WhatsApp Image 2018-09-11 at 10.17.36.jpeg

”(...) Primarul municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, va fi prezent la festivitățile de deschidere a noului an școlar, care sunt programate să înceapă de la ora 9.00, la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Ploiești (...)” – așa sună o parte a comunicatului prin care a fost anunțată presa și fanii entuziaști care abia așteptau să-l vadă pe primar la o deschidere de an școlar, postat pe site-ul primăriei. Ca toți gușterii sclipitori din politica locală, primarul Dobre n-a putut să se abțină și să marcheze începutul anului școlar prin, să zicem, premierea la Primărie a șefilor de promoție din toate școlile și liceele orașului. Să zicem! A trebuit să se ducă la penibila vânătoare de simpatii/voturi de început de an școlar și să tortureze copiii/părinții prin teribila metodă a discursului de lemn și prezenței oficialității înțepate.

”Nu ați remarcat faptul că primarul a deschis anul la o școală al cărei gard a fost construit anii trecuți din banii părinților”, ne-a șoptit mustrător cititorul vigilent. Ne-am interesat și ne-a plăcut ce am aflat.

Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Ploiești este o școală care, dacă nu este deja, tinde să devină model în Ploiești. ”Mare parte a cheltuielilor legate întreținerea și modernizarea bazei materiale sunt susținute din fonduri proprii care provin din închirierea spațiilor excedentare”, ne-a spus unul dintre părinții implicați în activitatea școlii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Primăria ne ia jumătate din veniturile pe care școala le obține din închirierea spațiilor excedentare. Noi, părinții, care dorim și putem să ne implicăm, sprijinim eforturile școlii prin contribuții care să sprijine finalizarea unora dintre lucrări”, ne spune acesta iritat.

Așa au apărut la școală terenurile de sport, din aceste fonduri au fost modernizate săli de clasă. Nu din banii de la Primărie. La această școală s-a dus primarul să-i țină pe copii și părinți în careu în timp ce, probabil, el susținea o cuvântare cât se poate de interesantă despre importanța scrisului, cititului și socotitului.

Ce vreau să spun cu asta? Vreau să spun că primarul Ploieștiului a marcat începerea noului an școlar la o școală în care gardul și terenurile de sport au fost construite din fonduri proprii și din banii părinților. Ne-a oferit astfel un exemplu cat se poate de clar de inspirație și de competență.

Sursa foto: http://www.scoalanicolaeiorga.ro/


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
  • De Ciprian Pap

Accident mortal pe Strada Cameliei din Ploiești

Un accident soldat cu moartea victimei a avut loc astăzi în Ploiești. Potrivit IJP Prahova, evenimentul rutier s-a petrecut pe Strada Cameliei. În jurul orelor 17.30, o femeie în vârstă de 84 de ani a...