fbpx

50_bani_circulatie_26575.jpg
Vizita Apostolică a Papei Francis este marcată inclusiv de Banca Națională a României. Instituția lansează astăzi o monedă de aur și una de alamă pentru colecționare și alta, tot de alamă, destinată circulației.

Aversul monedei din aur prezintă imagini ale unor lăcaşuri de cult şi numele localităţilor unde se află acestea, respectiv Catedrala Sfântul Iosif - ,,București”, Sanctuarul marian - ,,Șumuleu Ciuc”, Catedrala Sfânta Treime - ,,Blaj”, Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină - ,,Iași”, care vor fi vizitate de Papa Francisc, inscripţiile în arc de cerc „ROMÂNIA”. Totodată, apar şi anul de emisiune „2019”, stema României şi valoarea nominală -500 LEI, potrivit www.stirileprotv.ro.

500_colectie_c8928.jpg

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Tirajul acesteia va fi de 500 de bucăți, iar prețul de achiziție va fi de 8.660,00 lei, exclusiv TVA.

În cazul monedei de alamă, tot pentru colecționare, aversul prezintă tot imagini ale unor lăcaşuri de cult şi numele localităţilor unde se află acestea, respectiv Catedrala Sfântul Iosif - ,,București”, Sanctuarul marian - ,,Șumuleu Ciuc”, Catedrala Sfânta Treime - ,,Blaj”, Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină - ,,Iași”, care vor fi vizitate de Papa Francisc, inscripţiile în arc de cerc „ROMÂNIA”, valoarea nominală - 50 BANI şi litera ‘N’ într-un cerc, ca semn distinctiv al piesei pentru colecţionare.

50_bani_colectie_ab3ad.jpg

În cazul acesteia, vor fi lansate 10.000 de bucăţi, iar o monedă va costa 10,30 lei, exclusiv TVA.

Imagini ale unor lăcaşuri de cult şi numele localităţilor unde se află acestea, respectiv Catedrala Sfântul Iosif - ,,București”, Sanctuarul marian - ,,Șumuleu Ciuc”, Catedrala Sfânta Treime - ,,Blaj”, Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină - ,,Iași”, care vor fi vizitate de Papa Francisc, inscripţiile în arc de cerc „ROMÂNIA” şi anul de emisiune 2019, stema României vor fi prezente și pe aversul monedei de circulație cu valoare de 50 de BANI.

Tirajul acesteia va fi de 1.000.000 de bucăţi.

Reversul comun tuturor monedelor prezintă portretul şi blazonul Sanctităţii Sale Papa Francisc şi inscripţiile în arc de cerc „VIZITA APOSTOLICA A SANCTITATII SALE PAPA FRANCISC IN ROMANIA", perioada vizitei „31 MAI-2 IUNIE", deviza acesteia „SA MERGEM IMPREUNA!".

Monedele din aur, monedele din alamă pentru colecţionare şi monedele de circulaţie, cu tema Vizita Apostolică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România, au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur şi a monedelor din alamă pentru colecţionare, cu tema Vizita Apostolică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Sursa text și foto: www.stirileprotv.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg