- Publicitate -

Tu ce crezi că vrea primarul Andrei Volosevici: să distrugă Petrolul, sau să susțină Petrolul?

Data:

Distribuie articolul:

Primarul Andrei Volosevici a cerut ieri cuvântul în deschiderea ședinței de consiliu local care avea ca temă, printre altele, Planul Urbanistic General al orașului. Spre surprinderea tuturor, ”cuvântul” său a fost un violent atac la persoană împotriva ”oficialilor” clubului Petrolul. I-a acuzat că se folosesc de informații false pentru a-l denigra. Subliniind că în intervenția sa primarul a folosit fie informații false, fie jumătăți de adevăr, m-am gândit să vă propun un exercițiu la finalul acestui text.

- Publicitate -

Realitate: timp de patru ani, de la începutul mandatului și până astăzi, cu fiecare ocazie publică pe care a avut-o, primarul Andrei Volosevici a promis că va sprijini clubul de fotbal Petrolul Ploiești. Nu a concretizat, însă, niciuna dintre zecile de promisiuni făcute.

Tot o realitate este și aceea că, dacă s-ar fi bazat pe promisiunile sale, am fi vorbit astăzi despre cum sărbătorește Petrolul cei 100 de ani de existență pe undeva prin liga județeană.

Altă realitate este aceea că, mai ales în ultimii doi ani, conducerea clubului a avut față de primar o atitudine foarte deschisă și cooperantă, tocmai cu scopul de a-l sprijini pe acesta în concretizarea promisiunilor.

- Publicitate -

Și, ca urmare a promisiunilor neonorate ale lui Volosevici, spun eu, în luna martie a acestui an, clubul a fost în pragul colapsului. Deși avea toate șansele să rămână în Liga I, era pe punctul de a pierde licența pentru că înregistra datorii care, dacă nu ar fi fost achitate, pur și simplu făceau imposibilă menținerea în primul eșalon fotbalistic al țării.

Până la finalul lunii martie, Petrolul trebuia să strângă 500.000 de euro pentru a evita dezastrul.

Oficialii clubului nu doar că ”au tras semnale de alarmă” solicitând sprijin pentru preîntâmpinarea situației, dar și-au pus la bătaie resursele personale și ale familiilor pentru a asigura funcționarea de zi cu zi. Pentru că o istorie de 100 de ani înseamnă și o mare responsabilitate morală, au făcut tot posibilul să identifice surse de finanțare.

- Publicitate -

Printre altele, au făcut apel la susținere și au mers cu propuneri de colaborare către agenți economici, persoane și instituții. Una dintre aceste instituții a fost primăria Ploiești unde interlocutor principal le-a fost primarul Andrei Volosevici.

Au avut loc mai multe întâlniri în urma cărora, conform participanților, au ajuns la un acord cu primarul: înțelegând situația grea a clubului, acesta s-a obligat, a garantat că, până către finalul lunii martie, va identifica unul sau mai mulți sponsori care să vină către echipă cu suma de 500.000 de euro necesară.

Pe 5 martie, la finalul ședinței de consiliu local la care jurnaliștii au organizat un protest față de lipsa de reacție a primarului la comportamentul huliganic al tatălui unui consilier personal, au venit în sală primarul însoțit de reprezentanți ai clubului și galeriilor.

- Publicitate -

După ce a rugat să rămână în sală doar cei interesați de situația de la Petrolul și a făcut apel ca discuțiile să nu fie înregistrate, Andrei Volosevici le-a transmis celor prezenți că a avut o discuție cu ”cei de la Petrolul” și că el le-a făcut o promisiune pe care o va onora.

Le-a oferit cuvântul lui Claudiu Tudor și lui George Negoițescu, reprezentanții clubului, pentru ca aceștia să le expună consilierilor rămași situația la zi. După puțin timp, primarul s-a plictisit și a vrut să părăsească sala.

Văzându-l că se ridică, președintele Claudiu Tudor a subliniat: ”Suntem într-un moment dificil, dacă nu vom lua licența nu vom mai avea acest club în prima ligă. Am cerut de nenumărate ori ajutor, așa cum alte cluburi beneficiază de sprijinul autorităților locale. Pentru a lua licența avem nevoie de 500.000 de euro”.

- Publicitate -

Din pragul ușii, Volosevici a replicat pe un ton grav și apăsat: „De acest lucru mă ocup eu, mi-am făcut o datorie de onoare să rezolv aceste probleme până pe 28 martie„,

Declarația a fost publicată de Actualitatea Prahoveană la scurt timp după ce a fost făcută de primar în articolul realizat pe acestă temă: PRIMARUL ANDREI VOLOSEVICI PROMITE SPRIJIN PENTRU ACHITAREA DATORIILOR FC PETROLUL. „MĂ OCUP EU”

Cineva a înregistrat o parte a discuțiilor, inclusiv momentul în care George Negoițescu anunță valoarea plăților făcute de club către ”primărie”.

- Publicitate -

Observați, vă rog, că primarul nu contestă valoarea de ”peste 2,7 milioane de euro”. Dimpotrivă, pare a fi de acord cu asta.

Pe 7 martie are loc o nouă întâlnire a reprezentanților clubului cu acei consilieri locali care s-au arătat interesați să vină cu soluții pentru criza financiară la întâlnirea de pe 5 martie. În capul mesei de consiliu și în ipostaza de primar care a venit cu o soluție îl găsiți pe Andrei Volosevici.

Urmăriți, vă rog, atitudinea primarului în înregistrarea publicată pe canalul de YouTube Liga lui Adiță:

- Publicitate -


Am fost curios să văd care era: ”treaba mea pe care mi-am asumat-o pentru 21” și i-am întrebat pe cei prezenți, consilieri și reprezentanți ai clubului.

Toți au spus același lucru: primarul Andrei Volosevici a promis că până pe 21 martie va veni cu suma de 500.000 de euro necesară pentru evitarea dezastrului.

Către finalul lunii martie, primarul a devenit inaccesibil pentru reprezentanții clubului. Prin eforturi personale uriașe, conducătorii Petrolului au reușit să adune suma de bani necesară menținerii echipei în Liga I, în anul Centenarului.

Echipa a reușit salvarea de la retrogradare și clubul se pregătește să susțină o serie de evenimente pentru toți ploieștenii, și nu numai, prin care să celebreze cei 100 de ani de prezență în viața orașului.

Vă rog să remarcați comportamentul exemplar al oficialilor clubului și al reprezentanților galeriilor: în niciun moment nu au ieșit cu declarații în spațiul public prin care să taxeze lipsa cuvânt și de onoare, aș îndrăzni să spun, a primarului. Pur și simplu, l-au ignorat.

Din martie până ieri, Andrei Volosevici nu a mai avut vreo ieșire publică notabilă pe tema ”Petrolul”. Nu și-a cerut scuze că nu s-a ținut de cuvânt, nu a făcut nici cel mai mic gest pentru a veni în sprijinul organizării evenimentelor dedicate Centenarului.

Este inutil să discutăm despre orice eventual sprijin financiar pentru echipă.

Tocmai de aceea, atacul la persoană din ședința de ieri, violent și bazat în mare parte pe informații false sau trunchiate, a produs nu doar șoc, ci și revoltă, nu doar printre microbiști. Ieșirea primarului o puteți urmări aici:

Nu sunt microbist, dar, de ceva vreme sunt fascinat de fenomenul care este Petrolul Ploiești și de impactul pozitiv pe care acesta îl are și îl poate avea în comunitate, mai ales asupra tinerilor.

Nu sunt nici fanul lui Andrei Volosevici. Dimpotrivă, sunt unul dintre puținii contestatari publici din ultimii ani ai capacității sale de administrator, de conducător al acestui oraș.

Am simțit nevoia să fac această trecere în revistă cât pot eu de obiectivă a felului în care a relaționat primarul cu Petrolul pentru a vă provoca la o dezbatere: tu ce crezi că vrea primarul Andrei Volosevici: să distrugă Petrolul, sau să susțină Petrolul?

PS: Ploieștiul este singurul oraș capitală de județ din România care funcționează fără un Plan Urbanistic General (PUG). Absența PUG-ului creează dezastre precum scandalul imobiliar White Tower sau otrăvirea aerului pe care îl respirăm.

Andrei Volosevici nu a simțit nevoia să scoată un sunet pe această temă, care ne afectează negativ pe toți. A părăsit sala înainte de discutarea subiectului.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Craniu de copil descoperit în zona dealului Merez. Cercetări arheologice la Ceptura

În zona dealului Merez, din Ceptura, au fost efectuate cercetări la un mormânt de inhumație cu ritual creștin.

A început evenimentul săptămânii: „De la cal la cai putere” pe Hipodromul din Ploiești [FOTO-VIDEO]

Super mașini și concerte la Ploiești! Programul complet al evenimentului:

Meciul România – Belgia va putea fi urmărit din tribunele Hipodromului Ploiești. Surpriza organizatorilor evenimentului ”De la cal la cai putere”

Vă invităm să susținem împreună naționala de fotbal, vizionând meciul de sâmbătă seara, pe ecranul montat în fața tribunelor Hipodromului.  

Adrian Purcaru (PSD) revine la Primăria Azuga: „Orașul are nevoie de o dezvoltare economică”

Adrian Purcaru a reușit să câștige cel de-al patrulea mandat de primar la Azuga.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Ploieșteanul Gabi Dima, omul care, în ciuda bolii de care suferă, dă lecții de modestie și umanitate: „Dacă pot să ajut de ce să...

Cu un defect de vorbire cauzat de maladia Wiloson, o boală netratabilă, Gabi da lecții de modestie și umanitate și empatie

Dacă poți fi orice, fii amabil. „Banca Prieteniei” la o școală din Ploiești

Elevii unei clase a IV-a de la Școala Gimnazială H.M.Berthelot din Ploiești, ghidați de învățătoarea lor, Adriana Vasile, au implementat proiectul „Banca Prieteniei

Trafic dirijat pe DN1, la Românești, din cauza unui accident rutier (VIDEO)

Cele două autoturisme au părăsit partea carosabilă și s-au răsturnat.

Percheziții domiciliare în Prahova, la locuințele unor persoane bănuite de furt (VIDEO)

Cele trei persoane sunt bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt

Parcul de pe strada Minerva din Ploiești arată jalnic. Balansoare rupte și covor din cauciuc plin de găuri

Părinții care își aduc copiii la acest loc de joacă reclamă situația
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

De ce a pierdut Andrei Volosevici alegerile pentru Primăria Ploiești [VIDEO]

Marele pierzător al alegerilor locale din 9 iunie

Ce are de gând cu Ploieștiul. Invitat Mihai Polițeanu, primarul ales [LIVE]

Mihai Polițeanu, primul primar independent care a fost ales...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Ploieșteanul Gabi Dima, omul care, în ciuda bolii de care suferă, dă lecții de modestie și umanitate: „Dacă pot să ajut de ce să...

Cu un defect de vorbire cauzat de maladia Wiloson, o boală netratabilă, Gabi da lecții de modestie și umanitate și empatie

Dacă poți fi orice, fii amabil. „Banca Prieteniei” la o școală din Ploiești

Elevii unei clase a IV-a de la Școala Gimnazială H.M.Berthelot din Ploiești, ghidați de învățătoarea lor, Adriana Vasile, au implementat proiectul „Banca Prieteniei

Trafic dirijat pe DN1, la Românești, din cauza unui accident rutier (VIDEO)

Cele două autoturisme au părăsit partea carosabilă și s-au răsturnat.

Percheziții domiciliare în Prahova, la locuințele unor persoane bănuite de furt (VIDEO)

Cele trei persoane sunt bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt
- Publicitate -