Elevii de la Școala Rareș Vodă din Ploiești fac frigul în clase

0
scoala-generala-rares-voda.jpg

scoala-generala-rares-voda.jpg

În ciuda temperaturilor scăzute înregistrate din ultimele zile elevii claselor I-VIII de la Școala Generală Rareș Vodă nu au căldură în clase. 

Școala nu este racordată la sistemul centralizat, iar pompa centralei termice a cedat. Prin urmare, copiii care frecventează cursurile dimineața trebuie să îndure temperaturile scăzute din clase.

Primii care s-au revoltat de această situație au fost părinții, care au încercat să afle cât de complicată trebuie să fie înlocuirea unei pompe a unei centrale termice, asta în condițiile în care se cunoaște problema de mai mult timp, nu doar de la înregistrarea temperaturilor scăzute.

„Anul acesta s-a defectat centrala termică. Toți copii trebuiesc mutați în altă școala (cel mai probabil școala nr 17) deoarece nu se poate găsi o soluție de la primărie pentru repararea sau înlocuirea acesteia”, ne-a scris un părinte revoltat, care susține că joi dimineață mai mulți părinți și profesori vor merge în audiență la primarul Ploieștiului, Adrian Dobre. 

Contactat telefonic, directorul Școlii Generale Rareș Vodă, Ion Dumitrache, susține că a transmis problema la Primăria Ploiești și că există și promisiunea că această centrală va fi înlocuită. 

„A cedat pompa centralei termice Există încheiat un proces-verbal cu privire la necesitatea înlocuirii centralei. În niciun caz nu s-a pus problema mutării elevilor la altă școală din cauza frigului. Noi sperăm că problema se va rezolva”, a susținut Ion Dumitrache, directorul Școlii Generale Rareș Vodă, care a precizat că școala figurează în programul Primăriei Ploiești. 

Potrivit datelor prezentate de Direcția Tehnic Investiții pe site-ul Primăriei Ploiești, într-adevăr, Școala Generală Rareș Vodă figurează în programul de reparații. Vestea tristă este că lucrările de la școală nu vizează înlocuirea centralei… Este vorba de repararea parțială a acoperișului la Școala Rareș Vodă din strada Vornicul Boldur, și ignifugarea materialului lemnos al acoperișului la clădirile de pe strada Rareș Vodă. 

La Școala Rareș Vodă învață aproximativ 140 de copii clasele V – VIII și 150 de elevi clasele I-IV.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău