- Publicitate -

Povestea lui Cristian Oproiu, antrenor de campioni la powerlifting: “Campionul nu se naște, ci se formează prin disciplină și determinare”

Cristian Oproiu are 44 de ani, s-a născut în Ploiești și este antrenor la ACS Iron Team Ploiești. Face parte din echipa de antrenori ai Lotului Național de Powerlifting al României și este membru în biroul federal al Federației Române de Powerlifting.

În cadrul interviului, Cristian pune în valoarea întreaga echipă pe care o antrenează și vorbește despre performanțele obținute cu aceasta. Cei interesați de powerlifting au șansă să ia notițe, în cele ce urmează, de la un profesionist.

Cristian, prezintă-te în câteva cuvinte.

“Mă numesc Oproiu Cristian, am 44 de ani, sunt președinte și antrenor la ACS Iron Team Ploiești. Fac parte din echipa de antrenori ai Lotului Național de Powerlifting al României și începând din anul 2021 sunt membru în biroul federal al Federației Române de Powerlifting.”

Cum ai ajuns să fii antrenor pentru campioni?

“Au trecut 32 de ani de la primul contact cu haltera și în tot acest timp am acumulat experiență, atât din performanțele realizate, cat și nenumăratele greșeli făcute de-a lungul timpului.

Citește și: Președinte CJE Prahova: “Noul an școlar vine cu o serie de modificări. Controversata uniformă nu este obligatorie”

Șansa de a fi antrenor la nivel internațional mi-a fost dată de conducerea federației în lumina rezultatelor realizate la nivel național, iar eu am făcut să merite încrederea acordată prin cele 78 de medalii câștigate de sportivii ACS Iron Team Ploiești, componenți ai Lotului Național, la nivel internațional.”

Ce anume te motivează să fii parte din procesul de formare a campionilor care reprezintă România peste hotare?

“Sentimentul de a-ți vedea sportivii pe podium! O muncă continuă, un efort comun, având ca țel suprem ultima treaptă, intonarea Imnului Național!”

Care sunt cele mai importante rezultate pe care le-ai obținut alături de sportivii pe care îi antrenezi?

„Cea mai importantă realizare a mea este echipa. Iată cele mai importante rezultate realizate de sportivi:

Moise George – medaliat cu aur la Campionatele Europene și bronz la Campionatele Mondiale de Powerlifting/juniori. Sportivul deține singurele medalii la seniori obținute de România la stilul clasic. Totalul medaliilor din palmares se ridica la 13 . Deținător de recorduri naționale. Cele mai bune rezultate: genuflexiuni 260 kg, împins din culcat 170 kg, îndreptări 237.5 kg și 66 kg stilul echipat.

Dima Theodor – medaliat cu aur la Campionatele Europene și Cupa Mondială Universitară de Powerlifting. Cele mai bune rezultate: genuflexiuni 265 kg, împins din culcat 150 kg, îndreptări 267.5 kg și 83 kg stilul clasic.

Moise Cristian – vicecampion european și Mondial, juniori.
Cele mai bune rezultate: genuflexiuni 207.5 kg, împins din culcat 117.5 kg, îndreptări 195 kg și 59 kg stilul clasic.

Citește și: Maria Bădicioiu, eleva care își înfruntă emoțiile prin scris: “Când scriu simt că mă descarc de toate emoțiile negative

Iacobescu Andrei – campion european și două medalii de argint la Campionatul Mondial, juniori. Cele mai bune rezultate: genuflexiuni 210 kg, împins din culcat 130 kg, îndreptări 245 kg și 66 kg stilul clasic.

Stroe Daniela – vicecampioană europeană.
Cele mai bune rezultate: genuflexiuni 125 kg, împins din culcat 57.5 kg, îndreptări 125 kg, cât 47 kg stilul clasic.

Moise Mircea – Medaliat cu aur la Cupa Europeană Universitară.
Cele mai bune rezultate: genuflexiuni 282.5 kg, împins din culcat 185 kg, îndreptări 300 kg și 120 kg la stilul clasic.

Caliani Andrei – campion european la proba împins din culcat cu 242.5 kg ridicate la stilul clasic, cât + 120 kg.

Oproiu Cristian (subsemnatul) – trei medalii de bronz la Campionatele Europene și medaliat cu argint la Campionatele Mondiale – Master.

Un campion se naște campion sau devine campion?

“Nimeni nu se naște campion! Te poți naște cu un genetic bun, care să-ți dea un avantaj în fața altor sportivi, dar restul depinde de foarte mulți factori: familie, educație, stil de viață, disciplină, determinare, informație, anturaj etc.

Pot da aici exemplul lui Moise George care nu a avut un genetic foarte bun, dar a compensat cu disciplina și determinare, factori care l-au dus până pe cea mai înaltă treaptă.”

Care sunt caracteristicile powerlifting-ului și cine poate înscrie performanță în acest domeniu?

“Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, respectiv genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări. Aceste exerciții se gasesc în arsenalul oricărui om care calcă într-o sală de sport.

Pentru a avea șanse mai mari de a găsi sportivi care să facă performanță trebuie extinsă baza de selecție, mărită capacitatea logistică și formați noi antrenori. Cu cât baza de selecție crește, cu atât șansele să identificăm potențiali campioni crește. Sarcina mea este să îi identific și să îi îndrum spre performanță.

Care este cel mai mare vis al unui antrenor de campioni la powerlifting?

“Cel mai mare vis al meu este reprezentat de participarea la Olimpiadă.”

Când va avea loc următoarea competiție?

“Următoarele competiții din acest an: Campionatele Naționale/Iași/ 28 sept. – 01 oct. 2022.
Campionatele Europene de Powerlifting Clasic, Polonia, 25 noi. – 04 dec. 2022.”

Cum se pot înscrie tinerii în clubul ACS Iron Team Ploiești?

“Oricine poate găsi informații de contact pe paginile Facebook sau Instagram sau putem fi contactați pe e-mail : cristianoproiu@yahoo.com, telefon 0720.664.122.”

La final, lasă un mesaj pentru cititorii ziarului Observatorul Prahovean

“Vă mulțumesc pentru interviu și pentru faptul că acordați atenție unui sport care nu este la fel de vizibil. Încurajez tinerii să fie activi în viața de zi cu zi și să aibă ca pasiune sportul pentru că este sănătate pură.”

Citește și: Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii din Ploiești: “Da. Cu muncă și dăruire, Ploieștiul este pregătit să devină Capitala Tineretului”

Cristian Oproiu, interviu, powerlifting, campion, antrenor, ACS Iron Team Ploiești, campionate europene, determinare, echipa

Cristian Oproiu, interviu, powerlifting, campion, antrenor, ACS Iron Team Ploiești, campionate europene, determinare, grup

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!
- Publicitate -

Sondaj

[ays_poll id=84]

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Prahoveanul Rareș Lixandru, campionul european cu care ne mândrim: “Senseiul m-a învățat să nu renunț și să fiu un luptător!”

Rareș Andrei Lixandru are 20 de ani, locuiești în Ploiești și este student la Universitatea Politehnica. Rareș este legitimat la Academia Ambiția Mădălin de...

Atât fostul, cât și actualul antrenor al Simonei Halep o susțin necondiționat pe sportivă

Atât Patrick Mouratoglou, actualul antrenor al Simonei Halep, cât și Darren Cahill, fostul antrenor care a lucrat cu Simona timp de șase ani, sunt...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Boboteaza și Sf. Ion ar putea deveni sărbători legale. Românii vor avea 17 zile libere în 2023

Proiectul de lege care stabilește ca alte două zile să fie declarate zile de sărbătoare legală, în care nu se lucrează, a fost adoptat...

Imagini cu autoutilitara care arde ca o torță pe DN1B, la Bucov. Traficul spre Ploiești este blocat [VIDEO]

Pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină miercuri dimineață la Bucov pentru stingerea unei autoutilitare care a luat foc în mers. La momentul izbucnirii incendiului,...

Acțiune rutieră miercuri dimineață pe DN1, în Prahova, pentru depistarea șoferilor beți

Polițiștii Serviciului Rutier Prahova au organizat miercuri dimineață o acțiune rutieră pe DN1, în zona Băicoi, pentru depistarea șoferilor care s-au urcat băuți la...

O autoutilitară încărcată cu carne a luat foc pe DN1B, la Bucov. Traficul spre Ploiești este blocat

Traficul rutier pe DN 1B, sensul de mers Buzău - Ploiești, este blocat la Bucov după ce o autoutilitară încărcată cu carne a luat...

„Totul despre sexul protejat”, un proiect demarat la Măneciu, de care tinerii din ziua de astăzi au mare nevoie

O mână de oameni inimoși, adunați sub titulatura „Asociația Parteneri pentru Comunitate”, vine în sprijinul tinerilor prin abordarea unui subiect „tabu”: sexul protejat În luna...

Parteneri

MindArchitect

WallStreet

Țara care te-ar putea lăsa să transporți la aeroport lichide în bagajul de mână
- Publicitate -