Discuții la Consiliul Județean Prahova pe tema DJ 101I Valea Doftanei – Brădet – Săcele

0

Consiliul Județean Prahova și-a propus realizarea, în regim de urgență, a DJ 101I Valea Doftanei – Brădet – Săcele. CJ Prahova a găzduit, vineri, o nouă ședință de lucru pentru analiza stadiului documentației.

În așteptarea realizării autostrăzii Ploiești – Comarnic – Brașov, Consiliul Județean Prahova, în parteneriat cu Consiliul Județean Brașov, intenționează să realizeze modernizarea DJ 102I Valea Doftanei – Brădet – Săcele, o alternativă viabilă pentru DN1.

Citește și: 45 de milioane de euro pentru TransBai, drumul care va uni DN 1 – Valea Prahovei cu DN 1 A Gura Vitioarei

„Timpul este prea scump pentru a fi pierdut pe șoselele uzate și depășite de valorile de trafic din Prahova, un nod rutier cheie. Este principiul după care se ghidează noua conducere a Consiliului Județean Prahova care este decisă să nu mai lase lucrurile să curgă în voia sorţii, ci să găsească soluţii rapide şi eficiente care să miște lucrările de infrastructură rutieră de la faza de „hârțogăraie“ la cea de șantier”, anunță Consiliul Județean Prahova, unde a fost convocată o nouă ședință pe tema DJ 101I Valea Doftanei – Brădet – Săcele.

Citește și: Varianta ocolitoare Bănești-Valea Doftanei, alternativa la DN 1 – Valea Prahovei, va fi finanțată de CNI

Anunțul Consiliului Județean Prahova

𝗘𝗳𝗼𝗿𝘁𝘂𝗿𝗶 𝘀𝘂𝘀𝘁̧𝗶𝗻𝘂𝘁𝗲 𝗮𝗹𝗲 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁̧𝗲𝗮𝗻 𝗣𝗿𝗮𝗵𝗼𝘃𝗮 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗶̂𝗻 𝗿𝗲𝗴𝗶𝗺 𝗱𝗲 𝘂𝗿𝗴𝗲𝗻𝘁̧𝗮̆ 𝗮 𝗗𝗝𝟭𝟬𝟭𝗜 𝗩𝗮𝗹𝗲𝗮 𝗗𝗼𝗳𝘁𝗮𝗻𝗲𝗶 – 𝗕𝗿𝗮̆𝗱𝗲𝘁 – 𝗦𝗮̆𝗰𝗲𝗹𝗲!

Timpul este prea scump pentru a fi pierdut pe șoselele uzate și depășite de valorile de trafic din Prahova, un nod rutier cheie. Este principiul după care se ghidează noua conducere a Consiliului Județean Prahova care este decisă să nu mai lase lucrurile să curgă în voia sorții, ci să găsească soluţii rapide şi eficiente care să miște lucrările de infrastructură rutieră de la faza de „hârţogăraie“ la cea de șantier.

În acest sens, Consiliul Județean Prahova a găzduit, astăzi, o nouă ședință de lucru pentru analiza stadiului documentației necesare realizării DJ 102I, Valea Doftanei (județul Prahova) – Brădet (județul Brașov).

La întâlnire au participat reprezentanți ai Consiliilor Județene din Prahova și Brașov, ai BETA COPS (firma de proiectare), ai Direcției Silvice și Ocolurilor Silvice Câmpina şi Doftana, ai Agenţiei pentru Protecția Mediului și ai Administrației Naționale Apele Române.

În cadrul şedinţei a fost adus în discuţie stadiul actual al documentaţiei depuse la autorităţile abilitate să elibereze avizele de mediu, o etapă importantă, premergătoare celei de expropriere şi demararea propriu-zisă a lucrărilor. De asemenea, au fost analizate şi potenţialele piedici care pot apărea în tot acest lanţ birocratic, dar şi soluţiile propuse de partenerii proiectului în vederea depăşirii lor. Nu mai este timp de pierdut, iar anul acesta atât reprezentanţii CJ Prahova, cât şi cei ai CJ Braşov şi-au exprimat dorinţa ca lucrările de reabilitare şi modernizare a DJ 102I să fie demarate.

DJ 102I vine în continuarea variantei ocolitoare Băneşti-Valea Doftanei, una dintre priorităţile preşedintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, şi va reprezenta o alternativă pentru traficul aglomerat de pe DN1 (Valea Prahovei) şi DN 1A (Valea Teleajenului).

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău