Primarul din Slănic a refuzat public să primească ”carantinați”. Lecția predată de localnici: ”nu mai fiți egoiști!”

Primarul orașului Slănic, Remus Moraru, se numără printre edilii din Prahova care au refuzat aprobarea funcționării unor centre de carantină pe raza localității lor.

Acesta a postat pe Facebook un mesaj prin care recunoaște public că s-a opus transformării unui hotel din Slănic în centru de carantină și publică adresa transmisă de Prefectura Prahova prin care  se reamintește că potrivit legislației în vigoare autoritățile locale sunt OBLIGATE de a asigura spații special amenajate pentru carantină.

Mai mult, primarul a dezvăluit și locația centrului de carantină, deși această informație trebuie ținută secretă de autorități.

Citește și În Prahova vor fi rechiziționate mai multe hoteluri și transformate în centre de carantină

Observatorulph.ro a încercat să-l contacteze pe primar, însă acesta nu a răspuns solicitării noastre.

Citește și Mărturia unuia dintre cei 30 de prahoveni întorși ieri din țară și blocați în Parcul Vest: ”Am fost umilit și acuzat că vin să îmbolnăvesc poporul!”

Interesant este faptul că majoritatea comentariilor sunt formulate de cetățeni care înțeleg situația și nu au intrat în panică la informația oferită de primarul respectiv. Ba, mai mult, au dat dovadă de spirit civic și solidaritate!

Citește și Pentru că unii primari refuză centrele de carantină, Prahova se poate transforma într-un focar de COVID ca Suceava!

Iată câteva dintre mesaje:

”Nu va speriati si nu intrati in panica ! Si eu locuiesc in actuala mea localitate langa un centru de carantina si nu se intampla nimic rau ! Sunt doar masuri de protectie mai exigente decat de obicei si daca cu totii respectam regulile impuse o sa fie bine ! Avem carantinati de o luna de zile si in localitate nici-un caz”

”Vad ca multi dintre cetateni sunt revoltati! Ce preferati sa se intoarca in sanul familiei in comunitate, sau sa ramana sub protectie si paza in locuri special amenajate?!
Vorbim de cetateni cu domiciliul in Prahova!”

”Este ușor sa aruncam cuvinte grele gândindu-ne doar la noi! Sa fim noi bn! Și acele persoane sunt oameni, și cel mai important, sunt soții, frații sau copiii cuiva! Dacă ar fi ai noștri nu am mai fi atât de egoiști! Sau poate am fi, pt k in definitiv asta a ajuns sa ne definească cel mai bn”egoismul”si”rautatea”chiar și fata de cel din familia mea!”

Postarea primarului din Slănic pe Facebook:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău