IGPR face precizări în cazul prahoveanului care a scăpat cu viață dintr-un accident grav care s-a produs în decembrie 2022 pe A3 București-Ploiești. În urma evenimentului din 27 decembrie două persoane au murit, iar alte trei au scăpat cu viață.
Citește și: „Vinovați suntem noi, că trăim”. Mărturia unui prahovean scăpat cu viață dintr-un accident grav pe A3
Vă reamintim că accidentul s-a produs după ce șoferul ar fi adormit la volan, în zona km 55 al autostrăzii, pe sensul de mers București-Ploiești.
Prahoveanul Gheorghe Dorobanțu, unul dintre supraviețuitorii accidentului, își caută acum dreptate și acuză instituțiile statului, care ar trebui să facă lumină în acest caz, de tergiversare. În leziunilor suferite, acesta este nedeplasabil.
Citește și: Primele măsuri în cazul prahoveanului care a supraviețuit unui accident grav pe A3, când se întorcea de la serviciu
Chiar și așa, Gheorghe Dorobanțu a fost citat și a trebuit să se prezinte la o secție de Poliție din Ilfov, pentru a da declarații despre eveniment.
Cum explică IGPR această situație? Aflați din răspunsul de mai jos, primit pe adresa redacției
„Având în vedere solicitarea dumneavoastră, transmisă prin poștă electronică Centrului de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Polițiel Române, redirecționată ulterior Biroului de Poliție Autostrada A3 București – Brașov, fiind înregistrată astfel cu nr. 1188009 din 17.07.2023, în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, va comunicăm următoarele:
Referitor la aspectele semmalate, vă înștiințăm faptul că, în cadrul dosarului penal constituit, au fost efectuate activități complexe de cercetare pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier, acestea desfășurându-se, în continuare, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lânga Judecătoria Ploiești, cu incidența dispozițiilor art.285, alin. (2) din Codul de procedură penală, potrivit cărora procedura din cursul urmăririi penale este nepublică.
În ceea ce privește audierea persoanei vătămate, precizăm că aceasta a fost imperios necesară pentru continuarea urmăririi penale, în vederea soluționării, cu celeritate, a cauzei și tragerea la răspundere penală a persoanei vinovate de producerea evenimentului.
Vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate pentru clarificarea tuturor situațiilor produse/semnalate, în limitele competenței stabilite de cadrul legal în vigoare.”
Numele sefului de brigada spune tot! Asta e in stare sa cheme la audieri si oameni internati la ATI. Cap de militian…