Cum arată străzile cu nume de capitale europene din cartierul Eden din Ploiești. ”E jale!”

0

Observatorul Prahovean continuă campania Cum arată strada ta? Astăzi publicăm imagini cu străzile Roma, Londra și Lisabona din cartierul Eden din Ploiești. FOTO la finalul textului.

Un cititor care locuiește în cartierul Eden din Ploiești ne-a trimis imagini cu străzile care poartă numele unor capitale europene. Așa cum se poate vedea, străzile, dacă pot fi numite așa, sunt neasfaltate, pline de gropi și noroi.

În acest cartier din apropierea spitalului județean de urgență locuiesc aproximativ 50 de ploieșteni, în condiții la fel de proaste precum cei din cartierele mărginașe, precum Mimiu sau Mitică Apostol.

Povestea acestui cartier

Inițial, Primăria Ploiești a dat terenul cartierului rezidențial ”Eden” al firmei Triumf Construct, de lângă spitalul județean, pe un maidan din Bereasca. Beneficiarul tranzacției a fost omul de afaceri libanez Mohammad Murad, proprietarul lanțului hotelier Phoenicia.

Printre bunurile care au făcut obiectul tranzacției s-au numărat și mai multe case aflate în diverse stadii de construcție din cartierul Eden, care au intrat în patrimoniul primăriei.

Este vorba de zeci de unități locative, evaluate la momentul tranzacției votată de consilierii locali în ședința din 28 noiembrie 2012 la valoarea de aproape 1,5 milioane de euro, fără TVA!

Citește și Străzile din Cartierul Eden: Roma, Londra, Berlin, Lisabona, Madrid…

Ca și în cazul promisiunilor privind construcția unor locuințe sociale pe terenul din Bereasca, Primăria Ploiești nu a fost în stare să termine casele din cartierul Eden, deși acestea puteau fi alocate tinerilor căsătoriți sau ca locuințe de serviciu medicilor spitalelor administrate de Municipalitate. Așa că, în prezent, multe case aflate în construcție s-au deteriorat deja.

Detalii aici: În plină criză de locuințe pentru tineri, zeci de case ale Primăriei Ploiești sunt abandonate printre noroaiele din cartierul Eden. Acum sunt ”bune” de demolat.

Participă și tu la campania Observatorul Prahovean ”Cum arată strada ta?

Observatorul Prahovean vă invită să trimiteți imagini cu străzile din localitatea dvs. care nu se ridică la înălțimea așteptărilor celor care i-au ales în funcții de conducere.

Puteți trimite și imagini cu drumurile județene și naționale din Prahova, care au nevoie urgentă de reparații.

Așteptăm fotografii/filmări de pe strada dvs. și mesajul pentru autoritățile locale pe mail, la adresa redactie@observatorulph.ro sau pe WhatsApp la 0785 075 112.

FOTO

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău