Florian Walter, fostul patron al Petrolului, a fost adus în România din Dubai. El va fi prezentat Tribunalului Prahova pentru reconfirmarea arestării preventive.

 

Dosarul Romprest, în care este cercetat pentru evaziune și spălare de bani, a fost instrumentat inițial de procurorii DIICOT Ploiești, apoi transferat la DNA Ploiești, iar acum este sub ancheta structurii centrale anticorupție. 

Reamintim că Poliţia Română prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul Naţional Interpol a efectuat demersurile necesare în vederea localizării şi arestării în vederea extrădării a numitului Walter Florian, pe numele căruia Tribunalul Prahova a emis un mandat de arestare preventivă, a anunţat IGPR. 

 

„În baza informaţiilor deţinute, la data de 29 mai a.c., Poliţia Română a solicitat Biroului Central Naţional Interpol Abu Dhabi confirmarea prezenţei acestuia pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite. La data de 2 iunie 2015 a fost primită confirmarea faptului că Walter Florian a fost arestat la solicitarea  autorităţilor române şi se află la dispoziţia organelor judiciare din Emiratele Arabe Unite. Imediat, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul Naţional Interpol a informat Tribunalul Prahova şi Ministerul Justiţiei, care au demarat procedurile în vederea extrădării.

Walter este bănuit că, în perioada 2013-2014 a constituit şi coordonat  un grup infracţional organizat, ce acţiona pe raza mai multor judeţe şi în municipiul Bucureşti, care ar fi desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, prin reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale „tip fantomă”, se arată în comunicatul IGPR.

Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului este în valoare totală de 4.500.000 de euro. Cercetările au fost efectuate sub coordonarea procurorilor DIICOT- S.T. Ploieşti, cu sprijinul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Bucureşti.

 

 

 

Național
  • Vineri, 22 Septembrie 2017
  • De Mihai Popescu

Sevil Shhaideh, audiată la DNA - UPDATE

Ministrul dezvoltării regionale, vicepremierul Sevil Shhaideh, considerată o apropiată a liderului PSD, Liviu Dragnea, a sosit, vineri dimineață, la sediul DNA, unde urmează să fie audiată. Ea a a...