De ce ați lăsat Ploieștiul îngropat în gunoi? Explicația Rosal și reacția primarului Volosevici

3

După aproape zece luni în care Ploieștiul a devenit un oraș mizerabil, îngropat, la propriu, în gunoi, miercuri seară a început ”marea curățenie”. Observatorulph.ro a încercat să afle de ce primăria și operatorul de salubritate au luat măsuri abia acum?

Începând de miercuri seară, ”punctele negre” din Ploiești, unde sunt depozitate cantități uriașe de gunoi care s-au adunat în ultimele săptămâni, au început să fie curățate de operatorul de salubritate, același pe care primarul Andrei Volosevici l-a acuzat că-i sabotează administrația.

Citește și 10 luni de mandat – Primarul Volosevici a recunoscut că e depășit de situația gravă din Ploiești

Angajații Rosal au început să strângă și gunoiul aruncat pe trotuare și să curețe platformele dintre blocuri acoperite cu munți de deșeuri.

Citește și Criza gunoiului din Ploiești, rezolvată cu…ședințe?! Întâlnirea primarului Volosevici cu parlamentarii de Prahova LIVE VIDEO

La solicitarea observatorulph.ro, conducerea Rosal a transmis că operațiunea de curățenie a început noaptea trecută și va dura cel puțin două săptămâni din cauza volumului mare de deșeuri acumulate pe domeniul public.

”Ploieștenii nu au nicio vină, așa că am decis să demarăm acest program, chiar dacă primăria nu-și achită obligațiile financiare conform contractului, noi depunând și o plângere în instanță” susțin reprezentanții Rosal.

Într-un comunicat de presă emis astăzi, Primăria Ploiești anunță că, ”începând din noaptea trecută, s-a demarat o amplă activitate de igienizare a căilor publice și de ridicare a deșeurilor menajere existente la nivelul platformelor gospodărești”.

Documentul conține și următoarea declarație a primarului Volosevici:

Am ajuns la un consens cu actualul operator de salubritate care a înțeles că trebuie să își respecte, în continuare, obligațiile ce îi revin, pe o perioadă de 90 de zile, chiar dacă noi am reziliat contractul cu acest operator.

Municipalitatea ploieșteană continuă să monitorizeze programul stabilit cu actualul operator.

Vă asigur, pe această cale, că îmi doresc sincer ca, odată cu încheierea unui nou contract pentru salubrizare, acest gen de situații să nu îi mai afecteze pe ploieșteni, iar orașul nostru să  fie din nou curat, cu servicii publice profesioniste și coerente”.

Nu putem să nu ne întrebăm de ce primăria și operatorul de salubritate nu au făcut acest demers până acum? De ce au așteptat ca munții de gunoi să ajungă forme de relief urban? De ce trebuie să suporte ploieștenii, pe banii lor, mizeria în care trăiesc de luni bune, mai ales acum, în perioada caniculară?

Deși nu credem că vom primi vreodată răspunsuri la aceste întrebări formulate chiar de cititorii observatorulph.ro, ploieștenii au dreptul să știe de ce s-a ajuns aici!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

3 COMENTARII

  1. Buna ziua ,
    Din ’89 majoritatea stirilor transmise
    au fost in slujba hotilor care s-au instalat la conducere . In Ploiesti nu exista STAT , este un haos total in institutiile publice care nu sunt controlate de nimeni . Tocmai m-am intors din vacanta din Spania provincia de La Rioja , loc Logronio . Cand se duc cei de la primarie sa se duca in aceasta localitate nu in Miami , am ramas placut impresionat , totul este facut pentru a imbunatatii viata cetatenilor , este o curatenie desavarsita , se spala strazile cu furtunuri de pompieri , nu exista masina parcata aiurea sau pe trotuar, parcuri peste tot , toate buruienile taiate … sunt multe de spus dar nu ai cui , toti care se perinda pe la primarii la conducere , urmaresc inteese personale … clanuri , clanul cosma …. Rusine .

  2. Foarte interesanta aceasta afirmatie: „orașul nostru să fie din nou curat, cu servicii publice profesioniste și coerente” – cum adica, a fost vreodata Ploiestiul curat, cu servicii publice profesioniste si coerente? Unde a trait domnul primar pana acum? Din ’89 incoace, starea generala a acestui oras s-a degradat in continuu, asa ca e posibil sa se incerce o revenire a Partidului Comunist…

  3. Facem pariu ca și cu „noul” venit are sa fie EXACT aceeași situație?
    Nu le dau mai mult de trei luni. Hai sa zicem ca pana la prima zăpadă va fi binișor.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău