- Publicitate -

Unde lăsăm patrupedul când plecăm în concediu? Pensiuni pentru animale de companie din Ploiești și împrejurimi

Mulți dintre noi, când vine concediul și trebuie să plecăm, ne vedem puși în fața unei dileme: ce facem cu membrul necuvântător al familiei, câine sau pisică?

În ultimii ani au început să apară și la noi pensiunile pentru animale de companie. Acestea sunt o soluție pentru proprietarii de animale de companie atunci când pleacă în vacanță.

Deși este mult mai ieftin să ducem animalul la o rudă sau să-l lăsăm în grija unui prieten, uneori acest lucru nu este posibil, așa că putem apela la serviciile unei pensiuni pentru animalele de companie.

Chinodog Sport, aflat la doar 10 km de Ploiești, în Brazi, oferă atât pensiune canină cât și felină.

Pentru câini au padocuri exterioare și interioare și primesc animale tot timpul anului.

Așa cum spun pe site-ul lor, câinii beneficiază de plimbări zilnice, spații de joacă special amenajate, asistență medicală la nevoie și supraveghere permanentă.

Cătălin Alexandru, proprietarul pensiunii, a declarat pentru Observatorul Prahovean că pensiunea dispune de 20 de spații de cazare pentru câini și 5 pentru pisici.

Prețul pentru o noapte de cazare este de 60 de lei pentru câini și 40 de lei pentru pisici, în preț nefiind inclusă hrana.

Fotografie de pe site-ul pensiunii Chinodog

„După o experiență de peste 20 de ani în lucrul cu animalele, vă pot spune că nu este recomandat să îi schimbați hrana acestuia atunci când îi schimbați mediul”, spune Cătălin Alexandru.

Pensiunea funcționează din decembrie 2013 și este autorizată DSP.

Telefon de contact: 0749.090.559

Firstvet Medical, pensiune aflată în Ploiești, pe str. Mărășești nr.234b.

Pensiunea oferă 5 spații de cazare pentru câini și 4 pentru pisici.

Este o pensiune fără curte și care poate caza doar animale de companie de talie mică sau medie. „Pentru un labrador, de exemplu, nu avem cușcă atât de mare”, a spus Diana Marian, reprezentatul pensiunii.

Fotografie preluată de pe site-ul pensiunii Firstvet

Conform site-ului pensiunii, acesta dispune de următoarele facilități: sistem de ventilatie centralizat, pentru a asigura un microclimat optim; podele din marmură, nealergenică, netoxică și ușor igienizabilă; boluri din inox pentru apă și hrană; pătuțuri confortabile în culori plăcute și covorașe; cel puțin 2 interacțiuni pe zi cu personalul nostru prietenos; asistență medicală în caz de necesitate.

Câinii sunt scoși la plimbare de 2 ori pe zi.

Prețul este de 40 de lei/ noapte, indiferent că este vorba de câine sau de pisică, și este asigurată hrana.

Telefon de contact: 0747.222.877

Complex Allchino, pensiune aflată pe Șos. DN1 Ploiești-București, Com. Bărcănești

Conform site-ului pensiunii, Allchino dispune de: incinte cu împrejmuirea securizată, cu bariere și senzori antiefracție; iluminat nocturn și monitorizare video; spații de joacă și antrenament; spații de cazare individuale, în interiorul clădirii destinate exclusiv pensiunii, dotate cu: loc de dormit și odihnă pardosit cu material lemnos și supraînălțat, canalizare în pardoseală și fosă septică, încălzire în pardoseală, ventilație, sistem audio și iluminat, recipiente pentru mâncare și apă înălțate.
Igienizarea este făcută cu detergenți netoxici.

La pensiunea Allchino animalele nu sunt ținute în cuști ci în camere individuale.

Pentru pisici pensiunea dispune de 4 camere clasice, de 6 mp și 1 apartament de 12 mp. Prețul pentru acestea este de 45 de lei pe noapte pentru o cameră clasică și 65 de lei pe noapte pentru un apartament.

Pentru câini, există 21 de camere împărțite în 2 categorii: camere de tip A și camere de tip B.

Camerele de tip B, 12 la număr, au 6 mp fiecare și prețul este de 70 lei/noapte.

Camerele de tip A sunt camere pentru câini cu nevoi speciale: femele gestante, câini bătrâni, câini bolnavi, nevaccinați, sau câini de talie mică.

Foto preluată de pe site-ul pensiunii Allchino

„Dacă avem un câine cu probleme, de exemplu o eczemă, trebuie ținut în cameră izolată, să nu ia contact cu ceilalți câini. La fel un bichon, trebuie ținut separat într-o cameră izolată fonic deoarece se stresează dacă aude zgomotele produse de un rotweiller sau un labrador, nu mai mănâncă, nu mai bea apă, trebuie sunat proprietarul, îi stricăm și omului concediul și nici câinele nu se simte bine, de exemplu…”, a spus pentru Observatorul Prahovean Andrei Ionescu, proprietarul complexului.

Pentru cazarea în camerele de tip A prețul este de 90 de lei/noapte pentru o cameră de 6 mp și 135 de lei/noapte pentru o cameră de 12 mp.

La Allchino există și posibilitatea cazării femelelor gestante, care au nevoie de atenție specială. Pentru acestea prețul este de 150 de lei/noapte pentru o cameră de 6mp.

Toate prețurile sunt fără hrană inclusă. Aceasta poate fi oferită la un preț calculat separat.

Telefon de contact: 0723 391 575

Acestea ar fi sugestiile dacă doriți să plecați în concediu și trebuie să găsiți o soluție pentru patrupedul dumneavoastră. În funcție de bugetul disponibil și de condiții, puteți găsi cu siguranță ceva pe placul dumneavoastră.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

În luna august, în Prahova, se desfășoară o campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor

Luna aceasta în Prahova se desfășoară o campanie de sterilizare a câinilor și pisicilor demarată de SUST Orphan Animal Clinic at Green Vetcare. Astfel, în...

La Butoiul Vesel din Cheia mănânci românește într-un cadru de vis

Cu ocazia unei ieșiri ad-hoc într-o zi de luni, am ajuns la Cheia. Motivul? Căutăm în această perioadă alternative la Valea Prahovei pentru ieșiri...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Adolescent în vârstă de 16 ani, dat dispărut la Drăgănești. Apelul Poliției

Polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Valea Călugărească au fost sesizați, sâmbătă, în jurul orei 17.30, de către o femeie, cu privire la...

Imagini cu lucrările de pe DN1, din apropierea localității Sinaia. Trafic restricționat pe o bandă – FOTO

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat, sâmbătă, că se lucrează inclusiv în weekend pentru finalizarea lucrărilor care au loc pe DN1,...

Olimpiadă la nivel național. Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, cei mai buni luptători antitero

Cei mai buni luptători antitero au fost jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, urmați de Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, iar pe...

Peste 180 de cehi înșelați de un grup infracțional constituit la inițiativa a doi români. Prejudiciul este de aproximativ 1,3 milioane euro

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea au dispus trimiterea în judecată a trei inculpați, cetățeni...

Atenție! Accesul pe Transalpina permis numai între anumite intervale orare

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat modificarea programului de acces pe Transalpina. CNAIR a anunțat că, din cauza condițiilor meteo, precipitații și...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -