Corina Popa, fondatoare a proiectului Școala de Gramatică, se alătură campaniei pentru educație “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”. Mesajul acesteia se îndreaptă către elevi, pe care îi încurajează să creadă în ei și să se accepte așa cum sunt.
Corina Popa este un reper important pentru educație și un exemplu pentru felul în care gramatica limbii române reușește să fie promovată în ziua de astăzi. Proiectele sale ajung să fie răspândite cu ușurință pe internet, iar elevii sunt mai mult decât încântați să învețe gramatica limbii române într-un mod inedit.
Citește și: Vișinel Bălan, vicepreședinte ANPDCA: “Îi mulțumesc doamnei diriginte pentru șansa pe care mi-a oferit-o”
Mobilizează experți în educație și dorește ca tinerii să aibă curajul să vorbească deschis despre ce se întâmplă în școli și nu numai.
Schimbarea sistemului educaționale românesc
În cadrul mesajului video de susținere a campaniei pentru educație, Corina Popa le vorbește tinerilor. Îi sfătuiește pe aceștia să facă parte din schimbarea sistemului românesc de educație. Mesajul omului care iubește cuvintele, dar mai ales limba română, subliniază importanța transparenței în exprimarea emoțiilor și renunțarea la cultura rușinii.
„Bună. Numele meu este Corina Popa și susțin campania “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”. Vă încurajez să completați chestionarul online de pe pagina generatialuijohn.ro și să faceți parte din schimbarea de care sistemul românesc de educație are atâta nevoie.
Citește și: Mesajele profesorilor, pe bune: “Elevii uită că datorează respect profesorilor și că vin la școală să învețe”
Poate că ați fost victime ale bullying-ului, poate că ați fost martori ai unor abuzuri de putere, poate că v-au fost încălcate drepturile, poate că școala nu răspunde nevoilor voastre de învățare.
Problema ta de astăzi poate deveni însă dezastrul generației de mâine. Pentru că nepăsarea nu aduce soluții, ci agravează probleme. Și știu că generația voastră are curajul care de multe ori generației mele i-a cam lipsit.
«A dominat destul o cultură a rușinii.»
Rușinea de a ne arăta vulnerabili, rușinea de a ne recunoaște greșelile, de a ne susține punctul de vedere. Dragilor, pierdem prea mult în timp în a masca probleme și investim prea puțină vreme în a le accepta și în a le rezolva. Ne resemnăm și tăcem în fața nedreptății. Refuzăm adesea să ne punem întrebări doar pentru că nu știm să răspundem la ele.
Dar voi, tinerii, aveți o voce puternică și iată că acum aveți spații destule pentru a vă face vocea auzită. Vă rog, luați atitudine în fața nedreptății. Nu lăsați pe nimeni să cultive între voi indivia, să vă facă să vă simțiți inferiori sau să transforme catedra într-o tribună de la care să își etaleze autoritatea.
«Acceptați-vă așa cum sunteți, lucrați în echipă.»
Nu mai lăsați pe nimeni să vă întrebe «colegul sau colega cât a luat?». Căci nu aveți nevoie să vă comparați cu alții pentru a vă confirma că meritați. Nu vă mai judecați între voi pentru ceea ce aveți, ci apreciați-vă pentru ceea ce sunteți. Și spuneți, pe bune, ce se întâmplă în școala voastră.”, a spus Corina Popa, fondatoare „Școala de Gramatica”.
Citește și: “Copiii mă judecă foarte mult, mă jignesc, mă scuipă” Ce mesaje trimit elevii școlilor din Prahova în campania “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”
Despre sistemul de educație nu trebuie să vorbim doar în prag de bacalaureat sau de evaluare națională. Școala este spațiul acela care vă poate ajuta să deveniți mai buni. Dar pentru asta trebuie să faceți și voi eforturi pentru a ajuta școala să devină un loc mai bun.
Corina Popa, mesaj de susținere a campaniei pentru educație:
Campania continuă până pe 30 iunie 2022. Dacă ești elev sau profesor și ești din Prahova, completează chestionarul din link-ul de mai jos:
Link: https://generatialuijohn.ro/campanie-educatie-2022
Parteneri: CJE Prahova, Federația Națională a Părinților – Edupart Prahova, Asociația “Un strop de fericire”, Asociația “Simbio Prahova” și Radio Prahova. #generatialuijohn #spunepebune
O campanie marca Generația lui John, susținută de Observatorul Prahovean.