Sorin Niță are 42 de ani, s-a născut în Ploiești și este președintele Clubului Sportiv Shiro Washi din Ploiești, club înființat în 2007, secția Karate Fudokan. Sorin Niță are centura neagră 5 dan și îi ajută pe cei mici să descopere lumea sportului, a disciplinei și a performanței.
Prezent în cadrul Podcastului Generația lui John, seseiul a vorbit despre drumul acestuia către performanță, ce lecții a învățat de la viață, dar mai ales care sunt cele mai mari frici ale acestuia.
Citește și: Interviu cu Andrei Volosevici, primar Ploiești: “Sunt fericit și vreau să fiu și mai fericit. Îmi doresc un copil.” – VIDEO
În perioada 20-23 august 2022, senseiul a participat la Finala Campionatului European din Italia, Rimini. Clubul a avut în componență un număr de 5 sportivi, toți medaliați la acest campionat:
- Petre Raisa: Locurile 1, 2,2;
- Badea Maia – Locul 2;
- Niță Darius – Locurile 2, 2.
- Niță Robert – Locurile 2,3,3
- Ilie Teodor – Locul 2.
Sorin Niță spune că i-ar plăcea ca tot mai mulți copii din Ploiești să fie interesați de karate.
“Când spui karate lumea se gândește doar la bătaie, însă nu despre asta este vorba. E important să îți faci curaj și să intri în sală. Să înveți ce sunt respectul, disciplina și consecvența.”
Să nu rămânem blocați în buclă, ci să ne acceptăm trăirile
“Evenimentele care apar în viața noastră vin cu un motiv. Dacă nu le acceptăm sau le ascundem, acestea vor veni cu și mai multă putere pentru a ne oferi o lecție. Trebuie să evoluăm și să acceptăm asta.”, explică senseiul în cadrul podcastului.
Dacă poți să fugi, fugi. Violența nu este o soluție
“Chiar dacă ar putea fi rușinoasă, fuga este, în multe dintre cazuri, recomandată. Doar în situații limită ar trebui să reacționăm, dar nu violent, ci doar pentru a ne apăra. Cu cât ești mai blând, cu atât atacatorul tău se va dezarma mai tare.”, povestește Sorin Niță, președintele Clubului Sportiv Shiro Washi.
„Am uitat să ne bucurăm de viață”
Senseiul spune că, din păcate, mulți dintre noi nu mai trăim, ci suntem roboței. Facem ceea ce vedem în jurul nostru, imităm fericirea și credem că despre asta este vorba. Recomandarea lui Sorin este să nu uităm să ne conectăm cu natura, să ne bucurăm de fiecare moment din viața noastră, chiar și de un banal pahar cu apă pe care îl bem.
Citește și: Când îți iei ultimul model de telefon, îți urăști locul de muncă și ești nemulțumit de viață
“Nu ne mai bucurăm de lucrurile mărunte. Nu ne mai bucurăm de nimic. Banii și dorința de a avea cât mai multe lucruri materiale ne-au transformat în mașinării și ne-au distrus umanul din noi. Trebuie să ne facem timp pentru a ne pune întrebări despre noi, să ne înțelegem emoțiile. Să nu se fie teamă să plângem dacă simțit să plângem.”