Pentru că unii primari refuză centrele de carantină, Prahova se poate transforma într-un focar de COVID ca Suceava!

30 de cetățeni prahoveni, sosiți din străinătate, așteaptă de azi noapte în Parcul Municipal Vest din Ploiești să fie duși în centrele de carantină. Pentru că centrele existente sunt arhipline, autoritățile județene au încercat, fără succes până acum, să-i convingă pe primari să accepte transformarea unor hoteluri închise oricum din cauza crizei în zone sigure pentru cazarea ”suspecților”.

Pare incredibil, dar este cât se poate de adevărat. Mai mulți primari din Prahova au refuzat să-și dea acordul pentru ca unele hoteluri să fie transformate în centre de carantină unde să fie cazați, sub pază militară, miile de prahoveni care se vor întoarce acasă în următoarea perioadă. 30 de prahoveni sunt deja ”captivi” în Parcul Municipal Vest din Ploiești în așteptarea unei soluții (detalii AICI)

Observatorulph.ro face un apel public la primari să renunțe la campania electorală neoficială în care au intrat și să accepte centre de carantină pe raza localităților pe care le conduc dintr-un motiv foarte simplu. Dacă cei întorși din străinătate nu vor fi ținuți în carantină, aceștia vor umbla pe străzi și vor transforma comunele și orașele lor în focare de coronavirus, vezi cazul Suceava!

Așadar, ”dragi” primari, este mai bine și pentru voi ca acești oameni, care dealtfel nu au nicio vină, să stea sub pază timp de 14 zile, timp în care cei posibil contaminați vor fi testați și transportați la spital pentru tratament, decât să declanșați o bombă biologică.

Explicați-le cetățenilor că este soluția cea mai bună în aceste momente dificile și spuneți-le doar atât: din cei aproape 400 de carantinați din Prahova, doar doi au fost pozitivi și puși sub tratament, fiind declarați chiar și vindecați! Dacă cei doi ar fi umblat liberi pe străzi, ar fi transformat cartiere sau sate întregi în focare de COVID-19.

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

2 COMENTARII

  1. Foarte bine faceti cand.ne informati ,sa stim si noi cu cine avem de,a face ,chiar se intreba cineva ce,i cu autocare ,polirie si lume ,in parcul de la.vestTineti,va de.capul neispravitilor alora ca parca.vor sa ne omoare.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău