Un autocar cu 31 de persoane, revenite din Marea Britanie, așteaptă de peste 4 ore în Parcul Municipal Vest. Autoritățile nu le găsesc locuri de cazare în carantină

Conform normelor actuale, cei reveniți din ”zonele roșii” au obligația de a sta în carantină atunci când sosesc în țară. Problema este că autoritățile nu mai reușesc să găsească locuri de cazare.

Autocarul staționat în Parcul Municipal Vest este păzit de jandarmi și polițiști, de mai bine de 4 ore. Cei 31 de pasageri au sosit sâmbătă dimineața cu un avion din Marea Britanie. 30 sunt prahoveni, iar unul este din alt județ, urmând să fie condus de polițiști până la ieșire din județ.

Sosirile masive au făcut ca toate locurile de cazare pentru perioada de carantină să fie deja ocupate, Prefectura și CJ Prahova făcând apel la deținătorii de unități de cazare să ofere aceste spații. Primarii din localitățile din județ, cu excepția Ploieștiului și orașului Bușteni, au refuzat să se implice, mulți dintre ei temându-se să nu intre în conflict cu propriile comunități în an electoral.

Pentru fiecare persoană carantinată, statul achită 230 de lei cazarea+70 de lei norma de hrană/zi.

Hotelierii care au refuzat motiveaă că nu de coronavirus se tem, pentru că spațiile pot fi dezinfectate, ci de atitudinea celor cazați, unii dintre aceștia distrugâng la propriu camerele și dotările, așa cum s-a întâmplat și în cazul hotelului de la ”km6” Ploiești.

Oamenii aflați acum în Parcul Vest au primit mâncare și apă, iar cei de la ISU au instalat un cort.

Revenim cu detalii în funcție de evoluția situației.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui facut un apel la populatie si poate persoane fizice ce au in proprietate vreo casa la tara/ de vacanta,etc un spatiu de inchiriat și care doresc să dea o mână de ajutor sa le poata pune la dispozitia acestor persoane ce trebuiesc carantinate.( sau poate chiar persoanele ce urmeaza a fi carantinate detin un astfel de spatiu).

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău