10 luni de mandat – Primarul Volosevici a recunoscut că e depășit de situația gravă din Ploiești

0

Aproape un an de mandat și problemele grave ale Ploieștiului nu doar că nu s-au rezolvat, ci se vede cu ochiul liber că s-au acutizat. S-a vorbit mult, dar nu s-a întâmplat nimic concret. Miercuri, 11 august, la sediul Primăriei Ploiești, primarul Volosevici s-a întâlnit cu parlamentarii prahoveni de la PSD și USR, în tentativa de a debloca în special problema salubrității. Urmăriți la finalul textului înregistrarea discuției în care primarul a admis că este depășit de situație. Până la vizionare, merită să ne amintim ce s-a întâmplat pe acest traseu administrativ.

Andrei Volosevici a (re)venit ”pe cai mari” la Primăria Ploiești, după două mandate, Iulian Bădescu și Adrian Dobre, care au adus orașul la stadiul de ruină în care se depozitează gunoi oriunde și oricum.

În acest context, așteptările ploieștenilor erau maxime, văzând în Andrei Volosevici ”salvatorul” dintre ruine. Să ne amintim însă de primul mandat, cel care i-a făcut pe localnici să regrete că Volosevici nu a mai putut continua. În acel prim mandat, mai precis în primii doi ani, nu s-a întâmplat nimic notabil. Ba chiar putem spune (și memoria nu ne joacă feste) că era înjurat copios.

Pe la mijlocul mandatului au început să vină banii, construcția unui nou stadion a prins contur, SGU sub conducerea lui Dan Ioniță transformase domeniul public în ceva ce puteai admira, salubrizarea era ireproșabilă, culmea, prestată de aceeași societate… Rosal.

Au mai fost demarate și alte proiecte importante, unele finalizate câțiva ani mai târziu, altele făcute praf de cei care au venit după Volosevici. Ploieștiul chiar începuse să prindă culoare… Puțini știu situația din culise, însă primarul de atunci nu era singurul care mișca toate aceste rotițe. Unde și de ce au dispărut acei oameni?

Și, după cum știți, electoratul este singurul care are dreptate, așa că a decis să îl mandateze pentru a doua oară pe Andrei Volosevici. O responsabilitate imensă, pe care părea să o fi înțeles. Ba chiar susținea în campania electorală că s-a schimbat mult de atunci, că experiența și loviturile primite l-au transformat într-un om mai puternic.

În plus, recunoscut pentru faptul că era destul de coleric verbal, Volosevici a susținut că acum este un tip calm, care nu mai țipă la nimeni, care nu mai bate cu pumnul în masă. Realitatea este că nu s-a schimbat, dar asta nu e neapărat un lucru rău, mai ales că nu se poate discuta altfel cu zidul de nesimțire din administrația publică locală.

”Administrație la firul ierbii” a promis acum 10 luni Andrei Volosevici. ”Administrație pe coamele munților de gunoi” a ieșit până acum.

A ieșit la ore diferite, pe domeniul public, încercând să dea exemplul personal sau să mobilizeze oamenii din primărie să dea semnalul către populație. Până la un punct este de apreciat, după care povestea s-a transformat într-un heirupism ușor penibil, dar mai ales ineficient.

Când ai instituții în subordine, cum ar fi Poliția Locală, când toată lumea așteaptă ca SGU să pună osul la treabă, nu să susțină zeci de posturi de conducere și prea puține de execuție, le pui la treabă. Prea multe lamentări și nimic concret.

Prea multe ieșiri în declarații de presă, deși necesare, dar fără finalitate, fără urmări juridice, fără asumări politice din partea celor care au câștigat alegerile. Și dacă tot suntem la capitolul politic, primarul ar trebui să explice cum se face că sinecurile se mută de la o instituție subordonată primăriei la alta, de la RASP la TCE,  la SGU, la CSM.

Chiar nu mai sunt oameni capabili? Chiar să nu aibă și alții o șansă să demonstreze ceea ce stârvurile politice nu au demonstrat? Chiar acești indivizi au contract pe viață cu banul public de la municipalitate. Da, BRAVO! Se pare că au…

Lipsește un proiect de management clar pe fiecare domeniu, așezat și predictibil, în care  oamenii buni din administrație, cât au mai rămas prin primărie, să fie lăsați să-și facă treaba, fără toane în miez de noapte și schimbări de la o zi la alta. Dar asta ar însemna să avem un management profesionist….

Toate acestea sunt realități pe care nimeni nu le poate contesta și pe care primarul trebuie să le înfrunte și să le explice. Lamentările au umplut orașul de mizerie, la propriu și la figurat, la fel cum grupurile de interese presează primăria.

Poate sunt mai puternice și decât voința și putința primarului, care deși este un tip inteligent, chiar este depășit. Și nu credem că este atât de naiv încât să le cedeze și să mai treacă încă o dată prin coșmarul anilor în care a fost nevoit să-și dovedească nevinovăția.  Ar fi păcat ca istoria să se repete, dar nimic nu ne mai miră într-un oraș atât de… infect.

VIDEO Întâlnirea primarului Volosevici cu parlamentarii prahoveni pe tema crizei gunoiului din Ploiești

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău