Mărturia unuia dintre cei 30 de prahoveni întorși ieri din țară și blocați în Parcul Vest: ”Am fost umilit și acuzat că vin să îmbolnăvesc poporul!”

Observatorulph. a stat de vorbă cu unul dintre cei 30 prahoveni care s-au întors ieri în țară și ținuți în Parcul Municipal Vest până când autoritățile au reușit să găsească spații de cazare tip carantină. Bărbatul acuză tratamentul umilitor la care a fost supus și comportamentul de ”vătaf” al unora dintre funcționarii cu care a interacționat.

Reporter: Când ați ajuns în țară?

”Carantinat”: Ieri, la prânz, 12,30 cred că era, am aterizat pe Otopeni cu o cursă din Olanda. Am trecut prin filtrul DSP, am completat chestionare, ni s-a luat temperatura, toți am fost ok. Unii dintre pasageri aveau dovada din Olanda că au stat deja în carantină, însă nimeni nu a vrut să-i asculte. Până la ora 18:00 am stat înghesuiți, precum oile, într-o încăpere insalubră, aflată în renovare, fără apă sau mâncare. Spre seară ne-au dat câte o sticlă de apă, câteva mere și biscuiți. Noroc cu încurajările primite de la polițiștii și jandarmii de la aeroport. Ne-au întărit din punct de vedere psihic.

Când ați ajuns la Ploiești?

Cred că era ora 23 când am fost coborâți din autobuze în câmp. Eram înconjurați de jandarmi și de poliție. Apoi am fost băgați în mașini ale ISU și duși la un hotel din Valea Călugărească. Aici a început altă ”distracție”.

La ce vă referiți?

Păi ni s-a spus că nu sunt locuri suficiente și că trebuie să stăm câte trei în cameră. Am protestat pentru că procedura este alta: singur în cameră. Păi dacă unul dintre cei cu care împart camera în următoarele două săptămâni este bolnav, eu ce fac?

Și ce v-au spus?

O doamnă de la DSP Prahova, care nu s-a recomandat, a început să ne jignească și să ne acuze că am venit în țară să îmbolnăvim poporul. Și că dacă nu ne convine și refuzăm carantinarea vom avea dosare penale. Limbajul și atitudinea erau umilitoare pentru noi, cei care eram obosiți, înfometați, nespălați..

Până la urmă ce s-a întâmplat?

Pe la 7 dimineața am cedat și am intrat în hotel. Vreau să le mulțumesc jandarmilor care ne-au dat o cafea caldă pe la șase dimineața. După ce ne-au cazat, câte trei în cameră, ne-au adus micul dejun. Condițiile de cazare și mâncarea sunt decente, acum trebuie să ne întărim psihic și să rezistăm 14 zile închiși în cameră.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

9 COMENTARII

 1. Ăstia nu pot sa înțeleagă ca au plecat de buna voie in alta tara,nu in alt judet,nu au contribuit la asigurările sociale ,iar acum au venit buluc aproape 2 milioane ( multi cu virusul corona) , situatie pentru care statul roman trebuie sa cheltuiască sume enorm e pentru testarea si carantinarea lor.Multi nu au vrut sa respecte carantina si se vede efectul sosirii lor in tara: îmbolnăvirea populației si blocarea sistemului medical.Vor la hotel de 4* ,sa plateasca

 2. Domnule Un Alt Roman, tb sa intelegeti ca nu toti care au venit sunt de rea credinta, si inteleg gravitatea situatiei si necesitatea izolarii. Ba chiar unii dintre cei veniti aveau posibilitatea de izolare in conditii mai bune si cele oferite de stat (izolat singur in casa, nu 3 in camera de hotel, p3 banii lui). Nu a interesat pe nimeni ca poate sa scuteasca statul de o cheltuiala, pt ca aici mai sunt si alte interese…politice, financiare. Se platesc niste bani pe persoana, interesul fiind sa „aiba marfa de bagat”… de ce credeti ca i-au tinut 15 ore la gramada??!! Ca sa poata spuna apoi ca ii pun 3 in camera pt ca oricum au stat impreuna atatea ore…
  in alta ordine de idei…tot nu stim cine e „Duamna doctor”

 3. ar fi interesant sa le ceara la intrarea in tara si niste documente justificative de la ultimul loc de munca. 99% SUNT … care au fost la furat si dat in cap prin vest, acum sunt orasele pusti si nu mai au ce fura (portofele, ap.foto, telefoane…) si au venit sa stea moca cu cazare si mancare platite de mine ca contribuabil. Dovedesti ca ai muncit cu acte in regula afara esti binevenit in tara, ai fost manglitor si jucator de alba -neagra in Londra…cazare in …e, in vreme de razboi nici o mila ptr …. astea !

 4. SA SE DUCA DE UNDE AU VENIT.
  DACA NU AU O DOVADA CA AU AVUT CONTRACT DE MUNCA LEGAL ACOLO UNDE AU PLECAT SA PLATEASCA CARANTINA, MA GANDESC CA DUPA CAT AU FURAT PE ACOLO AU DE UNDE SA-SI PLATEASCA CARANTINA.
  FIECARUIA SA I SE FACA ANCHETA SOCIALA SI LA FINAL SA SE OPREASCA BANII PENTRU CARANTINA, DACA NU AU VENITURI DAR MERG CU MASINI DE LUX SI AU CASE CU N…….. CAMERE SĂ LI SE IA CASELE SI MASINILE SI APOI SA FIE DUSI LA CANAL SA MUNCEASCA SUB PAZA MILITARA PENTRU A-SI PLATI DATORIA FATA DE STAT.
  CEI CARE VOR SA MEARGA ACASA SA FIE LASATI, DAR NU IES DIN CURTE SAU DIN APARTAMENT. DACA DAU SEMNE DE BOALA SA…..IN CASA.
  DACA VOR CAZARE LA 5 STELE

 5. Mda.. citesc comentariile si nu inteleg cum de nu va gânditi ca unul din ei poate fi un membru ai familiei dvs. Intr-un caz similar sunt curios cui ii convine sa fie pus cu alte persoane in camera. Si iar sunt curios daca va mai intereseaza apoi câte stele are hotelul mai mult decât nefericitul fapt ca sunt puși la grămadă. Alte aspecte ar fi dezastrul pe care unii întorși din afara il fac/lasa în urmă si curiozitate asupra beneficiarilor (hotelurilor)…

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău