Varianta ocolitoare Bănești-Valea Doftanei, alternativa la DN 1 – Valea Prahovei, va fi finanțată de CNI

0

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, și ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, au convenit ca varianta ocolitoare Bănești-Valea Doftanei să fie finanțată de CNI.

Comunicatul Consiliului Județean Prahova:

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunțat astăzi, la Ploiești, în prezența ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, că se dorește încheierea unui parteneriat între administrația publică județeană și minister pentru finanțarea, prin Compania Națională de Investiții (CNI), a variantei ocolitoare Bănești-Valea Doftanei. Acest drum va veni în completarea tronsonului Valea-Doftanei-Săcele, deja aprobat pentru finanțare de CNI, creându-se astfel o alternativă la DN1 pentru descongestionarea traficului de pe Valea Prahovei.

Cu același prilej, Iulian Dumitrescu i-a mulțumit ministrului pentru sprijinul acordat în demersul de finalizare a lucrărilor la Spitalul din Sinaia.

„Săptămâna aceasta am pus în transparență decizională proiectul de Hotărâre de Guvern pentru finalizarea unui spital început în anii ’90, din care avem 10% construiți. Acum o să preluăm finanțarea la Ministerul Dezvoltării, prin CNI, și o să implementăm proiectul. E spitalul orășenesc din Sinaia. S-a întrerupt construcția din cauza lipsei finanțării”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Nu în ultimul rând, președintele Consiliului Județean Prahova a mai spus că spitalul nou din Ploiești e pe lista sinteză de la CNI și așteaptă sprijinul ministrului pentru parcurgerea următoarelor etape.

În vizita întreprinsă în Prahova la invitația lui Iulian Dumitrescu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației s-a întâlnit și cu primari din județ, care i-au adus la cunoștință probleme din ale administrațiilor publice locale, cum ar fi lipsa arhitecților șefi și procedurile greoaie de angajare într-un astfel de post, creșterea costurilor de execuție pentru anumite lucrări de construcții în derulare, finanțarea greoaie a lucrărilor majore pe partea de infrastructură distrusă de calamități.

De asemenea, Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației, a vizitat astăzi mai multe obiective de investiții din Prahova finanțate de instituția pe care o conduce.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău