Elevii din școlile desemnate centre de examen la bacalaureatul de anul acesta, care se va desfășura în perioada 10-16 iunie, vor putea face cursuri „online asincron”. Asta înseamnă că vor primi sarcini de lucru individuale, în timp ce absolvenții de liceu susțin probele scrise.
Pentru elevii de clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, cursurile se încheie pe 6 iunie, urmând ca pe 10 iunie să înceapă probele scrise ale examenului național de bacalaureat. Pentru ceilalți elevi, ultima zi de cursuri este vineri, 20 iunie, astfel că probele scrise din sesiunea de vară a bacalaureatului se suprapun cu orarul lor.
„Fiecare unitate de învățământ analizează posibilitatea, în funcție de spațiile școlare disponibile și de resursa umană. Decizia este a unităților de învățământ, iar ea va fi luată la consiliile de administrație atunci când consideră necesar”, a precizat ISJPH.
În liceele din Prahova sunt 43 de centre de examen
La nivelul conducerilor nu s-a luat încă nicio decizie cu privire la felul în care se vor desfășura orele de curs pe perioada bacalaureatului.
„Putem desfășura cursurile online, asincron. Încă nu s-a luat o hotărâre, așteptăm reglementările de la Minister, urmând ca apoi, în Consiliul de Administrație, să decidem cum ne vom organiza”, ne-a precizat Alina Moise, director al C.E. „Virgil Madgearu”.
Problema pe care o ridică directorii este legată de suplinirea cadrelor didactice implicate în comisiile de examen
Asta pentru că, în privința profesorilor, responsabilitatea este pasată directorilor, care trebuie să ia măsuri „pentru a asigura suplinirea cadrelor didactice implicate în comisiile de examen, în situațiile în care acest lucru se impune, în vederea menţinerii continuității procesului educațional”, după cum se arată în adresa ME.
„Vom vedea cum ne vom descurca. În general ne ajutăm între noi. Adică vin să suplinească profesori din alte unități de învățământ, în măsura în care le permite timpul și doresc. Nu am luat încă o decizie, mai este timp, vom analiza în Consiliul de Administrație toate variantele pe care el avem, astfel încât probele scrise ale bacalaureatului și orele de curs să se desfășoare fără probleme”, a precizat Carmen Argeșanu, directorul C. N. „Nichita Stănescu” din Ploiești.
În iarnă, 4513 de absolvenții de liceu din județ au susținut probele orale ale examenului, urmând ca, în perioada 10 -16 iunie, să dea testările scrise.
Pe 20 iunie are loc afișarea rezultatelor la probele scrise, vizualizarea lucrărilor scrise și depunerea contestațiilor, iar pe 30 iunie vor fi afișate rezultatele finale.