manila

Manila, orașul capitală din Filipine, are răspunderile aliniate precum piesele de domino. Nu numai că este orașul cel mai dens din lume - de la 46000 de oameni pe mile pătrate, de două ori densitatea New York-ului- dar este situat și pe Inelul de Foc, o serie de vulcani din Oceanul Pacific, care copleșește Manila cu cutremure și taifunurile .

 

În topul preocupărilor legate de mediu sunt cele economice și demografice. Rata de fertilitate în Manila are o creștere de până la 3,1 copii la o femeie, iar locuitorii se confruntă cu degradarea agresivă a condițiilor de viață. Cum creșterile populației sunt atât de mari, s-au format comunități improvizate pentru a le adăposti pe cele care au fost strămutate de catastrofele naturale sau de ruina financiară.

Așa este viața în cel mai aglomerat oraș din lume.

Manila este situat pe coasta de nord-vest a Filipine. Populația sa de 1,6 milioane este împărțită între un cartier de afaceri în plină expansiune în Makati City și comunitățile de la periferii.

 

1

În regiunile cele mai sărace, mai multe familii trăiesc în locuri strâmte în comunitățile improvizate. Casele sunt construite pe piloni, iar hainele sunt înșirate între acoperișurile șubrede.

2

 

Inundațiile sunt constante în Manila. Ca rezultat, gunoiul înoată liber prin apele poluate, ceea ce duce la riscuri ridicate de boli bacteriene.

3

În vremuri de criză, cum ar fi seria de viituri care au lovit în 2009, sălile de sport au fost transformate în adăposturi. Cu toate acestea, densitatea nu obține micșorat, pur și simplu s-a mutat.

 

4

Viața de zi cu zi este la fel de oraș suprapopulat. Pentru ieși în lume, oamenii trebuie să aleagă între a conduce pe drumurile aglomerate sau a merge în picioare în autobuze și trenuri.

5

Un număr tot mai mare de oameni optează pentru motocicletele care acordă libertate în plus, dar face ca condusul să fie mai riscant pentru toată lumea, deoarece șoferii încearcă să evite eventualele coliziuni.

6

La apogeul recesiunii economice din Manila, în 2008, costurile de combustibil au crescut atât de mult încât cei mai mulți oameni evitat să scoată mașina, ceea ce a dus la situații în care oamenii se înghesuiau în timp ce urcau scările spre bordul trenurilor deja suprasaturate.

7

Înafara orelor de muncă, mall-urile din Manila- care sunt un stâlp al culturii locale mai mult decât în SUA- sunt de asemenea extrem de aglomerate.

8

Nu toate congestiile se datorează cumpărăturilor. Atunci când economia din Flipine se clatina, țara convertește mall-uri din Manila în târguri de locuri de muncă pline de viață.

9

Mii de oameni stau la cozi doar pentru a primi o șansă la o viață mai bună pentru ei și pentru familiile lor.

10

În multe zile, densitatea este ușor de gestionat. De exemplu, copiii găsesc modalități de a se juca, chiar dacă au opțiuni limitate.

11

Iar orașul încă oferă familiilor metode de relaxare, departe de sărăcie și de viața gri de zi cu zi.

12

Dar, rata de fertilitate este ridicată în mod incontestabil. Experții prezic că populația se va dubla până în 2025, dar infrastructura este prost echipată încât să se poată ocupa de alte 1,6 milioane de oameni.

13

Deși mulți cetățeni trăiesc în sărăcie, având în vedere influența de afaceri în creștere a orașului, orașul cel mai aglomerat de pe Pământ ar putea acorda, de asemenea, milioanelor sale de cetățeni un viitor mai luminos decât oricând.

14

 

sursa: techinsider