- Publicitate -

Corina Popa, mesaj încurajator pentru tineri: “Nu lăsați pe nimeni să cultive între voi indivia sau să vă facă să vă simțiți inferiori” – VIDEO

Corina Popa, fondatoare a proiectului Școala de Gramatică, se alătură campaniei pentru educație “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”. Mesajul acesteia se îndreaptă către elevi, pe care îi încurajează să creadă în ei și să se accepte așa cum sunt.

Corina Popa este un reper important pentru educație și un exemplu pentru felul în care gramatica limbii române reușește să fie promovată în ziua de astăzi. Proiectele sale ajung să fie răspândite cu ușurință pe internet, iar elevii sunt mai mult decât încântați să învețe gramatica limbii române într-un mod inedit.

Citește și: Vișinel Bălan, vicepreședinte ANPDCA: “Îi mulțumesc doamnei diriginte pentru șansa pe care mi-a oferit-o”

Mobilizează experți în educație și dorește ca tinerii să aibă curajul să vorbească deschis despre ce se întâmplă în școli și nu numai.

Schimbarea sistemului educaționale românesc

În cadrul mesajului video de susținere a campaniei pentru educație, Corina Popa le vorbește tinerilor. Îi sfătuiește pe aceștia să facă parte din schimbarea sistemului românesc de educație. Mesajul omului care iubește cuvintele, dar mai ales limba română, subliniază importanța transparenței în exprimarea emoțiilor și renunțarea la cultura rușinii.

„Bună. Numele meu este Corina Popa și susțin campania “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”. Vă încurajez să completați chestionarul online de pe pagina generatialuijohn.ro și să faceți parte din schimbarea de care sistemul românesc de educație are atâta nevoie.

Citește și: Mesajele profesorilor, pe bune: “Elevii uită că datorează respect profesorilor și că vin la școală să învețe”

Poate că ați fost victime ale bullying-ului, poate că ați fost martori ai unor abuzuri de putere, poate că v-au fost încălcate drepturile, poate că școala nu răspunde nevoilor voastre de învățare.

Problema ta de astăzi poate deveni însă dezastrul generației de mâine. Pentru că nepăsarea nu aduce soluții, ci agravează probleme. Și știu că generația voastră are curajul care de multe ori generației mele i-a cam lipsit.

«A dominat destul o cultură a rușinii.»

Rușinea de a ne arăta vulnerabili, rușinea de a ne recunoaște greșelile, de a ne susține punctul de vedere. Dragilor, pierdem prea mult în timp în a masca probleme și investim prea puțină vreme în a le accepta și în a le rezolva. Ne resemnăm și tăcem în fața nedreptății. Refuzăm adesea să ne punem întrebări doar pentru că nu știm să răspundem la ele.

Dar voi, tinerii, aveți o voce puternică și iată că acum aveți spații destule pentru a vă face vocea auzită. Vă rog, luați atitudine în fața nedreptății. Nu lăsați pe nimeni să cultive între voi indivia, să vă facă să vă simțiți inferiori sau să transforme catedra într-o tribună de la care să își etaleze autoritatea.

«Acceptați-vă așa cum sunteți, lucrați în echipă.»

Nu mai lăsați pe nimeni să vă întrebe «colegul sau colega cât a luat?». Căci nu aveți nevoie să vă comparați cu alții pentru a vă confirma că meritați. Nu vă mai judecați între voi pentru ceea ce aveți, ci apreciați-vă pentru ceea ce sunteți. Și spuneți, pe bune, ce se întâmplă în școala voastră.”, a spus Corina Popa, fondatoare „Școala de Gramatica”.

Citește și: “Copiii mă judecă foarte mult, mă jignesc, mă scuipă” Ce mesaje trimit elevii școlilor din Prahova în campania “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”

Despre sistemul de educație nu trebuie să vorbim doar în prag de bacalaureat sau de evaluare națională. Școala este spațiul acela care vă poate ajuta să deveniți mai buni. Dar pentru asta trebuie să faceți și voi eforturi pentru a ajuta școala să devină un loc mai bun.

Corina Popa, mesaj de susținere a campaniei pentru educație:

Campania continuă până pe 30 iunie 2022. Dacă ești elev sau profesor și ești din Prahova, completează chestionarul din link-ul de mai jos:

Link: https://generatialuijohn.ro/campanie-educatie-2022

Parteneri: CJE Prahova, Federația Națională a Părinților – Edupart Prahova, Asociația “Un strop de fericire”, Asociația “Simbio Prahova” și Radio Prahova. #generatialuijohn #spunepebune

O campanie marca Generația lui John, susținută de Observatorul Prahovean.

Citește și: Vești bune! Campania “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală” se prelungește până la data de 30 iunie 2022

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Cine credeți că este de vină pentru că Ploieștiul a rămas fără apă caldă?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Ilinca Ionițescu, unul dintre oamenii care colorează Ploieștiul cu artă murală – VIDEO

Ilinca Ionițescu are 26 de ani, s-a născut în București, dar a trăit o bună perioadă de timp în Ploiești. A terminat liceul la...

Povestea ploieșteanului Bogdan Chitic: “Apreciați omul pe care îl vedeți dimineața în oglindă și seara înainte de culcare”

Bogdan Chitic s-a născut în Ploiești, are 34 de ani și peste 8 ani de experiență în presa prahoveană. În anul 2018 a luat...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

RO-ALERT emis în Câmpina. Un urs a fost văzut pe strada Pădurii

Un mesaj RO-ALERT a fost emis joi seară, în Câmpina, după ce prezența unui urs a fost semnalată pe strada Pădurii. Locuitorii sunt sfătuiți...

Idei de weekend: Trovanții Buzăului într-o excursie de jumătate de zi

Weekendul trecut ne-am trezit duminică dimineață cu chef de ducă. Bineînțeles că am exclus din start Valea Prahovei. Dacă la dus ar mai fi...

Ce nereguli a găsit Camera de Conturi la DSP Prahova

Auditorii de la Camera de Conturi au efectuat un control la DSP Prahova în urma căruia au constata mai multe nereguli. Conducerea instituției a...

Cristina Filoneanu, profesoara de engleză care îi motivează pe elevi să-și exprime emoțiile în mod creativ – VIDEO

Silvia-Cristina Filoneanu este profesoară de limba engleză la Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” din Ploiești. A fondat clubul “Wild Ink Creative Writing Club” și...

Perseide: Cum poţi să admiri ploaia de stele căzătoare care atinge punctul maxim pe data de 12-13 august

Zilele acestea are loc fenomenul astronomic care marchează, în fiecare an, luna august și care este cel mai celebru curent de meteori. Faza maximă...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -