- Publicitate -

Terapia Vampir (PRP) – secretul frumuseții pentru păr și față. Interviu cu medicul Ana Cărbunaru, dermatologul care face acest tratament în Ploiești

Data:

Distribuie articolul:

Medicul Ana Cărbunaru este medic specialist Dermato-Venerologie. Oferă consultatii și tratament individualizat pentru adulți și copii în cadrul Anisia Skin & Laser Clinic (str. Făt-Frumos 15, Ploiești). Are expertiză în dermatologia estetică, tratamente faciale, chirurgia dermatologică, dermatoscopie, patologia tumorală, electrocauterizare și dermatologie pediatrică.

- Publicitate -

Ce este terapia Vampir? De ce se numește așa?

Terapia Vampir – PRP sau terapia cu plasmă autologă bogată în trombocite cum este numită în limbaj medical, este o terapie regenerativă, cu rezultate foarte bune în tratamente pentru piele și scalp.

Poartă numele de terapie Vampir datorită faptului că presupune prelevarea și prelucrarea sângelui pacientului care urmează a fi tratat.

- Publicitate -

Este eficientă în tratamentul mai multor afecțiuni dermatologice precum alopecie și ulcerații ale pielii. Este utilizată și în cazurile de hiperpigmentare sau la pacienții cu arsuri, fiind o procedură care stimulează repararea și regenerarea naturală a țesuturilor.

medic

Ce presupune o astfel de ședința? Cum se desfășoară?

Tratamentul presupune recoltarea sângelui brahial al pacientului pe niște eprubete speciale. Apoi sângele este centrifugat și astfel separăm plasma care este bogată în trombocite de restul celulelor sangvine care nu ne sunt necesare în acest tratament.

- Publicitate -

Se prelevează această plasmă în seringi, ulterior va fi injectată la nivel cutanat prin microinjecții distanțate la aproximativ 1 cm una față de cealaltă, astfel încât să acoperim toată zona care urmează a fi tratată.

E dureroasă?

E o procedura minim invazivă, ușor mai dureroasă pe scalp. În clinică se aplică și cremă anestezică cu aproximativ 30 minute înainte de procedură pentru a spori confortul pacientului.

- Publicitate -

Este eficientă în alopecie?

Bineînteles, acest tratament are efect stimulator si regenerativ asupra foliculului pilos și o utilizăm cu succes în tratamentul alopeciei androgenetice sau în effluvium telogen (căderea temporară a părului).  Alopecia poate avea însă cauze multiple, astfel încat e necesară o consultație inițială pentru a stabili exact tipul de alopecie și necesitatea tratamentelor adjuvante.

Utilizată în zona scalpului, terapia PRP ajută la normalizarea funcției glandelor sebacee, reduce fragilitatea părului și îmbunătățește calitatea firului de păr.

- Publicitate -

medic

Ce alte afecțiuni pot fi tratate cu PRP – terapia Vampir?

Este cunoscută în principal în dermatologia estetică datorită capacității de rejuvenare facială și perioculară, ameliorează textura și tonalitatea pielii, ridurile fine, accelerează vindecarea după diverse proceduri laser.

De asemenea poate fi utilizată pentru ameliorarea aspectului cicatricilor postacneice sau chirurgicale, fie ca tratament unic, fie în combinație cu alte proceduri dermatologice.

- Publicitate -

Care sunt zonele care pot fi tratate?

Putem trata scalpul, fața, gâtul, decolteul, mâinile sau orice zonă a corpului care prezintă cicatrici sau vergeturi, fie ca tratament unic, dar și mai eficient în combinație cu alte proceduri dermatologice sau cu tratamente topice.

De câte ședințe este nevoie?

- Publicitate -

Depinde de afecțiune și de zona pe care o tratăm.  Protocoalele recomandă între 3-6 ședințe spațiate la interval de 4-5 săptămâni, iar apoi pentru menținerea rezultatului, câte o ședință la aproximativ 4-6 luni.

În cât timp se văd rezultatele?

Rezultatele încep sa fie vizibile în medie după 2 luni. Diferă însă de la pacient la pacient,  în funcție de starea de sănătate, stil de viață, alimentație sau vârstă.

Cum trebuie să se pregătească pacientul înainte de procedură?

Pacientul are obligativitatea prezentării unor analize generale a sângelui, efectuate recent. Este de preferat ca procedura PRP să se efectueze la cel puțin 2-3 ore după luarea mesei, iar cu o zi înainte se recomandă să nu se consume alcool și alimente grase.

E nevoie de perioadă de recuperare?

După ședința de tratament, pielea se poate înroși, se poate umfla puțin și pot să apară mici echimoze sau vânătăi care se remit în cateva zile.

Începând cu a doua zi după procedură, în cazul zonei feței,  doamnele pot aplica la nevoie fond de ten și își reiau rutina zilnică de îngrijire a pielii.

Care sunt contraindicațiile acestei terapii?

Majoritatea persoanelor pot să beneficieze de aceste tratament. Bineînțeles vom ține seamă de condițiile asociate și de tratamentul pe care îl urmează. Există și câteva contraindicații absolute și aici mă refer în principal la pacienții oncologici, pacienții cu afecțiuni sistemice ale sângelui sau infecții virale cronice și bineînțeles femeile însărcinate sau care alăptează.

Medicul Ana Cărbunaru este medic specialist Dermato-Venerologie. Oferă consultatii și tratament individualizat pentru adulți și copii în cadrul Anisia Skin & Laser Clinic (str. Făt-Frumos 15, Ploiești).

S-a specializat în cadrul clinicii de Dermato-oncologie și Alergologie a Spitalului Universitar de Urgență Elias din București. A efectuat pregătire la numeroase cursuri naționale și internaționale, cu lucrări științifice pe teme ce țin, printre altele, de acnee, rozacee sau infecția cu HPV.

Are expertiză în dermatologia estetică, tratamente faciale, chirurgia dermatologică, dermatoscopie, patologia tumorală, electrocauterizare și dermatologie pediatrică.

Programează acum un consult dermatologic și obține expertiza unui medic dedicat -0744 330 777

(P)

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Marea Confruntare pentru Primăria Ploiești. Cum le poți adresa întrebări candidaților?

A doua dezbatere electorală pentru Primăria Ploiești, organizată de...

A început „Marea confruntare pentru Primăria Ploiești” – Dezbatere Electorală – LIVE

Observatorul Prahovean organizează, la această oră, prima ediția ”Marea confruntare pentru Primăria Ploiești”, o serie de patru dezbateri, la care au fost invitați candidații partidelor parlamentare și cei independenți la funcția de primar al Municipiului.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Șofer de microbuz din Prahova, filmat în timp ce fumează în mașina plină cu pasageri (VIDEO)

Scene revoltătoare filmate într-un microbuz din Prahova. Şoferul unui...

Una dintre cele mai mari rețele de telefonie mobilă, Telekom, defecțiuni tehnice la această oră

Probleme tehnice într-una dintre cele mai mari reţele de...

Imaginea zilei la Ploiești. Cea mai urâtă piață este în centrul orașului

Ploieștiul are mai multe piețe agro-alimentare, însă, de departe,...

Imagini cu un accident produs la Șoimari. O autoutilitară s-a răsturnat în mijlocul drumului [VIDEO]

Un accident rutier s-a produs, astăzi, pe Drumul Județean...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Groapă imensă de gunoi, lângă Ploiești și Parcul Bucov [VIDEO]

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

”Voi ajuta Petrolul să facă performanță!” Ce măsuri propune Bogdan Nica [VIDEO]

Invitat, miercuri seară, în emisiunea Observatorul Prahovean LIVE, ediție...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Șofer de microbuz din Prahova, filmat în timp ce fumează în mașina plină cu pasageri (VIDEO)

Scene revoltătoare filmate într-un microbuz din Prahova. Şoferul unui...

Una dintre cele mai mari rețele de telefonie mobilă, Telekom, defecțiuni tehnice la această oră

Probleme tehnice într-una dintre cele mai mari reţele de...

Imaginea zilei la Ploiești. Cea mai urâtă piață este în centrul orașului

Ploieștiul are mai multe piețe agro-alimentare, însă, de departe,...
- Publicitate -