Adelina Fronea este fondatorul și președintele Asociației Life Call. În cadrul podcastului Generația lui John invitata a povestit despre cum a decis să facă avort la vârsta de 19 ani.
Momentul respectiv a marcat-o pe viață, dar a ajutat-o să se dezvolte personal și să aprecieze fiecare nouă viață. În prezent, Adelina le motivează pe viitoarele mămici să își accepte sarcina și să nu aibă nicio frică pentru viitor.
“După avort m-am dus la poligonul de trageri ca să mă descarc. Încercam să scap de ură și de furie.”
Adelina spune că la 19 ani a trăit o traumă. Decizia de a întrerupe o dreptul la viața unui copil a fost o lecție învățată cu greu și cu vină. I-au trebuit aproape 15 ani ca să se deblocheze, ca să își înțeleagă trecutul și ca să se ierte.
Citește și: Interviu cu Sorin Niță, senseiului de la Ploiești care clădește campioni din micii karateka
Adelina este psiholog, coach și gestionează cu mare atenție campanii pentru viitoarele mămici în cadrul Asociației Life Call. În prezent, alături de echipa ei, se află într-o călătorie prin România, călătorie în care promovează evenimentul Caravana cinematografică, cultural-educativă LifeCall “De la constrângere la libertate”.
Cei care doresc să vadă proiecția filmului “Anul pierdut 1986” sunt invitați luni, 14 noiembrie 2022, la sala Sala Teatrului de Animație pentru copii și tineret “Imaginario” din Ploiești. Costul unui bilet reprezinta o donație care începe de la suma de 25 de lei.
Citește și: Când îți iei ultimul model de telefon, îți urăști locul de muncă și ești nemulțumit de viață
“Mămă vreau să îți spun ca te iubesc și îți mulțumesc că ai ales să mă naști” a fost mesajul invitatei atunci când a fost provocată să își exprime recunoștința fața de cea mai dragă persoană din viața ei.
Invitata își dorește fiecare om în parte să se bucure de faptul că se află în viață și să își folosească timpul pe care îl are la dispoziție pentru a aduce mulțumire mai ales părinților, chiar dacă aceștia nu au fost perfecți.
Adelina Fronea spune că libertatea este dată de informație fără constrângeri. Își dorește să ajungă în cât mai multe școli din România pentru a îi ajuta pe tineri să conștientizeze cât de importantă este fiecare viață și cât de important este să ne concentrăm nu doar pe plăcere, ci și pe responsabilitate.