modele-variante-bac-2018.jpg

Ministerul Educației a publicat pe site-ul edu.ro modelele de subiecte pentru probele scrise și orale pentru examenul de Bacalaureat.

Modelele orientative de subiecte pentru Bacalaureat 2018 au fost concepute în acord cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât rezolvarea lor să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare și de abstractizare a candidaților.

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018 începe luni, 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 - 15 februarie). În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Prima probă scrisă - Limba si literatura română - Ea) - va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă - Eb) este programată marți, 26 iunie, iar proba Ec) - proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă - la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - se va desfășura joi, 28 iunie.

Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 29 ianuarie - 2 februarie 2018. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 25 mai.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 are următoarea structură:

 • 10 - 13 iulie: înscrierea candidaților

 • 27 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe

 • 20 august: limba si literatura română - proba Ea) - proba scrisă

 • 21 august: limba si literatura maternă - proba Eb) - proba scrisă

 • 22 august: proba obligatorie a profilului - proba Ec) - proba scrisă

 • 23 august: proba la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - proba scrisă

 • 24 & 27 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A

 • 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B

 • 29-30 august: evaluarea competențelor digitale - proba D

 • 30-31 august: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională -proba C

 • 1 septembrie: afișarea primelor rezultate (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor

 • (orele 12:00 - 16:00)

 • 2 - 5 septembrie: rezolvarea contestațiilor

 • 6 septembrie: afișarea rezultatelor finale.

Link-urile de unde puteți descărca modelele de subiecte: 

Modele de subiecte pentru proba de Competenţe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

Modele de subiecte pentru proba de Competenţe digitale

Modele de subiecte pentru proba scrisă de Limba şi literatura română

Modele de subiecte pentru proba scrisă de Matematică

Modele de subiecte pentru proba scrisă de Istorie

Modele de subiecte pentru proba scrisă de Anatomie-Biologie

Modele de subiecte pentru proba scrisă de Chimie

Modele de subiecte pentru proba scrisă de Fizică

Modele de subiecte pentru proba scrisă de Geografie

Modele de subiecte pentru proba scrisă de Informatică

Modele de subiecte pentru proba scrisă de Discipline Socio-Umane

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.