Destinație de weekend: Vârful cu Dor. La pas prin Bucegi – FOTO

0
statiune-busteni_f4246.jpg

statiune-busteni_f4246.jpg

Pasionații de drumeție încă mai pot profita din plin de traseele montane. Ca destinație de weekend vă propunem astăzi un traseu cu grad de dificultate medie: Sinaia – Vârful cu Dor.

Înainte ca zăpada să pună stăpânire pe munte, cei care ajung în Sinaia au ca variante nu doar vizitarea Castelului Peleș.

Sinaia este renumită și pentru traseele montane. Pentru o excursie de o zi vă propunem, astăzi, un traseu cu grad de dificultate medie – Sinaia – Vârful cu Dor.

„Prima jumătate a traseului montan, marcat cu bandă roșie, pornește din capătul străzii Furnica. Traseul are grad de dificultate medie, iar durata este de două ore și jumătate – trei ore din Sinaia și de o oră de la Cota 1400. Este un traseu potrivit pentru o excursie de o zi”, ne-a explicat Daniel Banu, șeful Salvamont Sinaia. 

Traseul traversează pădurea, dar și câteva poieni. După Cota 1400, poteca urcă de-a lungul coamei ce desparte Vârful Zgârburei de Valea cu Brazi și ajunge în punctul „La Lac”. De aici pornește traseul de iarnă. 

„Pasionații de drumeție trebuie să știe că zona nu dispune de amenajări turistice. Fosta Cabană Vârful cu Dor a ars pe vremea lui Ceaușescu, iar de atunci nu a mai fost reamenajată. Prin urmare, vorbim de un traseu de munte, iar la capătul traseului sunt ruinele fostei cabane”, a precizat Daniel Banu, șeful Salvamont Sinaia, care a precizat că înainte de a pleca la drum pasionații muntelui trebuie să țină cont de câteva recomandări.

„Este vorba despre un traseu montan și turiștii trebuie să aibă un echipament adecvat. Pentru că, la altitudini de peste 1800 metri, ploaia se poate porni din senin, turiștii trebuie să aibă la ei o pelerină de ploaie”, este recomandarea lui Daniel Banu, șeful Salvamont Sinaia. 

Cei care aleg acest traseu trebuie să țină cont și de faptul că nu se recomandă parcurgerea acestuia pe timp de noapte. 

Foto: Ștefan Vlăsceanu

frumusete-de-nota-10_abaf8.jpg

bucegi-varful-cu-dor_32c5c.jpg

soare-varful-cu-dor_a7ea2.jpg

varful-cu-dor-bucegi-prahova_4bc23.jpg

statiune-busteni_18a74.jpg

varful-cu-dor-bucegi-prahova-destinatie_57641.jpg

bucegi-prahova_dbebf.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău