durankulak.jpg

Pentru că vacanța de vară se apropie cu pași repezi, iată câteva sfaturi pentru prahovenii care vor să ajungă mai repede, cu mașina personală, pe litoralul bulgăresc.

 

Există două rute intens folosite de turiști: Ploiești-București-Girurgiu-Ruse-Varna-Nisipurile de Aur, respectiv Ploiești-București-A2-Constanța-Vama Veche-Nisipurile de Aur.

Primul traseu are o lungime de 379 km, iar timpul estimat de deplasare este de aproximativ 5 ore, la o viteză medie de deplasare de 75 km/oră. Avantajul îl reprezintă traficul mai puțin aglomerat după intrarea în Bulgaria.

Al doilea traseu este mai lung, însă viteza de deplasare, datorită autostrăzii A 2, este mai mare, de aproximativ 90 km/oră. Astfel, de la Ploiești până la Vama Veche sunt 331 km, pe care îi puteți face în 3 ore și jumătate, în condiții de trafic normal, fără accidente pe autostradă, iar de la Vama Veche la Nisipurile de Aur mai sunt 85 de km, pe care îi puteți parcurge într-o oră și 20 de minute, la o viteză de deplasare de 66 km/oră.

 

Așadar, timpul de deplasare este aproximativ același, depinde de inspirația șoferului în a alege drumul fără peripeții în trafic. 

Noi vă dorim drum bun!