fbpx

Banca-Transilvania-Iasi-1000.jpg

Îngrijorat de posibilitatea majorării comisioanelor percepute de Banca Transilvania, al cărui client sunt, am solicitat reprezentanților băncii să lămurească acest aspect. 

Răspunsul Bancii Transilvania:

La momentul deschiderii contului curent la Banca Transilvania, prin semnarea Cererii pentru deschiderea relatiei contractuale si achizitionarea unor produse servicii bancare - Persoane fizice, ati luat la cunostinta si v-ati declarat de acord cu prevederile Conditiilor Generale de Afaceri ale Bancii Transilvania (CGA). CGA BT reprezinta cadrul general in care se desfasoara relatia de afaceri dintre clienti si banca, pentru toate produsele si serviciile pe care le punem la dispozitia clientilor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conform prevederilor Conditiilor Generale de Afaceri ale BT: „Nivelul taxelor si comisioanelor practicate de Banca pentru serviciile prestate sunt stabilite de conducerea Bancii si sunt cuprinse in Lista de taxe, comisioane si speze bancare - ce reprezinta anexa a prezentelor CGA, acestea fiind puse la dispozitia Clientului prin afisare la toate sediile Bancii si/sau pe site-ul Bancii.” Taxele si comisioanele practicate de Banca Transilvania aferente cardului Visa Electron le puteti regasi si prin accesarea link-ului https://www.bancatransilvania.ro/files/visa-electron/comisioane_visa_electron.pdf. Taxele si comisioanele practicate de Banca Transilvania difera in functie de tipul si valoarea operatiunii, fiind stabilite in raport cu costurile de procesare ale tranzactiilor si de conditiile pietei.

Banca Transilvania ofera gratuitate pentru retragerile de numerar cu cardul Visa Electron de la ATM-urile proprii pentru clientii persoana fizica si percepe un comision in valoare de 0.5% + 2.5 Lei pentru operatiunea de retragere numerar cu cardul BT de la bancomatele altor banci din tara. Comisionul de interogare sold de la ATM-urile BT in valoare de 0,3 Lei/interogare sold era in vigoare la data semnarii Cererii pentru deschiderea relatiei contractuale si achizitionarea unor produse servicii bancare - Persoane fizice. Va informam faptul ca incepand cu data de 26.11.2018, comisionul in valoare de 0.3 Lei/ interogare sold, aferent cardului Visa Electron, va fi eliminat din lista de taxe si comisioane practicate de Banca Transilvania.

Articolul 1.3.6 detaliaza cadrul legal in care poate avea loc actualizarea CGA. Prevederile sunt unele uzuale pentru bancile din Romania. Astfel de modificari pot avea loc atunci cand apar initiative legislative, in cadrul unor revizuiri pentru mai multa claritate, la adaugarea in portofoliul bancii a unor noi produse si servicii etc. Potrivit acestui articol, clientii sunt notificati cu 2 luni inainte de intrarea in vigoare a acestor modificari, in conformitate cu prevederile sectiunii Notificari (articolul 8.9) sau prin mijloacele de comunicare specifice fiecarui serviciu/produs bancar conform Contractului specific.

In ceea ce priveste modificarea comisioanelor, incepand cu data de 24.12.2018 se vor actualiza comisioanele aferente tranzactiilor cu cardul care rezulta in incarcarea cu bani a unui cont, card, aplicatie, transfer de bani prin si dintr-o aplicatie, tranzactii pe internet cu scop de transfer de bani. In cazul cardurilor de credit, comisionul aplicat pentru aceste tranzacții este cel de retragere de numerar de la ATM/POS BT, a carui valoare este menționata in Lista de taxe si comisioane aferenta cardului de credit, parte din contractul de produs.

Banca Transilvania mentine astfel comisionul zero aferent platilor de bunuri/ servicii efectuate la terminalele POS de la comercianti. Banca Transilvania nu a efectuat modificari privind comisioanele aferente tranzactiilor de retragere numerar de la ATM cu cardurile de credit ci au fost aduse modificari prind incadrarea anumitor tranzactii.

Citește și Banca Transilvania introduce noi taxe la bancomate. UPDATE Reacția băncii

In speranta ca ne veti acorda si in continuare increderea dumneavoastra, va asiguram de angajamentul nostru de a desfasura o relatie de colaborare, transparenta, pe care sa puteti conta.

Ramanem in continuare la dispozitia dumneavoastra, pentru orice detalii suplimentare. In situatia in care considerati ca sunt si alte elemente, care pot conduce la o rezolutie diferita, va rugam sa ni le comunicati, pentru a fi analizate.

Totodata, aveti dreptul de a recurge la mecanisme extrajudiciare de solutionare amiabila a disputelor, precum cele oferite de catre Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Bancar (CSALB), conform prevederilor legale in vigoare. In plus, puteti sa va adresati institutiilor si autoritatilor competente in gestionarea reclamatiilor consumatorilor, respectiv Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC).

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg
PÂNĂ LA ÎNCHIDEREA URNELOR.
HAI LA VOT!