Se face treabă bună la Ploiești! Pampersul din autobuzul 30 stârnește reacții pe Facebook din partea cetățenilor cu spirit civic

1
pampers autobuz Ploiesti

Imaginile cu pampersul uitat în autobuzul 30 din Ploiești au fost postate pe Facebook și preluate de oameni cu spirit civic care sunt indignați de situație și doresc să tragă un semnal de alarmă împotriva celor care sunt lipsiți de educație și suferă de orbul prostului – o boală de care suferă toți cei care nu reușesc să identifice și să utilizeze corespunzător coșurile de gunoi.

Îmi era dor să mă plimb cu autobuzele TCE, mai ales cele noi, cu aer condiționat, camere de supraveghere, automat de bilete cu plata contactless și multe alte dotări aproape șocante, în sens pozitiv, pentru ploieșteni. Ce, nu vă mai aduceți aminte de bătrânul Ikarus, încă funcțional pe străzile din Ploiești? Problema e că, ieri, probabil și de la faptul că e mercur retrograd, totul a luat-o razna, atunci când un pampers folosit stătea înghesuit între două scaune ale autobuzului, așteptând să fie pozat.

E treabă serioasă, nu e de glumit

Când în schema gunoaielor uitate/lăsate “accidental” în autobuz își face apariția un pampers de toată frumusețea, ai putea să te gândești, în primă fază, că se filmează vreo farsă sau că e vorba de vreun experiment social ploieștean. După ce trec minute bune în care nimeni nu zice nimic, adică reacțiile se lasă așteptate, mor de nerăbdare și sar deja la concluzii. 

Citește și: Imaginile zilei la Ploiești. Or fi strâns mocheta și, probabil, nu au mai avut loc pentru restul de gunoi 🙂

Una dintre concluzii e că o mămică grăbită și-a uitat pampersul și că tre’ să pun un anunț pe olx sau pe țăraNNN sau pe miZZZerie punct ro, punct com, punct orice se dorește, dar repede, că de la căldura de afară se cam încinge treaba, mare de altfel. 

Concluzia cu numărul doi, și ultima, că nu are rost să iertăm astfel de păcate, e că totul s-a făcut cu intenție de către un „aproape om” care și-a uitat educația prin copaci, atunci când a coborât de-acolo. Intenția răului făcut cu cap se poate observa mai ales din cauza felului în care pampersul a fost împachetat și aproape pitit/înghesuit între scaunele autobuzului.

Pampersul se lasă comentat pe Facebook

Nu m-am putut stăpâni și am pozat evenimentul nefericit, exemplu de proastă creștere, iar apoi l-am urcat pe Facebook. Postarea a fost distribuită inclusiv de grupul de Facebook “Poliția Civică Ploieștii Grup” și a scos la iveală reacții ale cetățenilor care, cum altfel, s-au simțit indignați și enervați de cei care își permit astfel de atitudini, parcă venite din partea unui sălbatic.

Pe Facebook comentariile continuă să fie directe și acide la adresa pampersului uitat în autobuzul 30 din Ploiești:

“Trist în sensul de mizerabil, și furia e pe măsură….vă gândiți că e o persoană de lumea a 3-a, care n-are niciodată bilet și masca murdară ca și scutecul.”, spune Monica Nivnea.

“Am impresia că ne stricăm zen-ul degeaba cu unii. Eu una mi-l cam stric zilnic. Mă întreb dacă se merită. Sunt puțin ironică firește. Ar trebui ca autoritățile să fie cu adevărat solidare cu noi.”, spune Klaudia Dalia Fotea.

“Vrem o țară ca afară, dar să înceapă cu alții. Nouă ne place să fim needucati.”, comentează într-o distribuire pagina “Parcă am fi în România”.

Pampersul e doar un exemplu

Pampersul uitat în autobuz este doar unul dintre multele exemple pe care le putem întâlni în oraș. Sunt mulți cei care propun amenzi usturătoare pentru astfel de gesturi sau muncă în folosul comunității pentru cei care nu-și permit să plătească, cash sau cu cardul. Dar ce ne facem dacă cetățeanu’, în prostia lui, a crezut că fapta lui este o normalitate? Dacă mai mult de-atât nu poate? Sau dacă e un mecanism complex prin care se demarează o campanie, un prostest la adresa vreunui fenomen nu tocmai potrivit pentru ploieșteni? Hai că e mai curat orașul de la o vreme, cel puțin așa se-aude prin oraș.

Hai să stabilim o direcție, una pe bune

Totuși, nu asta e direcția! Direcția este o nesimțire fără limite și incapacitatea sistemului de a penaliza astfel de fapte, într-un mod rapid si fără alte discuții. Tocmeala asta ne trage tot mai tare în jos și ne îngroapă în mizeria pe care noi o acceptăm.

Citește și: Povestea Alexandrei, studenta care se compară cu un curcubeu: ”Am râsul colorat” – VIDEO

Tare mult mi-ar plăcea să funcționeze camerele de supraveghere din autobuz iar fapta să fie arătată cu degetul, ca exemplu negativ și ca soluție clară pentru eliminarea unor viitoare persoane dornice să confunde mijloacele de transport în comun cu ghena de gunoi.

Iar acum, tu, cititorule, pune-te în situația în care ai asista la un astfel de moment și răspunde-ți la întrebarea: Tu ce ai face dacă ai vedea un pampers împotmolit între scaunele unui autobuz? 

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău