumbros se află în concediu de odihnă.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Acțiune de tip BLITZ pe DN1, în zona Movila Vulpii

Inspectoratul de Poliție Județean Prahova a anunțat, duminică, o nouă acțiune de tip BLITZ, de data aceasta pe DN1, în zona Movila Vulpii. Acțiunea este...

Cum s-a produs accidentul de la Urlați. Șoferul autoturismului, un tânăr în vârstă de 19 ani, nu avea permis

Accidentul rutier a avut loc, duminică dimineață, pe raza localității Urlați. Un autoturism a pătruns pe contrasens, s-a răsturnat, a spulberat un gard și...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Acțiune de tip BLITZ pe DN1, în zona Movila Vulpii

Inspectoratul de Poliție Județean Prahova a anunțat, duminică, o nouă acțiune de tip BLITZ, de data aceasta pe DN1, în zona Movila Vulpii. Acțiunea este...

Cum s-a produs accidentul de la Urlați. Șoferul autoturismului, un tânăr în vârstă de 19 ani, nu avea permis

Accidentul rutier a avut loc, duminică dimineață, pe raza localității Urlați. Un autoturism a pătruns pe contrasens, s-a răsturnat, a spulberat un gard și...

Accident grav pe DN2, în Buzău. O autoutilitară a acroșat o căruță

Accidentul rutier s-a produs, sâmbătă dimineață, pe DN 2C Slobozia-Buzău, la ieșire din localitatea Padina, județul Buzău, după ce o autoutilitară a acroșat un...

Starea victimelor din accidentul rutier de la Urlați. O minoră de 14 ani și un tânăr de 19 ani au ajuns la spital

Accidentul rutier s-a produs, duminică dimineață, în jurul orei 03.45, după ce un autoturism s-a răsturnat. În autoturism se aflau o fată în vârstă...

Accident la Urlați. O fată de 14 ani și un tânăr de 19 ani au fost transportați la spital – FOTO

Accidentul rutier s-a produs, duminică dimineață, în jurul orei 03.45, în cartierul Cherba, din Urlați. Pompierii militari ajunși la fața locului au găsit în...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -