După ce o clientă a postat pe Facebook imaginea cu un pui fericit decolorat, ce a ținut carnea în saramură timp de două ore, la solicitarea observatorulph.ro, reprezentanții Agricola au transmis următorul punct de vedere:
”Va multumim ca ne scrieti. De dimineata am replicat ceea ce spune doamna care a facut postarea: am pus 2 ore in apa rece si sare, respectiv apa calda si sare pulpe de pui fericit. In cazul apei calde, da, se elimina epiderma (continuam aceste observari cu pui de la curte – de la tara, cu alte tipuri de carne.) L-am chetionat pe colegul nostru, directorul de Management al Calitatii si medic veterinar, Marinel Iacob care ne garanteaza calitatea produsului nostru, iar cuvintele lui sunt acestea:
„Culoarea galbena a acestui pui (rasa Hubbard, cu crestere lenta), crescut in medie 60 de zile, vine din hrana 100% vegetala (din care 70% porumb si grau, soia, srot de floarea soarelui, gluten de porumb, faina de galbenele, minerale). Putem observa aceasta culoare galbuie, in comparatie cu puiul asa-numit industrial, la nivelul epidermei (stratului exterior al pielii), sub piele, sub forma de grasime (distribuita anatomic in proportii diferite, de exemplu mai multa si mai galbena pe interiorul pulpei, decat pe exteriorul acesteia) si chiar in tesutul muscular (in carne).
Oricine a consumat acest pui in ultimii ani s-a putut convinge de calitatea intrinseca a carnii. Epiderma, stratul superficial de la suprafata tegumentului, in contact cu mediu acid, mediu salin sau chiar cu apa peste o anumita temperatura (la oparire de exemplu), sufera transformari. Acest fenomen se poate observa intr-o mai mare sau mai mica masura la orice tip de carne.
Va asiguram ca aceasta culoare a puiului este rezultatul exclusiv al hranirii naturale si ca nu utilizam nicio substanta artificiala in hrana puilor.”
Va asiguram ca asa este, ne asumam aceasta raspundere si va recomandam sa aveti aceeasi incredere in produsul nostru ca si pana acum”.